33 találat a(z) termékbeszerzés cimkére

EU-s adóalanytól beérkezett számla, 27%-os áfatartalommal Kérdés

Import láncügylet, áfa Kérdés

Áfalevonási jog Kérdés

Termékbeszerzés adószámos magánszemélytől Kérdés

Így értelmezi a NAV: fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzése és értékesítése Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzéséről és értékesítéséről szóló 2021/2. adózási kérdés.

Termékbeszerzés Ausztriából Kérdés

Elmulasztott EU-s adószám kérése Kérdés

Termékbeszerzés EU-ból vagy harmadik országból? Kérdés

A számla kötelező tartalmi eleme július 1-je óta Cikk

A számlázási szabályok változása miatt 2020. július 1-jétől a belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlán fel kell tüntetni a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő áfaalany adószámának első 8 számjegyét, vagyis a vevői adószámot, olvasható a Nemezti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A hibás teljesítés miatti számlázás. Kérdés

Közösségi beszerzés Kérdés

Termékbeszerzés történt egy romániai internetes áruházból. A beszerző Magyarországon normál, adófizetésre kötelezett adóalany, közösségi adószámmal rendelkezik, a számlán ezt az eladó fel is tüntette, viszont a román értékesítőnek nincs közösségi adószáma. A számla nettó módon került kiállításra, áfára, áfafizetésre kötelezettre történő utalás nincs rajta. Én áfát fizetnék, de nem vonnám le. Kérdés 65-ön hova? A60 hogyan néz ki? Ki az adófizetésre és bevallásra kötelezett, azt hogyan kell megoldani? Köszönöm.

Izrael import Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk Izraelből szeretne egy bizonyos terméket importálni (Németországon keresztül). A kérdésem az lenne, hogy itt is ugyanúgy működik, mint bármely más Európai Unión kívüli termékbeszerzés esetén? (A terméket vámoltatni kell, és vámot, áfát megfizetni utána.) Vagy esetleg van valamilyen szabadkereskedelmi megállapodás, ami felmenti, megkönnyíti a beszerzés folyamatát? Pontosan hol tudunk ennek utána járni, hogy szabályosak legyünk. Válaszát előre is köszönöm.

Termékbeszerzés harmadik országbeli partnertől EU-n belül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk részt vesz egy Németországban tartott kiállításon, ahol harmadik országbeli kiállítók is jelen vannak. Amennyiben például egy kínai cégtől vásárolnánk terméket a kiállításon, véleményem szerint ez áfa szempontjából közösségi beszerzés lenne. A számlát a termékről a kínai fél állítja ki. A kérdésem ezzel összefüggésben, hogy jól gondolom-e a közösségi beszerzés megvalósulását, illetve, hogy az A60-as bevallásban hogyan kell szerepeltetni. Válaszát előre is köszönöm!

Közösségi termékbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő(k)! Cégünk Magyarországon bejegyzett vállalkozás, amely rendelkezik közösségi adószámmal. Cégünk egy Írországban bejegyzett vállalkozástól, amely rendelkezik közösség adószámmal, terméket szerzett be. Az ír cég a felénk kiállított számlán szerepelteti az ő közösségi adószámát, azonban a mi közösségi adószámunkat nem. (A számlán áfa nem szerepel.) Helyes ilyen formában a számla vagy kötelező lenne szerepelnie a számlán a mi cégünk közösségi adószámának is? A szállítmány megérkezése után derült továbbá ki, hogy a termék nem Írországból, hanem Németországból érkezett. Cégünknek nincs információja arról a vállalkozásról, aki Németországban feladta az árut. Adózási (áfa) szempontból ez milyen veszélyeket rejthet? Segítségüket előre is köszönöm.

Közösségen belülről történő adómentes termékbeszerzés? Kérdés

Tisztelt Cím ! Dél-amerikai árubeszerzés történik (harmadik országbeli árubeszerzésről számlát kapunk), amit az EU-ban egy holland közösségi vámkezelő cég vámkezel és szabad forgalomba helyez (erről a vámkezelési szolgáltatásáról pedig közösségi szolgáltatás tartalmú számlát kapunk). Az áru Magyarországra kerül a vámkezelés után. A kivetett vám értéke: 0 Eur A magyar fél rendelkezik közösségi adószámmal. 1. Jól értelmezzük, hogy a Közösségen belülről történő adómentes termékbeszerzés történik? (Áfabevallás 11. sor) 2. Az A60-as 02 lapján 1-es adószámmal kell felvinni az termékbeszerzés értékét, az országkódot pedig a szabad forgalomba beléptető uniós szolgáltató országát kell feltüntetni? 3. Amennyiben jól értelmezzük, hogyan tudjuk biztosítani a A65 és A60-as nyomtatvány közötti egyezőséget? Üdvözlettel: Pálkerti Norbert

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Teljesítés dátuma

Nagy Norbert

adószakértő

Kiskereskedelmi adó

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs