hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV-tájékoztatók a bérfőzés, a kisüzemi bortermelés, az egyszerűsített adóraktári tevékenység szabályairól

  • adozona.hu

A bérfőzetésről, a kisüzemi bortermelői tevékenység, valamint az egyszerűsített adóraktárban történő termék-előállítás feltételeiről szóló információs füzeteket jelentetett meg honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A jövedéki jogszabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a bérfőzető, a saját tulajdonú gyümölcséből, gyümölcsből származó alapanyagból készített cefréjéből – meghatározott szabályok szerint – bérfőzést végző adóraktárban (szeszfőzdében) párlatot főzessen.

A NAV információs füzetében a bérfőzésben történő párlatelőállítás szabályairól és a bérfőzető kötelezettségeiről tájékozódhatnak.

Egy másik információs füzet a kisüzemi bortermelői tevékenység feltételeit, az előállítható termékek körét, az előállításra, nyilvántartásra, szállításra vonatkozó előírásokat tartalmazza. Az adóhatóság ismerteti továbbá a kisüzemi bortermelő elszámolási, adófizetési kötelezettségét.

A harmadik ma nyilvánosságra hozott információs füzetben pedig az egyszerűsített adóraktárban előállítható termékek körét, az engedélykiadás feltételeit, az előállításra, nyilvántartásra, szállításra vonatkozó jövedéki szabályokat foglalja össze a NAV, illetve ismerteti az elszámolási és adófizetési kötelezettséget.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész értékesítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyam kiva elszámoló bevallásban

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Nyugdíjas tag jövedelme

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31