6 találat a(z) televízió cimkére

Hétezernél több magyar dalszerzőnek fizetett jogdíjat az Artisjus Cikk

A televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után összesen 1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek május közepén. Az utalások 44 ezer magyar zenemű után történtek.

Televiziós vetélkedőn nyert pénz Kérdés

Tisztelt Szakértők! Televizióban megrendezett vetélkedőn nyert pénz összeg után kinek, milyen adót kell befizetni? A levont szja-n felül kell-e nyereményadót is fizetnie a nyertesnek? Egyik nyertes jelezte, hogy a NAV az szja-tervezetben előírt 16 százalék nyereményadót is a levont az szja-n felül. Gyors válaszukat előre is köszönöm

Telefon-, internet-, tévé-előfizetési díj egy számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelésre átvett kft.-ben havi rendszerességgel megjelenik a cég nevére szóló számla, amin internet-, telefon- és televízió-előfizetés szerepel. A számla ellenértékét készpénzben egyenlítik ki. A cég alanyi adómentes, tehát a levonhatóság nem kérdés. (Egyébként pedig ügynöki tevékenységet folytat.) De egyáltalán elszámolható költségként egy ilyen számla? Vagy csak bizonyos hányada érvényesíthető? Például az internet- és telefonköltség beállítható a könyvelésbe, a tévére jutó előfizetési díj pedig nem? Ilyenkor hogyan kell kontírozni? A teljes összeggel rögzítjük a számlát, vagy csak a belőle elszámolhatóval? Köszönettel várom válaszát!

Hirdetés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. újságot és a helyi televíziót is üzemelteti. Az újságban és a tévében is lehet hirdetni. A nyomtatott formátumú hirdetés a következő hetilapban jelenik meg. Hogyan kell kiszámlázni a például 18-án átvett összeget, ha a hirdetés például 25-én és 4-én stb. is megjelenik? A tévében a képújságban lehet hirdetni ugyanilyen szisztémával, mint az újságban. Köszönöm!

Fontos áfaszabályok változnak januártól Cikk

Az áfatörvény módosítása következtében 2015. január 1-jétől változnak az Európai Unióban nyújtott egyes szolgáltatások teljesítési helyei. Az új szabályok nehéz helyzet elé állítják a szolgáltatókat, aminek enyhítésére számos egyszerűsítő rendelkezést már elfogadtak. Utolsó lépésként október 1-jétől elérhetővé vált az egyablakos ügyintézés, így a szolgáltatóknak nem kell minden egyes országba bejelentkezniük, ahol szolgáltatást teljesítenek.

Adócsalással vádolják Győzikééket Cikk

Több mint 20 millió forint adót csalt a gyanú szerint Gáspár Győző és felesége, akik az RTL Klub showműsorában szerepeltek. Gáspár Győző ügyvédje szerint a hatóság álláspontja nem fedi a valóságot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close