hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hogyan állapítsuk meg az osztalék utáni adót kiváltó adót?

  • Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló
1

Egy társaságiadó-alany ez év első napjától a kata rendszert választotta. A zárási könyvelési tételekkel kapcsolatos kérdésem: az eredménytartalék és a 2012. évi adózott eredmény jóváhagyásra kell-e kerüljön jóváhagyott osztalékként, vagy maradhat a megfelelő sorokon? A kiváltó adót a könyvekben elő kell-e írni szja kötelezettségként a tulajdonosokkal szemben? Felvehetik-e a tulajdonosok 2013-ban a teljes összeget annak ellenére, hogy az adó 3 év alatt kerül megfizetésre? Olvasónk kérdésére szakértőnk átfogó, katások számára hasznos információkat gyűjtött össze.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (1)
Román Józsefné

TAO-ként vagy Munkáltatót terhelő SZJA-ként kell az osztalék adót kiváltó adót megfizetni? Csak a kiszámítási módot találom mindenütt.
Köszönettel.Rné

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs