132 találat a(z) teljesítés időpontja cimkére

Teljesítés dátuma Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődnék, hogy a számlán szereplő "A számla teljes kiegyenlítéséig a termékek a szállító tulajdonát képezik" megjegyzés milyen teljesítési határidőt feltételez. Egy beszállítónk számláját egy ellenőrzés során kivették a könyvelésből emiatt, hogy ez a mondat előlegfizetést feltételez. Bár nem értek vele egyet, mert az előlegszámla a teljesítést megelőzi, de szeretnék választ kapni rá, hogy Önök, hogyan látják ezt a problémát. Köszönettel: Lendvainé

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Számlakiállítással kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni: Cégünk nyomdaipari termékek gyártásával foglalkozik. A gyakorlat szerint legyártjuk a megrendelt terméket, és másnap a szállítónk kiszállítja a megrendelőnek a számlával együtt. Van olyan eset, amikor a számlát előző nap állítják ki, úgy, hogy a számla kelte a számla kiállításának a napja, a teljesítés viszont a következő nap, mivel akkor szállítják ki az arut. A kérdésem, hogy szabályos-e ez a számlázás, amikor a teljesítési dátum későbbi, mint a számla kelte?

Zűrzavar az áfamódosításban: vissza a régi szabályokhoz Cikk

Bár az érintettek túlnyomó többsége örül annak, hogy az úgynevezett időszakos elszámolású ügyleteknél július 4-étől kezdve visszaállt a régi, azaz a június 30-áig hatályos szabályozás, azonban az a mód, ahogy ez történt, megér egy – igaz, rövid – misét, nem is annyira a konkrét ügy, mint inkább az abból adódó tanulságok miatt. Miről is van szó?

Számla teljesítés dátuma, számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni az új Áfa tv. értelmezésében. Nem vagyunk áfakörösek (általános iskola), és az új szabály szerint nem fogadhatunk be július 1-jével olyan számlát, amelynek a teljesítési dátuma a hónap utolsó napjára esik. Szeretném kérdezni, hogy ez azokra vonatkozik, akikkel szerződésünk van (víz, villany, gáz, telefon, biztonságvédelem, szemétszállítás, lízing), tehát minden hónapban folyamatos szerződésünk van? Aktuális szennyvízszippantásnál mi a helyes teljesítés dátuma? A másik kérdésem az lenne, hogy ha terembérletről állítok ki számlát, akkor nekünk is a teljesítés dátuma a hónap utolsó napjára kell, hogy essen? Köszönöm válaszát!

Áfa-visszaigénylés Kérdés

Több bejövő számlám is van, amelyeknek a kiállítási dátuma 2014.01.31., de a teljesítési dátuma 2013. november 27., illetve van októberi és még decemberi is. A kérdésem az lenne, hogy önellenőrzéssel ezeknek a számláknak az áfáját visszakérheti-e az ügyfél a teljesítés dátuma alapján az adott hónapban, vagy erre csak a kiállítás dátumának hónapjában van lehetőség? A számlák nem módosítottak, hanem első számlák, ha ennek lenne jelentősége. Segítségüket előre is köszönöm.

Befejezetlen szolgáltatói szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szolgáltatói szerződésben foglaltak teljesítése, ha nincs az adóévben befejezve, az igazolt munkák elvégzése és fizetése előlegszámlákkal kiegyenlített, beszámít-e az adóalapba, vagy áthúzódó tételként kell szerepeltetni a teljesítés befejezéséig?

Áttérés szja-ból katába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó (főtevékenysége: fakitermelés) 2014. január 1-jétől kata szerint szeretne adózni. Várhatóan még 2013. decemberben számlát állít ki fakitermelési szolgáltatásról. A számla adatai várhatóan a következők lesznek: -kiállítás dátuma: 2013.12.20., -teljesítés időpontja, fizetési határidő: 2013.01.20. (folyamatos elszámolás miatt). A számla végösszegét várhatóan a fizetési határidőkor fogja megkapni. A számlán szerepeltetni kell (vevő kéri) a számviteli törvény szerint a teljesítés idejét is: 2013.12.10. - 2013.12.20. Kérdésem: a fenti számla szja-s bevétel lesz, vagy pedig kata alanyként kell már figyelembe venni, melyik teljesítési időpont számít?

Helyesbítő számla – áfateljesítés időpontja és árfolyam Kérdés

Korábban beérkezett számlát a partnercég részére visszaküldtünk, mert olyan tételt is számlázott, ami nem a társaságunkat terheli. Partnercég a számlát pár hónap múlva visszaküldte, és egy helyesbítő (jóváíró) számlát állított ki mellé – ami a számlán belüli rossz tételt úgymond sztornózza, csak arra vonatkozik, csak arról szól. Az eredeti és a helyesbítő számla együtt értelmezendő, mindkettő le lesz könyvelve. Időszaki elszámolásról van szó, a teljesítés időpontja a számla esedékessége. Mi ilyen esetben a teljesítés időpontja? Az eredeti számláé, ami korábbi időpontra esik, és így önrevízióznunk kell (mivel a visszaküldés miatt abban a hónapban nem került be a bevallásba)? Vagy a helyesbítő számláé, mert azzal együtt könyveljük? Külföldi számláról lévén szó, milyen árfolyamot kell helyesen használni az átváltásra? (A számlakiállítás dátuma határozza meg az árfolyamszámításnál használt időpontot.) Az eredeti számla kiállításának a dátumát? Vagy mindkét – tehát az eredeti és a helyesbítő – esetében is a sajátjukat?

Demo készülékek számlázása Kérdés

Egyik cégünk orvosi műszerek beredezések forgalmazásával foglalkozik. Sok esetben a készüléket kipróbálásra kérik az intézmények, ezek a készülékek szállítólevéllel kísérve kerülnek kiszállításra.Több hónapos próba után vásárolják meg a készüléket. Kérdésem az lenne, hogy a számla kiállításánál mi minősül a teljesítés dátumának, amikor kiszállították a készüléket próbaüzemre vagy amikor a vételi szándékát jelzi az egészségügyi intézmény. Válaszukat előre is köszönöm.

Mi a teljesítés időpontja Közösségen belüli, illetve kívüli szolgáltatás beszerzés esetén? Kérdés

Magyarországi cég vagyunk és gyakran vásárolunk - külföldi - Közösségen belüli, illetve kívüli adóalanyoktól szolgáltatásokat. Mi ez esetben a teljesítés időpontja? Az áfa tv. mely paragrafusa vonatkozik ide?

Teljesítés időpontja Kérdés

Társaságunk nagyon gyakran értékesít termékeket küldöldi partnerei számára. Kérdésem arra irányul, hogyha december végén a társaságunk telephelyéről elindul egy szállítmány olyan paritással, hogy a tulajdonjogot a partner az ő telephelyére történő megérkezéssel szerzi meg, és ez az időpont a következő év januárja, akkor melyik év árbevételei között kell szerepeltetnem a fenti értékesítést?

Teljesítés időpontja és teljesítési igazolás Kérdés

Szolgáltatás teljesítése megtörtént. A teljesítési igazolást viszont később kapja meg -30 napra rá- a szolgáltató. Mi a teljesítés időpontja a szolgáltatás elvégzése, vagy a teljesítés elismerése.Addig nem állíthatjuk ki a számlát, amig a teljesítési igazolás nincs a birtokunkban? Mi történik ha kiállítottuk, de nem fogadják el a teljesítést?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close