74 találat a(z) vasárnapi munkavégzés cimkére

Jár-e vasárnapi bérpótlék plázában dolgozóknak? Cikk

Kell a vasárnapi pótlékot fizetnie a munkáltatónak, ha munkaidőkeretben, eltérő munkarendben, üzletközpontban foglalkoztatott dolgozóit vasárnapra is beosztja munkavégzésre? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Kötetlen munkaidőbeosztás: hogyan alkalmazható, mik a buktatói? Cikk

A kötetlen munkaidőbeosztás egyre elterjedtebb, hiszen ilyen esetekben a munkáltató egy sor kötelezettség alól mentesül. Nem tartja nyilván a munkavállaló munka- és pihenőidejét (a szabadság kivételével), valamint nem érvényesülnek a munkaszüneti napokra érvényes, illetve a vasárnapi munkavégzés korlátjai sem. Kötetlen munkaidőbeosztás azonban csak meghatározott esetekben alkalmazható, a helytelen alkalmazás komoly következményekkel járhat.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk munkavállalói az általános munkarend (h-p, napi 8 óra ) szerint dolgoznak. Előfordul azonban olyan eset is, amikor a munkavállaló kiküldetésben van a hét valamely napjától indulva (ez lehet a hétfő is), és a szolgáltatást megrendelő cég kérésének megfelelően, illetve az ott folyó technológiai folyamatok miatt szükséges a kiküldött munkavállaló vasárnap estig tartó munkavégzése. Ezek a helyek a munkavállaló szokásos munkavégzési helyétől esetenként több száz kilométerre vannak. Esetünkben konkrétan szerdától-vasárnap estig, illetve a következő héten péntektől-vasárnap estig folyt az a pályaépítés, ahol a munkavállalóink mérési feladatokat láttak el. Hogyan lehet helyesen elszámolni a vasárnapi munkavégzést? Köszönettel. A kiküldő cég profilja nem kapcsolódik az Mt. által preferált profilú cégek közé.

Kizárólag szombaton és vasárnap, részmunkaidőben való foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nézegettem az állásfoglalásokat és erre vonatkozóan nem találtam iránymutatást. Kérem, legyen szíves megírni, hogy vendéglátásban dolgozó, kizárólag szombati és vasárnapi munkavégzéssel kötött 4 havi munkaidőkeretes részmunkaidős szerződések esetén ezt hogyan kell a munkaszerződésekbe foglalni (például a napi munkaidőt a heti teljesítendő óraszám 5-tel történő osztásával kell-e írásba foglalni vagy 2-vel történő osztásával), hogyan kell a havi bérszámfejtést kezelni az eltérő hetek miatti hétvégék miatt, vagy maradhat-e a normál 5 napos munkarend szerinti elszámolás, hogyan kell mindezt kezelni kilépés esetén és hogyan kell számolni a szabadságot! Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!

Pótlék számfejtése Kérdés

Társadalmi közszükségletet kielégítő vállalkozó havi munkaidőkeretben alkalmazza dolgozóit. Vasárnapi, illetve ünnepnapi munkavégzés is van. Az Mt. 101. § (1) bekezdés g) pont alapján vasárnapra rendes munkaidő beosztható, illetve az Mt. 102. § (2) bekezdés alapján munkaszüneti napra is rendes munkaidő beosztható a munkavállaló számára. Kérdésem, hogy a vasárnapi, illetve ünnepnapi munkavégzésre pótlékot nem kell számfejteni, mivel rendes munkaidőben beosztható?

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Egy kft. pizzériát üzemeltet. Pénteken, szombaton és vasárnap tart csak nyitva. Egyszerűsített bejelentéssel foglalkoztat alkalmazottakat. Kérdésünk: vasárnapra 50%-os bérpótlék megilleti-e az alkalmazottakat? Válaszukat előre is köszönjük.

Munkaidőkeret – vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóink 1 havi munkaidőkeretben dolgoznak (kezdő nap a hó első napja, utolsó nap a hó utolsó napja). Munkaidő-beosztás nem készül a munkavállalók részére, mivel mindig hétfőtől péntekig tart a munkahét, a munkáltatói tájékoztatóban pedig meg van határozva az egyenlőtlen munkaidő-beosztás lehetősége törzsidő (9-15 ó) és peremidő meghatározásával. Amennyiben évente 2-3 alkalommal szükségessé válik egy-egy szombat iés vasárnapi munkavégzés, hogyan tudjuk a munkaidő-beosztást úgy elkészíteni, hogy a hétvégi munka ne minősüljön munkaidőkereten felüli (rendkívüli) munkavégzésnek? Természetesen azt feltételezve, hogy a havi ledolgozott órák száma egyező lenne a munkaidőkeret óraszámával. Egyébként a hétvégi munka egy-egy kiállításon való részvételt, vagy egy 3-4 napos külföldi kiküldetés egyik napját (tanulmányút vagy tárgyalás) jelentené, amire napidíjat is kapnak, de gondolom, ennek nincs relevanciája. Azt gondoljuk: ha szombati napra osztjuk be munkavégzésre, ehelyett egyszerűen kap egy szabadnapot és rendben van. Megtehetjük-e, hogy havi 1 vasárnapra úgy osztjuk be, hogy ehelyett kap egy pénteki vagy hétfői szabadnapot? Ekkor kötelesek vagyunk-e bármilyen pótlék fizetésére? (Vállalkozásunk nem tartozik az Mt. 101. § i) bekezdése alá.) Ha e hétvégi munka napi 12 óra lenne már a munkaidő-beosztás szerint is, ebben az esetben is elegendő 1,5 nap szabadnapot adni helyette? Előre is köszönöm válaszát!

Munkaidőkeret vasárnap a kereskedelemben Kérdés

Tisztelt Szakértő, kérem, segítsen! A munkaidőkeretre vonatkozó szabályok szerint az olyan kiskereskedelmi vállalkozásoknak, amelyek vasárnap is normál módon, tehát heti 7 napot nyitva vannak, kell-e vasárnapi bérpótlékot fizetniük a dolgozóiknak? Vagy ők hivatkozhatnak a rendeltetésük folytán e napon is működő munkáltatói státuszra? Mert ugye a későbbiekben említve van a kereskedelmi tevékenységre hivatkozással elrendelt vasárnapi munkavégzés esetén a vasárnapi munkaidő, úgy viszont van a vasárnapi pótlék. Hogy kell ezt értelmezni?

Külföldi kiküldetés – köztisztviselő II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az atonos című kérdésre adott válaszában hivatkozott a 172/2012. (VII. 26.) kormányrendeletre, ami az Ön tájékoztatása alapján a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselőkre nem terjed ki, így az abban meghatározott összeg sem alkalmazható a napidíjak vonatkozásában. Ebben az esetben a munkáltató szabadon állapíthatja meg a napidíj mértékét? A kérdésben megjelölt időszakban (csütörtöktől vasárnapig) a köztisztviselő ténylegesen munkát végez külföldön, mivel hivatalos rendezvényeken vesz részt. Ilyen esetben még az elutazás előtt ki kellene adni a pihenőidőt annak érdekében, hogy a heti 48 órát ne haladja meg a munkavégzés? Lehetséges lenne esetleg egy hétre munkaidőkeretet meghatározni úgy, hogy hétfő, kedd lesz a pihenőnap, és szerdától vasárnapig kerül osztják be a munkaidejét?

Túlóra díjazása Kérdés

Egy munkavállaló munkaszerződés szerint 32 órát dolgozik hetenként. A havi bére is így van megállapítva. Munkarend szerinti beosztása alapján vasárnaptól csütörtökig dolgozik. Vasárnap 4 órát, hétfőtől csütörtökig 7-7 órát. Péntek, szombat munkaszüneti nap. Havonta egyszer munkaszüneti napjai: péntek, szombat, vasárnap. Kérdésem: jár-e túlórapótlék vasárnapokra, ha igen, hány százalékos? Köszönettel: Gyollai Ferencné

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Mozi üzemeltetésével is foglalkozó kft. péntektől keddig üzemel, szerda-csütörtök pihenőnap. Az Mt. 101. § (1) bekezdése szerint vasárnapra rendes munkaidő a) a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben... osztható be. Ez a rá vonatkozó törvény? Kell-e havonta egy vasárnapon pihenőidőt kiadni? 105. § (4) A munkavállaló számára – a 101. § (1) bekezdés f) pont kivételével – havonta legalább egy heti pihenőnapot vasárnapra kell beosztani.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kiskereskedelmi üzlet, mely kéthavi munkaidőkeretet alkalmazva szombaton is nyitva tart, 2016-ban az adventi vasárnapokon is nyitva lesz. Jól gondolom-e, hogy amennyiben az elrendelt munka a törvényes munkaidőkereten belül lesz, akkor csak 50 százalék vasárnapi pótlékot kell fizetnem, ha viszont azon kívül, akkor 100 százalék túlórapótlék is jár? Kiválthatom-e a 100 százalék túlórapótlékot szabadidővel? Továbbá dolgozhat-e a munkavállaló szombaton és vasárnap is ugyanazon a héten? Köszönettel: L. Gabriella

Vasárnapi pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy múzeum alkalmazottja heti 40 órás munkavégzésre van foglalkoztatva, hétfőtől péntekig. Amennyiben hétvégén túlórázik, jár-e neki a vasárnapi pótlék? A múzeum minden nap nyitva van és az adott munkavállaló vasárnap ügyeletes munkát végez a múzeumban, túlórában. Válaszát köszönöm

Vasárnapi pótlék: folyik az egyezkedés Cikk

A kiskereskedelemben a vasárnapi munkavégzés szabályozásának kérdésében még távol áll egymástól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának álláspontja – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a keddi VKF-tárgyalást követően az MTI-nek.

Alkalmi munkavállaló díjának kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tájékoztatást kérnék az alkalmi munkavállalók kifizetésére vonatkozóan, különös tekintettel a hétvégi munkavégzésekre. Az alkalmi munkavállalót szombati és/vagy vasárnapi munkavégzésre bejelentették egy cégnél. Törvényesen mikor fizethető ki a nettó bére, ha a munkahelyén hétvégén nem működik pénztár? A munkahelyen nincs jelen a társaság tagja, és más személy sem, aki a pénztár kezelésével akár ideiglenesen is megbízható. Válaszukat előre is köszönöm. Kecskemétiné H Katalin

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close