64 találat a(z) teljesítés helye cimkére

Számla áfatartalma Kérdés

Nemzetközi fuvar áfája Kérdés

Raktár Kérdés

Mérnöki szolgáltatás teljesítés helye Kérdés

Belföldi ingatlan építéshez szolgáltatás számlázása osztrák fővállalkozónak Kérdés

Webhosting számla Kérdés

Teljesítés helye földmérő szolgáltatásnál Kérdés

2020. 03. 14-én megválaszolt kérdésünk pontosítása Kérdés

Köszönjük a választ. A kérdéshez szeretnénk kiegészítő információt adni. 1) A megbízó befejezte magyarországi tevékenységét, amely magyarországi projektre lett létrehozva. 2012.12.31-én az áfaregisztráció szintén törölve lett ezzel a dátummal. Megbízó németországi székhelyű vállalkozás, nem magyarországi, így hát részükre a teljesítés helye Németország volt, számláinkat fordított adózással kezelték Németországban. Ez azt jelenti, hogy német áfát deklaráltak a német adóhatóságoknak a benyújtott számlákra. Fentieket megbízó hivatalosan is hajlandó megerősíteni. 2) A 39. § pontos értelmezéséhez hozzátartoznak a 2006/112/EK. irányelvekben leírtak. „6a. alszakasz Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásnyújtás 31a. cikk (1) A 2006/112/EK irányelv 47. cikkében említett, ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások csak azokat a szolgáltatásokat foglalhatják magukban, amelyek kellőképpen közvetlen kapcsolatban állnak az adott ingatlannal. A szolgáltatás az alábbi esetekben tekintendő az ingatlannal kellőképpen közvetlen kapcsolatban állónak (a)-(b) (2) Az (1) bekezdés különösen az alábbiakra terjed ki: (a)-(q) (3) Az (1) bekezdés nem terjed ki az alábbiakra: (a)-(h) A szerződés értelmében szolgáltatás során ingatlannal való közvetlen kapcsolat nincs, csak igény jelzés regisztrálása, továbbadása, személyek közötti közvetítés, számítógépes nyilvántartás készítése, továbbadása megbízó felé, ezek felsorolásszerű jelzése. Fenti ismeretek birtokában kérjük tanulmányozni kérdésünket.

Külföldre nyújtott szolgáltatás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Európai Unión belüli adószámmal rendelkező személynek számlázunk. Kérdésem, hogy a teljesítése helye hol van, ha a munka egy magyarországi ingatlanban lévő liftfelújítási projekt vezetési feladatainak ellátása. Köszönöm!

Fuvarszervezés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy romániai állandó lakhellyel rendelkező román állampolgár kft.-t alapít Magyarországon, fuvarszervezési tevékenységgel. Magyarországon lenne székhelye, magyar és közösségi adószámmal, illetve egy magyar ügyvezetője is a cégnek. Jogi és adózási szempontból elfogadható-e az, hogy a fuvarszervezések Magyarországon történnek, így a teljesítés helye belföld, de a tényleges teljesítések, illetve számlázás a közösség egyéb tagállamába történik. Várom szíves válaszukat, köszönettel.

Teljesítés helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kapott válaszban áll, ha rendelkezünk német adószámmal, a webshopos értékesítéseinket is az adószámmal nem rendelkező partnereknek német áfakulccsal kell kiállítani. https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_4_vagyon_athelyezes_es_ertekesites_xex Mi van abban az esetben, ha a szállítási és a számlázási cím eltér egymástól, akár nem is ugyanarról az országról van szó, például a szállítási cím német, de egy francia címre kérik a számla kiállítását? Ilyenkor a szállítási cím határozza meg az alkalmazott áfakulcsot? Még egy kérdés ezzel kapcsolatban: ha rendelkezünk német adószámmal, az a közösségi mentes, tehát érvényes adószámmal rendelkező vevőink felé történő értékesítés szabályait nem módosítja? Ha Magyarországról indul a termék, az adómentes értékesítés lesz? Válaszát előre is köszönöm! Tné Ágnes

Külföldön végzett szerelés áfabesorolása Kérdés

Tisztelt Cím! Magyarországi adóalany részére alvállalkozóként végzett klímabeszerelést Németországban ingatlanban. A teljesítés helyének meghatározása során alkalmazható-e az a különös szabály, hogy az ingatlanhoz kapcsolódó tevékenység teljesítési helye szolgáltatás esetén az ingatlan fekvése szerint hely, vagy az általános szabály szerint a teljesítés helye a szolgáltatást megrendelő telephelye. Kérném szíves segítségüket a probléma megoldásához! New-Adó-Art Kft

Bérmunka teljesítési helye közösségi megrendelés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném közösségi bérmunka-szolgáltatásnyújtás témában. Vállalatunk osztrák megrendelő részére teljesít bérmunka szolgáltatást Magyarországon. Az eszközöket és anyagokat a bérmunkában történő összeszereléshez a bérmunka szolgáltatás megrendelője bocsát rendelkezésre, szállít Ausztriából Magyarországra. A bérmunkában történő összeszerelés Magyarországon történik, majd az elkészült félkész- és késztermékek egy része a bérmunka megrendelő részére Ausztriába visszaszállításra kerül másik része Magyarországon marad további feldolgozásra. A kérdésem az lenne, hogy számlázom helyesen a bérmunka-teljesítést ausztriai megbízónk részére? Mivel szolgáltatás, közösségi adóalany részére teljesítve a teljesítés helye a megrendelő telephelye = Ausztria, így attól függetlenül, hogy maga a termék fizikailag nem hagyja el Magyarországot így nem teljesül rá a közösségi áruforgalom a terméken végzett bérmunka szolgáltatást számlázhatom "közösségi szolgáltatásnyújtás" címen és áfa nélkül? Köszönöm előre a válaszát.

Teljesítés helye az áfában Kérdés

Társaságunk egy 4 lakásos épület építési terveinek elkészítéséről egy olyan számát kapott, melynek nincs áfatartalma, és egy nyilatkozat van hozzácsatolva. A nyilatkozat szerint a kibocsátó cég Angliában érvényes adószámmal rendelkezik, de áfamentes vállalkozás, így nincs közösségi adószáma. A lakás Magyarországon fog megépülni, így megítélésem szerint a teljesítés helye Magyarország. Nem kellett volna magyar adószámot igényelnie az angol cégnek? Keletkezik-e nekünk adófizetési bevallási kötelezettségünk, és ha igen, milyen? Mivel az angol cégnek nincs közösségi adószáma, ezt milyen nyomtatványon kell megtennünk? Előre is köszönöm

Áfafizetés, ha külföldi az építőipari alvállalkozó Cikk

Fordított áfás magyar építőipari egy általa elvállalt nagyobb építkezés egy részét egy szlovák cégnek továbbadta, amely a munka elvégzése után kiszámlázta a szerződésben megállapodott összeget. A számla áfa nélküli. Hogyan kell ebben az esetben könyvelni és bevallani a szlovák cég által kiállított számlát? – kérdezte az ügylet áfájára utalva olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Piaci ár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

"Saját tőke pótlása" válaszhoz

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Leköszönő tulajdonos szavazati joga

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close