159 találat a(z) vállalkozás cimkére

Kata – előre számlázás Kérdés

Kölcsön elengedése Kérdés

Kivás vállalkozás egyszerűsített végelszámolása Cikk

Kivával adózó egyszemélyes kft. 2022. július 1. napjától egyszerűsített végelszámolást szeretne indítani. A végelszámolást 2022. szeptember 30. fordulónappal tervezi lezárni. Mik az ezzel kapcsolatos teendők, beadandó bevallások, beadandó mérlegek 2022. június hótól a végelszámolás befejezéséig, fordulónapi dátumokkal megjelölve? Ha a kiva hatálya alól át kell térni a tao hatálya alá, mik az azzal kapcsolatos teendők időbeli sorrendben, a végelszámolás elhatározásától a lezárásáig? Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

A vállalkozások többségének problémát jelentenek az árfolyamingadozások Cikk

Árfolyamingadozás, infláció, munkaerőhiány: a legfontosabb tényezők, amelyek jelenleg gondot okoznak a cégeknek egy friss felmérés szerint. Mindezzel együtt a hazai kis- és középvállalatok egyelőre nem adták fel fejlesztési terveiket. Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy az elmúlt napokban a tőkepiacokon lezajlott események az üzleti környezet további romlását vonhatják maguk után – írja a Bankmonitor.

Online számlázót használ a vállalkozások többsége Cikk

Online számlázót használ a vállalkozások többsége, és egyre fogékonyabbak az automatizmusokra is – ezt mutatja az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készített reprezentatív felmérés, amely a hazai kis- és középvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók számlázási szokásait és pénzügyi adminisztrációt segítő megoldások iránti igényét vizsgálta a Számlázz.hu megbízásából.

A hazai kkv-k továbbra is forintban fizetnek, ha ingatlanról van szó Cikk

Az elmúlt időszakban számos itthoni vállalkozás helyezte át székhelyét a főváros belsőbb kerületeiből Budapest szélére, illetve az agglomerációba a megközelíthetőség és a kedvezőbb bérleti díjak reményében – derült ki a Trend International Piackutató Kft. által végzett ingatlanpiaci felméréséből, írja a hvg.hu.

Lehet-e munkát végezni csed, gyed, gyes mellett? Cikk

Milyen esetekben végezhető munka, működtethető vállalkozás csed, gyed és gyes mellett? Ismertetjük.

Gazdasági válságra készülnek a magyarországi vállalkozások Cikk

A Niveus Consulting Group több száz fős mintán végzett felmérése a vállalkozások gazdasági várakozásait vizsgálta. A kérdések kiterjedtek egy esetleges válság idején szükségesnek tartott kormányzati beavatkozásokra, az elmúlt években igénybe vett adókedvezményekre, illetőleg arra, hogy az infláció, az árfolyam ingadozás, valamint az ukrán háború hatással van-e a cég működésére. A megkérdezettek 82 százaléka 250 fő alatti, 15 százaléka 250 és 1000 közötti, a maradék 3 százalék pedig 1000 főnél több alkalmazottal rendelkező vállalkozás.

Gyed-kata Kérdés

Kettős állampolgár Kérdés

Egyesület tao, áfa, vállalkozási tevékenység Kérdés

Szellemi tulajdon értéke a vállalkozásban Cikk

Sok olyan magyarországi cég van, ahol a vezetők nem tudják, milyen értékkel bír az évek alatt felhalmozott tudás, pedig az így létrejött szellemi vagyon igen tekintélyes lehet. Könnyen belátható ugyanakkor, hogy ez vállalkozásonként eltérhet a speciális működés, tevékenység és tudásállomány miatt. Az egyre jelentősebbé váló szellemi tulajdon felértékelésére mára már rengeteg módszer létezik. Írásunkban ismertetjük, milyen elemek alkotják egy vállalat szellemi értékét, és összefoglaljuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha szeretnénk felmérni vagy növelni e vagyont.

Borúlátóbbak a magyarországi vállalkozások Cikk

Ismét pesszimistábbak a magyarországi vállalkozások – derült ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) vállalati negyedéves konjunktúramutatójából.

Magyar Falu Program kisboltok támogatása Kérdés

Vállalkozás indítása. Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs