84 találat a(z) versenyhivatal cimkére

Megerősítette együttműködését a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Cikk

Megújította csaknem 20 éve tartó szakmai együttműködését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

40 millió forint bírság biztosítóknak kötelezettségvállalások nem megfelelő teljesítése miatt Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forint bírságot szabott ki a 4Life Directre és biztosítópartnereire, mert hiányosan teljesítették korábbi vállalásukat, a fogyasztóknak csak egy részét kompenzálták – tájékoztatott a versenyhatóság.

Félrevezethette a fogyasztókat egy taxitársaság Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. A GVH gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat a vállalkozás lényeges jellemzője és általa nyújtott személytaxi szolgáltatáshoz kapcsolódó kötelezettségvállalásai tekintetében – írja honlapján a GVH.

Ismét lecsapott a GVH az eMAG-ra: több akciót, megtévesztő tájékoztatási formát is kifogásol a versenyhatóság Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az Extreme Digital-eMAG Kft.-vel (eMAG) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – közölte a versenyhatóság.

Vizsgálja a Temu kereskedelmi gyakorlatával szembeni beadványokat a Gazdasági Versenyhivatal Cikk

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban. A versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít – közölte a versenyhatóság.

A versenyhivatal 90 millió forint bírságot szabott ki a Lidlre Cikk

Megtévesztően kommunikálta a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt., hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc”, ezért 90 millió forint bírságot szabott ki, az országszerte mintegy 200 áruházat működtető kiskereskedelmi vállalkozásra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

Gigabírság a fogyasztók megtévesztése miatt Cikk

Megtévesztő kommunikációt folytatott a Telemarketing International Kft. és osztrák anyacége, a Mediashop GmbH négy termék esetében – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH versenytanácsa a két vállalkozással szemben összesen 113 millió forint bírságot szabott ki – közölte a versenyhatóság.

Black Friday, karácsonyi akciók: GVH-tippek átverés ellen Cikk

Egyre inkább elterjedt az a gyakorlat, hogy már nem csak november végén, hanem egész novemberben Black Friday leárazásokkal, karácsonyi akciókkal találkozhatnak a vásárlók. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért a vásárlói tudatosságot erősítő kampánnyal segíti a fogyasztókat abban, hogyan ne dőljenek be a szezonális akcióknak – írja honlapján a gvh.

Több mint 100 milliós bírság megtévesztő telemarketingért Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 117 millió forintos bírságot szabott ki a cseh Helvetia Direct Marketing s.r.o.-ra, amiért megtévesztően, a legalapvetőbb információkat is mellőzve értékesítette telefonon étrend-kiegészítőit a magyar fogyasztóknak – közölte a GVH.

Gyorsított vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.commal szemben Cikk

Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében, a turisztikai ügynökség pedig jogsegélyszolgálatot indított az érintetteknek – derült ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottságának mai ülésén.

Importőrök túlzó árazását vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal Cikk

Panaszeljárás keretében vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyes külföldön előállított élelmiszerek túlzó árazását, a versenyhatóság szakértői a magyar fogyasztók által széles körben vásárolt import termékekkel kapcsolatos piaci magatartásokat elemzik.

Versenyhivatali eljárás a Microsoft ellen Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Microsofttal szemben, mert feltételezése szerint keresőrendszerének új szolgáltatásával tisztességtelen gyakorlatot folytat a magyar fogyasztókkal szemben – közölte ma a versenyhivatal.

Színlelték az együttműködést, 10 milliós bírságot varrt a nyakába két hajós cégnek a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) visszavonta a dunai hajózási kartell egyik szereplőjének 30 százalékos bírságkedvezményét, mert két cég nem volt együttműködő.

Az EU rekordbírsággal sújtotta az Illumina-Grail egyesülést Cikk

Brüsszel rekordbírsággal sújtotta a genetikai tesztekre szakosodott amerikai Illumina céget a rákbetegségek kimutatására alkalmas teszteket előállító Grail vállalat akvizíciójának véglegesítése miatt az uniós versenyhivatal jóváhagyását megelőzve.

Jóváhagyta a bíróság a betiltott fogfehérítő ügyében kiszabott 22 milliós GVH-bírságot Cikk

Megerősítette a bíróság a versenyhivatal döntését (22 millió forintos bírság) a számos hazai influenszerrel reklámozott, a szakhatóság által betiltott fogfehérítő ügyében. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezzel összhangban továbbra is kiemelten figyeli a hazai véleményvezér-reklámgyakorlatok tisztességességét, különösen azon termékek tekintetében, amelyek közegészségügyi kockázatokat hordozhatnak – írja honlapján a GVH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfakód

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa áthárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink