58 találat a(z) vissza nem térítendő támogatás cimkére

Áfalevonás érvényesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég alakulása óta kizárólag áfaköteles tevékenységet folytat. 2014. évben vissza nem térítendő támogatást kapott telephelyfejlesztés címén. Egészségház építésébe kezdett. A beruházás befejezését, az engedélyek megszerzését követően 2015. őszén kezdi meg áfamentes egészségügyi (fogászati) és áfaköteles szépészeti, rekreációs/wellness szolgáltatását. Jelenleg a beszerzési számlák áfáját teljes egészében levonásba helyezzük, majd ezt követően 20 éven át a külön nyilvántartott áfa 1/20-ad részét felosztjuk az árbevétel arányában, és az áfamentes árbevételnek megfelelő áfát fizetendő áfaként bevalljuk. Elfogadható-e ez a gyakorlat? Köszönettel: Oné

Ezért is harcol a kormány az EU-val Cikk

Vissza nem térítendő támogatással szeretné segíteni a magyar kormány a feldolgozóipar területén működő kis- és közepes vállalatoknak (kkv) szeretne adni, erről igyekszik meggyőzni az Európai Bizottságot. Az uniónak ez egyelőre nem tetszik.

Munkahelyteremtő beruházási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném az alábbiban. Áfakörös egyéni vállalkozó a munkaügyi központtal kötött megállapodás alapján 4 400 000 forint vissza nem térítendő munkahelyteremtő beruházási támogatásban részesült. A támogatás összege a teljes beruházás nettó összegének a 69,44664 százaléka. A beruházás teljes költsége 6 335 800 forint plusz áfa. Egyéni vállalkozó a pénztárkönyvben hogyan könyveli helyesen az eseményeket, milyen nyilvántartásokat vezet, áfa és szja-bevallásokat hogyan készíti el? Köszönöm a segítségüket. Tisztelettel: Kné

Vissza nem térítendő támogatás Kérdés

Tisztelt Cím! A következő kérdésre szeretnék választ kapni: ha egy kft.-ben tulajdonos (ügyvezető) és egyben alkalmazott is valaki, megkaphatja-e az 5 millió forint vissza nem térítendő (5 évenként egyszer adható) támogatást lakásvásárláshoz? Kell-e hozzá taggyűlési határozat? Esetleg dönthet-e az ügyvezető a saját maga érdekében, ha többségi tulajdonos a cégben? Köszönöm segítségüket. Üdvözlettel: Valler Istvánné

De minimis támogatás GOP (10% önerő, 45% hitel, 45% támogatás) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2013-ban 2 200 e Ft támogatást kapott ingatlanvásárláshoz, valamint az Új Magyarország Mikrohitel program keretében ugyanekkora hitelt is folyósítottak számára. A támogatástartalom megállapítása hogyan történik? 1) A 2 200 e Ft vissza nem térítendő támogatás egész összege támogatás? 220 e Ft lesz a konkrét támogatás, melyet 1329-02 lapján szerepeltetek? 2) kedvezményes hitel támogatástartalma: Olvastam a 37/2011. (III.22.) Korm. rendelet 2. számú melléklet B pontját; valóban, mint könyvelő, ezt nekem kell megállapítani, vagy a hitelfolyósítónak ezt ki kellett volna küldenie levélben? Segítségét köszönöm.

Otthonvédelemmel összefüggő munkáltatói támogatás Kérdés

Egy betéti társaság 2011. októberében 6 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott foglalkoztatottjának a 2011. évi CXXI. törvény szerint. A fennálló hiteltartozás nem kifejezetten lakásvásárlásra fordítódott, mivel az eredetileg szabadfelhasználású hitel volt. A hitelből a bt. dolgozója tanyát vásárolt, annak biztosítékaként a dolgozó szüleinek családi háza szolgált. A támogatás összegét egyösszegben a fenti kölcsön végtörlesztésére fordította. A tanya a földhivatali bejegyzés szerint tanya és gazdasági épület bejegyzéssel szerepel. Kérdésem, hogy a munkáltató helyesen járt-e el, hogy dolgozójának a fenti jogcímen vissza nem térítendő támogatást nyújtott végtörlesztésre? A végtörlesztésről banki igazolás rendelkezésre áll.

Ajándék a cégtől: így lehet kifizetni 2014-től a dolgozó lakáshitelét Cikk

A személyi jövedelemadó (szja) törvény 2014-től hatályba lépő módosításainak egyike az adómentesen adható lakáscélú támogatási célok körébe vonta a lakáscélú felhasználásra hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól felvett hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez nyújtott támogatást is. A munkáltatók, munkavállalók akár cafetéria-juttatásként is számolhatnak ezzel a lehetőséggel. Cikkünkben bemutatjuk, mit jelent ez pontosan?

Munkaadói kölcsön lakásépítéshez - milyen lehetőségek vannak? Cikk

Vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön - mi a különbség, miként nyújthatja a munkaadó? Olvasónk kérdésére Juhász Tibor válaszol.

A hitelintézet (pénzintézet) adatszolgáltatása a vissza nem térítendő munkáltatói támogatások Esemény

Bérkompenzáció: rövidesen indul a pályázat, 21 milliárdot osztanának szét Cikk

Rövidesen megnyílik az a 21 milliárd forintos pályázati keret, amelyből vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a cégek, amelyeknek gondot okoz az öt százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben.

Bérkompenzáció: támogatásra pályázhatnak a cégek Cikk

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak márciustól azok a cégek, amelyeknek gondot okot az öt százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben; a 21 milliárd forintos keretből várhatóan 450-700 ezer munkavállaló béremeléséhez járulnak hozzá a költségvetésből - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

Januártól már nem adómentes a munkaadó végtörlesztési támogatása Cikk

Megszűnt a munkaadói vissza nem térítendő végtörlesztési támogatás tehermentessége az év végével - hívja fel a figyelmet az RSM DTM szakértője a tanácsadó cég blogján.

Milliárdos támogatás munkahelyteremtésre Cikk

A munkaügyi tárca közel 1300 munkahely létrehozását segíti, így számszerűsítve összesen 1, 38 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg 126 vállalkozás számára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close