hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Elképesztő helyre rejtették a csempészett cigit

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei május első napjaiban három helyszínen összesen több mint 42 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - olvasható a NAV facebook oldalán.

Első alkalommal a pénzügyőrök közúton egy nagy sebességgel közlekedő, ukrán rendszámú Ford személygépkocsit próbáltak ellenőrizni, azonban az a pénzügyőrök jelzésére nem állt meg, és elhajtott. A pénzügyőrök követték a gépkocsit, amely az út szélén hirtelen megállt, majd a sofőr kiugrott és elszaladt. A hátrahagyott gépkocsiból összesen 22 490 doboz különféle márkájú, 18 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Második esetben a pénzügyőrök közúton haladva felfigyeltek egy fekete Audira, melynek sofőrje – a pénzügyőröket észlelve – gyorsítani kezdett. A követett gépkocsira Tiszabecsen egy ház mögött találtak rá. A gyanús körülmények miatt az ingatlant a tulajdonos jelenlétében átvizsgálták. Az egyik helyiségben a konyhaszekrényt elmozdítva egy földbe ásott üregben mintegy 24 ezer doboz különféle márkájú, 11 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. 

Harmadszorra pedig a pénzügyőrök egy zöldhatár-ellenőrzés keretében Beregdaróc térségében több személyre figyeltek fel. Megpróbálták őket feltartóztatni, ám azok elszaladtak a helyszínről. A kutatás során a pénzügyőrök Beregdaróc lakóingatlanainak kertjei mögötti bokros területen fekete nejlonba csomagolva mintegy 15 ezer doboz, 13 millió forintnyi, különféle márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak. 

A pénzügyőrök mindhárom esetben orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, a csempészett cigarettát valamint az első esetben hátrahagyott gépkocsit lefoglalták.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatás juttatása magánszemélynek

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy térítése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Nyugdíjjárulék

Széles Imre

tb-szakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X