42 találat a(z) taggyűlés cimkére

Ezek a kft.-tagok jogai és kötelezettségei Cikk

A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben a gazdasági társaságok töretlen működésének biztosítása érdekében nagyobb jelentősége van annak, hogy az adott gazdasági társaság életében részt vevő szereplők tisztában legyenek jogaikkal, kötelezettségeikkel, és a jogszabályi elvárásoknak megfelelően cselekedjenek. Cikkünkben a korlátolt felelősségű társaságok tagjainak kötelezettségeit és jogait tekintjük át röviden.

Rosszul mérte fel a cég az osztalékfizetési lehetőségeit? Visszavonható, módosítható a határozat Cikk

A szomszédunkban zajló háború vagy például a kedvezőtlen inflációs környezet negatívan befolyásolhatja a korábban jól prosperáló cégek helyzetét. Ezzel összefüggésben – egyebek mellett – felmerül a kérdés, hogy visszavonhatja vagy módosíthatja-e év közben egy társaság az osztalékról szóló határozatot?

Jegyzett tőke visszarendezése Kérdés

Mérleg passziváltatása Kérdés

Tőketartalék Kérdés

Hozhat-e a taggyűlés visszamenőlegesen határozatot? Kérdés

Bt. vagyoni hozzájárulás /jegyzett tőke emelése Kérdés

Tőketartalék átvezetése eredménytartalékba Kérdés

Változás a közgyűlésekre és a taggyűlésekre vonatkozó szabályokban Cikk

Június 1-től módosultak a vállalatok közgyűléseire és taggyűléseire vonatkozó szabályok – hívja fel a figyelmet az act Bán és Karika ügyvédi társulás. A hónap elejétől kezdődően a cégek döntéshozó szerveinekjé ülése ismét megtartható a tagok személyes részvételével. Ezzel együtt továbbra is lehetőség van arra, hogy egy-egy résztvevő vagy akár az összes tag elektronikus hírközlő eszközökön keresztül csatlakozzon az üléshez.

Eltérő üzleti év választása (ügymenet, bejelentési kötelezettségek, határidők) Kérdés

Tagi kölcsön aláírói Kérdés

Taggyűlés, közgyűlés "szabadon" Kérdés

Erre figyeljen, ha osztalékelőleget fizetne! Cikk

Osztalékelőleg kifizetésére került sor 2020. január 20-án. Melyik évről szóló beszámolóban elfogadott osztalékkal szemben kell ezt elszámolni, a 2019. vagy a 2020. évivel? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Munkáltatói jogok gyakorlása kft. esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném segítségüket. kft. tagja, egyben az ügyvezetője is. A társasági szerződésben nincs rögzítve, hogy az ügyvezetést milyen formában látja el. Eddig megbízási jogviszonyban látta el a feladatot és ezért megbízási díjat kapott az ügyvezető, de úgy gondolják, hogy megváltoztatnák és munkaviszonyban fogja az ügyvezetést ellátni, akkor elég csak a taggyűlésnek hozni egy határozatot, és új jogviszonyként lehet-e számfejteni a díjazást? Üdvözlettel: Abelovszky Andrea

Bt. vagyoni hozzájárulás mértéke Kérdés

Tisztel Szakértő! Társasági szerződésünket 2016. decemberben változtattuk, amit a taggyűlés is jóváhagyott. Változott a cég telephelye valamint a tagok nyereség-veszteség felosztása. Beltag 99 százalék, kültag 1 százalék. A vagyoni hozzájárulás mértéke változatlan maradt: beltag 10 ezer forint kültag 5000 forint. Szabályos-e így, ha nem, akkor mit lehet tenni, hogy a kültagnak továbbra is 1 százaléka maradjon? Veszteség esetén a kültag valóban a veszteség 1 százalékával felel? Házastársak esetén ez, hogyan alakul? Köszönöm a válaszát Egy olvasójuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs