88 találat a(z) videó cimkére

Az Adózóna válaszol: speciális tételek áfalevonási tilalom alóli mentesülése Cikk

Melyek azok a speciális esetek, amelyek az áfalevonás szabályai és feltételrendszere alól kivételt jelentenek? Mi minősül mentesítő körülménynek, milyen mentesítési lehetőséggel élhet az adóalany az Áfa tv. alapján? Gyüre Ferenc adótanácsadót hallhatják.

Az Adózóna válaszol: korhatár előtti ellátás és szolgálati járandóság Cikk

Mi minősül korhatár előtti ellátásnak, illetve szolgálati járandóságnak? Milyen előírásokat érdemes szem előtt tartani ezen ellátások esetében? Milyen tételek tartoznak bele a kereseti korlátba? Széles Imre tb-szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: magánszemély szja-bevallás előtt Cikk

Közeledik az szja-bevallás 2024. május 21-ei határideje. Mire érdemes odafigyelni magánszemélyként az szja-bevallás elkészítésekor? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: egyéni vállalkozók, őstermelők szja-bevallás előtt Cikk

Közeledik az szja-bevallás 2024. május 21-ei határideje. Mire figyeljen az egyéni vállalkozó – tételes költségelszámolás, átalányadózás választása esetén –, és mire érdemes figyelnie az őstermelőnek az szja-bevallás elkészítésekor? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: tárgyi eszközök figyelési időszaka, áfakorrekció Cikk

Mit jelent a tárgyi eszközök figyelési időszaka az Áfa tv. megfogalmazásában? Melyek azok a fő szabályok, amelyeket érdemes szem előtt tartani a figyelési időszakban áfakorrekció szempontjából, és milyen speciális esetekkel találkozhatunk? Gyüre Ferenc adótanácsadót hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kockázatos adózói minősítés szabályai Cikk

Milyen adózói kört és milyen kritériumok alapján minősít a NAV kockázatos adózónak? Milyen jogorvoslati lehetőség van a kockázatos adózói minősítéssel szemben? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 15. rész: társas vállalkozói jogviszony szja- és tb-szabályai Cikk

Mi minősül társas vállalkozói jogviszonynak gazdasági társaság esetében? Miért lóg ki a gazdasági társaságok sorából a részvénytársaság? Vezető tisztségviselőként, ügyvezetőként milyen tb- és szja-szabályokat érdemes szem előtt tartani társas vállalkozói jogviszony esetén? A mikrofonnál: dr. Radics Zsuzsanna Gabriella közgazdasági szakokleveles jogász és Horváthné Szabó Beáta adószakértő.

Az Adózóna válaszol: a megbízható adózói minősítés szabályai Cikk

Milyen adózói kört minősít negyedévente a NAV? Milyen kritériumok alapján minősíti az adóhatóság megbízható adózónak az adóalanyt? Milyen előnyökkel jár a megbízható adózói minősítés? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalap egyéb módosító tényezői Cikk

Milyen egyéb módosító tényezőket érdemes figyelembe venni a kivaalapnál? Mit értünk kivaalapot növelő és csökkentő tételek, illetve a mentesített keretösszeg fogalma alatt, és mit jelent mindez a gyakorlatban? Mi a különbség a bírság, a késedelmi pótlék elszámolása során kivaalap, illetve tao-alap esetében? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Megjelent a „Foglalkoztatás 2024-ben: munkajogi, munkavédelmi változások” című webinárium videófelvétele Cikk

Az Országgyűlés 2023. év végén a foglalkoztatás területét érintő jelentős jogszabály-módosításokat fogadott el. Változtatott a munka törvénykönyve, a munkavédelmi törvény, a foglalkozás-egészségügy szabályain, illetve a tűzvédelem területén is új jogszabály született. Ezen változások több tucat jogszabályban öltöttek formát, így egységes áttekintésük nem egyszerű. Ebben kívánunk a vállalkozások számára segítséget nyújtani. Végül az utóbbi időben született és a foglalkoztatás területét érintő bírósági döntéseket is röviden ismertetjük.

Az Adózóna válaszol: alapítvány megszűnésének esetei, szabályai Cikk

Melyek azok az okok, amelyek alapján egy alapítvány megszűnik, illetve megszüntethető? Milyen szabályok vonatkoznak az alapítvány végelszámolására? Milyen sajátosságai vannak a közhasznú szervezetnek minősülő nonprofit szervezetek végelszámolásának? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalap mint járulékalap Cikk

Milyen bevétel, jövedelem, juttatás képezi a kivaalapot? Mit mond a Tbj., mit mond a kivatörvény? Az önálló és nem önálló tevékenység jövedelme mit jelent a gyakorlatban? Milyen összefüggés fedezhető fel a járulékfizetés és a kivaalap között? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: civil szervezet megszűnésének esetei Cikk

Milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani a civil és nonprofit szervezetek, egyesületek megszűnésénél? Milyen fő előírásokra érdemes figyelni a civil szervezet végelszámolása vagy egyszerűsített törlési eljárása esetében? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalanyiság megszűnésének esetei Cikk

Hogyan érhet véget a kivaalanyiság? Melyek azok az esetek, amelyeket a törvény erejénél fogva, és melyek azok, amelyeket saját döntés alapján definiálhatunk? Milyen esetekben bírságolhat az adóhatóság? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: adótervezés külföldről származó jövedelem esetén Cikk

Megteheti-e a magánszemély, hogy külföldről származó jövedelmét egy másik országban adózza le? Milyen fő elveket kell figyelembe vennie az adótervezés során? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felszolgálási díj kölcsönzött munkavállalók esetében

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Taós fejlesztési tartalék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink