hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kriminális jelenetek zajlottak a pénzügyőrök és a csempész között

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei elfogtak egy gépkocsiját hátrahagyó, fején csuklyát viselő cigarettacsempészt, aki menekülése közben többször megütötte az egyik pénzügyőrt. A csempészetre használt autóban mintegy 15 ezer doboz adózatlan cigaretta lapult. Az ügyben orgazdaság, valamint hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök egy Opel terepjárót akartak közúti ellenőrzés közben megállítani. A jármű mellé érve látták, hogy a vezető fején fekete csuklyát, kezén fekete kesztyű visel. A kocsit – fekete fóliába csomagolva – vélhetően csempészcigarettával pakolták meg. A sofőr lassított, és az út szélén megállást színlelt, majd nagy gázt adva elhajtott. A pénzügyőrök követték az elhajtó gépkocsit és többször megpróbálták megállítani a menekülőt, azonban az letért az útról és a szántáson próbált tovább hajtani, majd megállt és a gépkocsiját hátrahagyva elszaladt. Az egyik pénzügyőr utána eredt és néhány méter után utol is érte. Menekülés közben a csempész eldobta csuklyáját és többször hátraütött az őt követő pénzügyőrre, aki az arcán és állán könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ámokfutót végül megbilincselték és előállították.

A pénzügyőrök mintegy 15 ezer doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a hátrahagyott terepjáróban, amelyben a csempészek lámpákat, féklámpákat és rendszámtábla világítást közvetlenül kezelhető kapcsolókkal is felszerelték, továbbá a jármű utasterében nagy mennyiségben őrölt borsot is kiszórtak a nyomkövető kutyák megtévesztése érdekében.

A pénzügyőrök a 17 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót és a gépjárművet lefoglalták, a jármű vezetője ellen pedig orgazdaság elkövetése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, valamint hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt az illetékes rendőrkapitányságon.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31