166 találat a(z) vállalkozás cimkére

Előlegvégszámla Kérdés

Vállalkozás megszüntetése Kérdés

Osztrák biztosítás Kérdés

A télre várható szint felén rögzíti a vállalkozások energiaszámláit a brit kormány Cikk

A télre előrejelzett átlagos árszintnek hozzávetőleg a felén rögzíti az üzleti vállalkozások energiaszámláit a brit kormány.

Rezsicsökkentés Kérdés

YouTube tartalomgyártás Kérdés

Hatósági üzemanyagár egyéni vállalkozó esetében Kérdés

Kata – előre számlázás Kérdés

Kölcsön elengedése Kérdés

Kivás vállalkozás egyszerűsített végelszámolása Cikk

Kivával adózó egyszemélyes kft. 2022. július 1. napjától egyszerűsített végelszámolást szeretne indítani. A végelszámolást 2022. szeptember 30. fordulónappal tervezi lezárni. Mik az ezzel kapcsolatos teendők, beadandó bevallások, beadandó mérlegek 2022. június hótól a végelszámolás befejezéséig, fordulónapi dátumokkal megjelölve? Ha a kiva hatálya alól át kell térni a tao hatálya alá, mik az azzal kapcsolatos teendők időbeli sorrendben, a végelszámolás elhatározásától a lezárásáig? Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

A vállalkozások többségének problémát jelentenek az árfolyamingadozások Cikk

Árfolyamingadozás, infláció, munkaerőhiány: a legfontosabb tényezők, amelyek jelenleg gondot okoznak a cégeknek egy friss felmérés szerint. Mindezzel együtt a hazai kis- és középvállalatok egyelőre nem adták fel fejlesztési terveiket. Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy az elmúlt napokban a tőkepiacokon lezajlott események az üzleti környezet további romlását vonhatják maguk után – írja a Bankmonitor.

Online számlázót használ a vállalkozások többsége Cikk

Online számlázót használ a vállalkozások többsége, és egyre fogékonyabbak az automatizmusokra is – ezt mutatja az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készített reprezentatív felmérés, amely a hazai kis- és középvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók számlázási szokásait és pénzügyi adminisztrációt segítő megoldások iránti igényét vizsgálta a Számlázz.hu megbízásából.

A hazai kkv-k továbbra is forintban fizetnek, ha ingatlanról van szó Cikk

Az elmúlt időszakban számos itthoni vállalkozás helyezte át székhelyét a főváros belsőbb kerületeiből Budapest szélére, illetve az agglomerációba a megközelíthetőség és a kedvezőbb bérleti díjak reményében – derült ki a Trend International Piackutató Kft. által végzett ingatlanpiaci felméréséből, írja a hvg.hu.

Lehet-e munkát végezni csed, gyed, gyes mellett? Cikk

Milyen esetekben végezhető munka, működtethető vállalkozás csed, gyed és gyes mellett? Ismertetjük.

Gazdasági válságra készülnek a magyarországi vállalkozások Cikk

A Niveus Consulting Group több száz fős mintán végzett felmérése a vállalkozások gazdasági várakozásait vizsgálta. A kérdések kiterjedtek egy esetleges válság idején szükségesnek tartott kormányzati beavatkozásokra, az elmúlt években igénybe vett adókedvezményekre, illetőleg arra, hogy az infláció, az árfolyam ingadozás, valamint az ukrán háború hatással van-e a cég működésére. A megkérdezettek 82 százaléka 250 fő alatti, 15 százaléka 250 és 1000 közötti, a maradék 3 százalék pedig 1000 főnél több alkalmazottal rendelkező vállalkozás.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs