hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hűtőtáska, hulladék: változások a környezetvédelmi termékdíjban

  • Kneitner Lea, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Töredéke lesz a hűtőtáskák környezetvédelmi termékdíja a mostaninak, előnyösebb lesz meghatározott járművek után a kötelezettség, bizonyos tevékenységek pedig mentesülnek is alóla. Ismertetjük az Országgyűlés előtt lévő törvénymódosítás fontosabb elemeit.

A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény tárgyi hatálya 2017. január 1-jétől akként változna, hogy már nem szerepelne benne a csomagolóeszköz és az egyéb csomagolószer, hanem helyette összefoglaló fogalomként a csomagolószer.

A műanyag bevásárló reklámtáskák fogalma alól kikerülne a hajlékonyfalú műanyag hűtőtasak vagy hűtőtáska, tekintve, hogy annak használata nem a vásárlók környezettudatos gondolkodásának hiányára utal. Hiszen a fogyasztók alapvetően élelmiszerbiztonsági okból használják ezeket a hűtőtáskákat, ezért a kilónkénti 1900 forintról 57 forintra csökkenne a hajlékonyfalú műanyag hűtőtasak vagy hűtőtáska után fizetendő termékdíj.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja: milyen változások lesznek a bérgyártásra, a gépjárművekre, a hulladékkezelésre, a mentességekre vonatkozó szabályokban!
A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs