84 találat a(z) vasárnapi munkavégzés cimkére

Vasárnapi munkavégzés – hétköznapi pihenőnap Kérdés

Vasárnapi, ünnepnapi munkavégzés: ilyen pótlékok járnak a dolgozóknak Cikk

Adott egy cég, mely rendeltetése folytán vasárnap és ünnepnapon is működik, tehát a dolgozókat is beoszthatja ezen napokra. Kell-e ilyen esetben vasárnapi, illetve ünnepnapi pótlékot fizetni? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Vasárnapi munkavégzésre vonatkozó szabályok Kérdés

Vasárnapi ügyelet pótléka II. Kérdés

Húsvét környékén milyen napokra osztható be a munkavállaló? Cikk

Húsvéthoz közeledve aktuálissá válik a kérdés, és sok munkavállalót érinthet, hogy munkaszüneti napon, valamint az ünnephez kapcsolódó hétvégén kinek kell, illetve lehet dolgoznia a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján. Cikkünkben ennek eseteit gyűjtöttük össze.

Műszakpótlék Kérdés

Mt. szerinti vasárnapi munkavégzés Kérdés

Túlóra díjazása pótlékátalánnyal Cikk

Mezőgazdasági tevékenységet végző társaságnál az alkalmazottak munkavégzése során keletkező túlórát lehet-e minden hónapban egyösszegű pótlékátalánnyal helyettesíteni – kérdezte olvasónk, aki hangsúlyozta, az adott hónapban a munkavállalók a túlóra összegét szeretnék megkapni, tehát a munkaidőkeret alkalmazása nem megoldás. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Bérpótlék Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás hétvégén Kérdés

Jár-e vasárnapi bérpótlék plázában dolgozóknak? Cikk

Kell a vasárnapi pótlékot fizetnie a munkáltatónak, ha munkaidőkeretben, eltérő munkarendben, üzletközpontban foglalkoztatott dolgozóit vasárnapra is beosztja munkavégzésre? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Kötetlen munkaidőbeosztás: hogyan alkalmazható, mik a buktatói? Cikk

A kötetlen munkaidőbeosztás egyre elterjedtebb, hiszen ilyen esetekben a munkáltató egy sor kötelezettség alól mentesül. Nem tartja nyilván a munkavállaló munka- és pihenőidejét (a szabadság kivételével), valamint nem érvényesülnek a munkaszüneti napokra érvényes, illetve a vasárnapi munkavégzés korlátjai sem. Kötetlen munkaidőbeosztás azonban csak meghatározott esetekben alkalmazható, a helytelen alkalmazás komoly következményekkel járhat.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk munkavállalói az általános munkarend (h-p, napi 8 óra ) szerint dolgoznak. Előfordul azonban olyan eset is, amikor a munkavállaló kiküldetésben van a hét valamely napjától indulva (ez lehet a hétfő is), és a szolgáltatást megrendelő cég kérésének megfelelően, illetve az ott folyó technológiai folyamatok miatt szükséges a kiküldött munkavállaló vasárnap estig tartó munkavégzése. Ezek a helyek a munkavállaló szokásos munkavégzési helyétől esetenként több száz kilométerre vannak. Esetünkben konkrétan szerdától-vasárnap estig, illetve a következő héten péntektől-vasárnap estig folyt az a pályaépítés, ahol a munkavállalóink mérési feladatokat láttak el. Hogyan lehet helyesen elszámolni a vasárnapi munkavégzést? Köszönettel. A kiküldő cég profilja nem kapcsolódik az Mt. által preferált profilú cégek közé.

Kizárólag szombaton és vasárnap, részmunkaidőben való foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nézegettem az állásfoglalásokat és erre vonatkozóan nem találtam iránymutatást. Kérem, legyen szíves megírni, hogy vendéglátásban dolgozó, kizárólag szombati és vasárnapi munkavégzéssel kötött 4 havi munkaidőkeretes részmunkaidős szerződések esetén ezt hogyan kell a munkaszerződésekbe foglalni (például a napi munkaidőt a heti teljesítendő óraszám 5-tel történő osztásával kell-e írásba foglalni vagy 2-vel történő osztásával), hogyan kell a havi bérszámfejtést kezelni az eltérő hetek miatti hétvégék miatt, vagy maradhat-e a normál 5 napos munkarend szerinti elszámolás, hogyan kell mindezt kezelni kilépés esetén és hogyan kell számolni a szabadságot! Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!

Pótlék számfejtése Kérdés

Társadalmi közszükségletet kielégítő vállalkozó havi munkaidőkeretben alkalmazza dolgozóit. Vasárnapi, illetve ünnepnapi munkavégzés is van. Az Mt. 101. § (1) bekezdés g) pont alapján vasárnapra rendes munkaidő beosztható, illetve az Mt. 102. § (2) bekezdés alapján munkaszüneti napra is rendes munkaidő beosztható a munkavállaló számára. Kérdésem, hogy a vasárnapi, illetve ünnepnapi munkavégzésre pótlékot nem kell számfejteni, mivel rendes munkaidőben beosztható?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink