Értesítést kap a NAV-tól, aki elmulasztotta a környezetvédelmi termékdíj bevallását

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészítette a környezetvédelmitermékdíj-bevallás elmulasztásával érintett ügyfelek elemzését, és kigyűjtötte azon adózókat, akik 2020. évben környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával érintettek voltak, azonban bevallást nem nyújtottak be.

Azok a a gazdálkodók, akik a környezetvédelmi termékdíj bevallását elmulasztották, a NAV-tól értesítést kapnak az elektronikus tárhelyükre, mely a következőket tartalmazza.

Fogalmak és kötelezettségek

Az értesítőlevélben részletes tájékoztatás olvasható a termékdíj-köteles termékek köréről, valamint a termékdíj-kötelezettségről.

Mit kell tennie?

A NAV felkéri az adózókat a nyilvántartásuk felülvizsgálatára és az esetlegesen felmerült mulasztás pótlására, a szükséges nyomtatványok elérhetőségének megjelölésével:

A bevallás pótlására a 20KTBEV nyomtatványon van lehetőség, a bejelentést pedig – ha azt is pótolni kell – a 20TKORNY nyomtatványon lehet megtenni. A formanyomtatványok és azok kitöltési útmutatói a NAV internetes honlapjáról tölthetőek le

Érdeklődhet a részletekről

Ha a szabályokkal kapcsolatban kérdése van, általános tájékoztatásért hívhatja a NAV 1819-es telefonszámát.

A NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző rendszere (ÜCC) a +36 80/20-21-22-es telefonszámon, munkanapokon 8 óra 30 perctől 16 óráig, péntekenként 8 óra 30 perctől 13 óra 30 percig hívható, melyen az alábbi menüpontokat kell választani:

Ügyintézés és konkrét ügyekre vonatkozó tájékoztatás → Bevallásokkal kapcsolatos ügyintézés → Bevallás benyújtásának elmulasztásával kapcsolatos tájékoztatás, bírság határozatok.

A rendszer használatához ügyfélazonosító szám (PIN-kód), vagy részleges kódú telefonos azonosítás szükséges. A PIN-kód a NAV internetes honlapján az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) a TEL jelű nyomtatványon igényelhető.

Személyes megjelenés esetén a NAV ügyfélszolgálatain be kell mutatni az azonosításra szolgáló dokumentumokat (személyi igazolvány stb.), szükség esetén a meghatalmazást. Postán, illetve e-Papíron küldött válaszlevélben a NAV-tól kapott levél iktatószámára hivatkozni kell.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tagdíj számlázása

Nagy Norbert

adószakértő

15 Ft/km feletti gépkocsi-költségtérítés adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkába járás személygépkocsival

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs