28 találat a(z) termékbeszerzés cimkére

Termékbeszerzés Ausztriából Kérdés

Elmulasztott EU-s adószám kérése Kérdés

Termékbeszerzés EU-ból vagy harmadik országból? Kérdés

A számla kötelező tartalmi eleme július 1-je óta Cikk

A számlázási szabályok változása miatt 2020. július 1-jétől a belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlán fel kell tüntetni a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő áfaalany adószámának első 8 számjegyét, vagyis a vevői adószámot, olvasható a Nemezti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A hibás teljesítés miatti számlázás. Kérdés

Közösségi beszerzés Kérdés

Termékbeszerzés történt egy romániai internetes áruházból. A beszerző Magyarországon normál, adófizetésre kötelezett adóalany, közösségi adószámmal rendelkezik, a számlán ezt az eladó fel is tüntette, viszont a román értékesítőnek nincs közösségi adószáma. A számla nettó módon került kiállításra, áfára, áfafizetésre kötelezettre történő utalás nincs rajta. Én áfát fizetnék, de nem vonnám le. Kérdés 65-ön hova? A60 hogyan néz ki? Ki az adófizetésre és bevallásra kötelezett, azt hogyan kell megoldani? Köszönöm.

Izrael import Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk Izraelből szeretne egy bizonyos terméket importálni (Németországon keresztül). A kérdésem az lenne, hogy itt is ugyanúgy működik, mint bármely más Európai Unión kívüli termékbeszerzés esetén? (A terméket vámoltatni kell, és vámot, áfát megfizetni utána.) Vagy esetleg van valamilyen szabadkereskedelmi megállapodás, ami felmenti, megkönnyíti a beszerzés folyamatát? Pontosan hol tudunk ennek utána járni, hogy szabályosak legyünk. Válaszát előre is köszönöm.

Termékbeszerzés harmadik országbeli partnertől EU-n belül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk részt vesz egy Németországban tartott kiállításon, ahol harmadik országbeli kiállítók is jelen vannak. Amennyiben például egy kínai cégtől vásárolnánk terméket a kiállításon, véleményem szerint ez áfa szempontjából közösségi beszerzés lenne. A számlát a termékről a kínai fél állítja ki. A kérdésem ezzel összefüggésben, hogy jól gondolom-e a közösségi beszerzés megvalósulását, illetve, hogy az A60-as bevallásban hogyan kell szerepeltetni. Válaszát előre is köszönöm!

Közösségi termékbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő(k)! Cégünk Magyarországon bejegyzett vállalkozás, amely rendelkezik közösségi adószámmal. Cégünk egy Írországban bejegyzett vállalkozástól, amely rendelkezik közösség adószámmal, terméket szerzett be. Az ír cég a felénk kiállított számlán szerepelteti az ő közösségi adószámát, azonban a mi közösségi adószámunkat nem. (A számlán áfa nem szerepel.) Helyes ilyen formában a számla vagy kötelező lenne szerepelnie a számlán a mi cégünk közösségi adószámának is? A szállítmány megérkezése után derült továbbá ki, hogy a termék nem Írországból, hanem Németországból érkezett. Cégünknek nincs információja arról a vállalkozásról, aki Németországban feladta az árut. Adózási (áfa) szempontból ez milyen veszélyeket rejthet? Segítségüket előre is köszönöm.

Közösségen belülről történő adómentes termékbeszerzés? Kérdés

Tisztelt Cím ! Dél-amerikai árubeszerzés történik (harmadik országbeli árubeszerzésről számlát kapunk), amit az EU-ban egy holland közösségi vámkezelő cég vámkezel és szabad forgalomba helyez (erről a vámkezelési szolgáltatásáról pedig közösségi szolgáltatás tartalmú számlát kapunk). Az áru Magyarországra kerül a vámkezelés után. A kivetett vám értéke: 0 Eur A magyar fél rendelkezik közösségi adószámmal. 1. Jól értelmezzük, hogy a Közösségen belülről történő adómentes termékbeszerzés történik? (Áfabevallás 11. sor) 2. Az A60-as 02 lapján 1-es adószámmal kell felvinni az termékbeszerzés értékét, az országkódot pedig a szabad forgalomba beléptető uniós szolgáltató országát kell feltüntetni? 3. Amennyiben jól értelmezzük, hogyan tudjuk biztosítani a A65 és A60-as nyomtatvány közötti egyezőséget? Üdvözlettel: Pálkerti Norbert

Eu-ból vásárolt szoftver és licenc szerepeltetése az áfabevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk biztonsági felügyeleti rendszerek telepítésével foglalkozik. Egy nagyobb munkánk elvégzéséhez az EU-ból szereztünk be a biztonsági megfigyelő rendszer telepítéséhez szükséges szoftvert és a sok kamera müködtetéséhez szükséges licencet és 1 éves szoftverkövetést. Mi és a külföldi szállító is közösségi adószámmal rendelkezünk. A partner nem számított fel áfát, merthogy mi vagyunk az áfa felszámítására kötelezettek, és gondolom, mivel áfaköteles értékesítéshez használjuk, az áfa le is vonható. Kérdés: az áfabevallásban ez termékbeszerzésnek vagy szolgáltatás igénybevételnek minősül? Illetve mobilaplikáció használati jogot is vásároltunk, amit szintén továbbszámlázunk, mert ügyfeleink használhatják ezt a szolgáltatást (mobiltelefonról figyelhetik a saját biztonsági kamerájuk által készült felvételeket). Ez utobbinál is kérdés: az áfabevallásban ez termékbeszerzésnek vagy szolgáltatás igénybevételnek minősül? Várom válaszát. Köszönettel: BBÉ

Termékbeszerzés Hongkongból Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: katás egyéni vállalkozó (nem áfaalany) mint magánszemély (azért írom így, mert nincs küön bankszámlája a vállalkozáshoz) rendel Hongkongból fotókat a munkájához, amiket fel is használ. Az értékük körülbelül 25 ezer forint. A kérdésem, hogy erre vonatkozik-e áfabevallási, illetve -fizetési kötelezettség? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Urbán Ágnes

Termékbeszerzés Japánból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfás egyéni vállalkozó interneten keresztül Japánból rendelt a tevékenységéhez szükséges anyagot, amely értéke 20 000 Ft alatti összeg. Vámhatározat nem érkezett. Van-e fizetendő áfa ez után?

Import áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Egyesült Királyság területéről történő termékbeszerzés áfája tekintetében hogyan járjak el? A behozott termékek továbbértékesítés céljából Magyarországon kerülnek értékesítésre. Köszönettel.

Harmadik országból érkező áru Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni. Társaságunk a következő felállásban valósít meg árubeszerzést: svájci cégtől rendeljük meg az árut, a svájci cég intézi a fuvart, légi közlekedéssel jut el az áru közvetlenül Svájcból Magyarországra. A számlát az eladó francia EU-s adószámával állítják ki, mivel Franciaországban is van áfaregisztrációjuk közösségi termékbeszerzésre, vevőként pedig a mi közösségi adószámunk szerepel. Kérdésünk, hogy helyes-e ez a számlázás, ezt a felállást kezelhetjük-e normál közösségi termékbeszerzésként? Köszönettel: Management Consulting Bt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close