hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Elképesztő helyre rejtették a csempészett cigit

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei május első napjaiban három helyszínen összesen több mint 42 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - olvasható a NAV facebook oldalán.

Első alkalommal a pénzügyőrök közúton egy nagy sebességgel közlekedő, ukrán rendszámú Ford személygépkocsit próbáltak ellenőrizni, azonban az a pénzügyőrök jelzésére nem állt meg, és elhajtott. A pénzügyőrök követték a gépkocsit, amely az út szélén hirtelen megállt, majd a sofőr kiugrott és elszaladt. A hátrahagyott gépkocsiból összesen 22 490 doboz különféle márkájú, 18 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Második esetben a pénzügyőrök közúton haladva felfigyeltek egy fekete Audira, melynek sofőrje – a pénzügyőröket észlelve – gyorsítani kezdett. A követett gépkocsira Tiszabecsen egy ház mögött találtak rá. A gyanús körülmények miatt az ingatlant a tulajdonos jelenlétében átvizsgálták. Az egyik helyiségben a konyhaszekrényt elmozdítva egy földbe ásott üregben mintegy 24 ezer doboz különféle márkájú, 11 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. 

Harmadszorra pedig a pénzügyőrök egy zöldhatár-ellenőrzés keretében Beregdaróc térségében több személyre figyeltek fel. Megpróbálták őket feltartóztatni, ám azok elszaladtak a helyszínről. A kutatás során a pénzügyőrök Beregdaróc lakóingatlanainak kertjei mögötti bokros területen fekete nejlonba csomagolva mintegy 15 ezer doboz, 13 millió forintnyi, különféle márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak. 

A pénzügyőrök mindhárom esetben orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, a csempészett cigarettát valamint az első esetben hátrahagyott gépkocsit lefoglalták.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kisgyermekes munkavállaló munkaidőbeosztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Új katatörvény a bt. beltagjára vonatkozóan

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kifogásolható-e ez az adózói magatartás?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs