22 találat a(z) teljes munkaidő cimkére

Gyes Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló 4 órás munkaviszonyból, 70 000 forint brutto bérrel ment el szülési szabadságra 2011-ben. 2013 májusában és 2016 májusában megszületett a 2. és 3. gyermek is. A vállalkozásnál a dolgozói létszám nőtt, megemelkedtek a bérek, a munkáltató a gyeden lévő dolgozónak 2015-ben megemelte a bérét és az óraszámát, teljes munkaidős lett. Azonban idéntől csökkent a létszám és a munka, így visszakerült 4 órába a gyeden lévő Anyuka. Közös megegyezéssel aláírta a két fél a munkaszerződés-módosítást. Még nem akar visszajönni dolgozni, de szeretnénk tudni, hogy milyen törvényes eljárást kell alkalmazni a munkáltatónak, akkor, ha a dolgozó újra munkába állna? Például 4 órás állásban gondolná a munkáltató visszavenni, akkor miként kell kiszámolni a bruttó munkabérét? Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel, Hné Zsuzsanna

Teljes munkaidős munkavégzés részmunkaidőben? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft.-nek három tagja van, autójavítással foglalkoznak, ketten a szakmájuk szerint is autószerelők, ők dolgoznak a műhelyben, a harmadik tag Ausztriában dolgozik főállásban, és a kft.-ben ő intézi a papírmunkát, mivel nem ez a szakmája. A két tag a társasági szerződés szerint munkaviszonyban látja el a feladatokat, 8 órára és 161 ezer forintra jelentettem be őket. Most azt kérték, hogy jelentsem át őket Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője (1329) munkakörbe és négy órás munkaviszonyba. Szeretném megkérdezni, hogy ez járható lenne? Én ózkodom ettől az átjelentéstől, hisz egész nap a műhelyben vannak, és elmondásuk szerint többet keresnek egy hét alatt, mint Ausztriában egy hónap alatt. Köszönöm a válaszukat: N. Anett

Kismama munkakörének átszervezése Kérdés

Munkavállalónk bejelentette, hogy várandós. Munkakörének egy része januártól megszűnik, ezért szeretnénk részmunkaidőben foglalkoztatni. Megteheti-e a munkáltató, hogy a várandós kismamát teljes munkaidős foglalkoztatásból részmunkaidőssé szervezi át? Amennyiben a kismama munkaköre/beosztása megszűnik a társaságnál, abban az esetben van-e lehetőség arra, hogy a munkáltató felmondjon neki?

Így kell a távolléti díjat kiszámolni kismama esetén Cikk

Tapasztalatok szerint sok munkáltatónak jelent problémát, hogyan kell kiszámolni a teljes munkaidős foglalkoztatás keretében felgyülemlett szabadságot a szülés után részmunkaidőbe visszatérő kismamák esetében, illetve, ha nem foglalkoztatják őket tovább, akkor milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés alóli mentesítésre, a végkielégítésre, a szabadság megváltására.

Gyesről visszatérő foglalkoztatása Kérdés

Egyik alkalmazottunk gyes alatt (két hónappal korábban) visszajött dolgozni négy órában. Most lejárt a gyes, és szeretne újból nyolc órában dolgozni. (A három év alatt, míg távol volt, sok minden változott. Kezdve a vasárnapi nyitvatartástól a felvett új dolgozókig.) Kiváló munkaerő, de ha őt nyolc órában foglalkoztatjuk újból, mást leszünk kénytelenek elküldeni. Kötelesek vagyunk-e őt nyolc órában foglalkoztatni a gyes lejárta után?

Gyes mellett munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy gyes mellett 8 órás munkaviszony végezhető-e úgy, hogy a gyest is folyósítják számomra és a munkabért is felvehetem? A gyermek 1,5 éves. Várom válaszát.

Gyes: mikor és mennyit dolgozhat a kismama? Cikk

Teljes munkaidő mellett jár-e a gyes? Olvasónk kérdésére az Adózóna tb-szakértője, Széles Imre válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó főállásban vagy mellékállásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó elhalálozása

Lepsényi Mária

adószakértő

Lakás bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5