53 találat a(z) törlés cimkére

Sorra dőlnek be a cégek Cikk

Idén az 50 ezret is meghaladhatja a cégtörlések száma a tavalyi 41 ezer után, novemberben 4788 társas vállalkozás szűnt meg, amivel az elmúlt három hónap az eddigi legrosszabb periódussá vált a magyar cégstatisztikában – közölte az Opten céginformációs szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Soha nem látott csúcson a megszűnő vállalkozások száma Cikk

Több mint ötezer vállalkozás szűnt meg szeptemberben Magyarországon, ennyi törlés még soha nem volt egyetlen hónapban. „Nem lepődtünk meg az adaton, világos volt, hogy augusztusban jelentős ügyhátralék halmozódott fel a cégbíróságon, és az alacsony értéket ősszel ismét magasabbak követik” – mondja Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten ügyvezetője. A céginformációs szolgáltató a következő hónapokban is sok törlésre számít.

Könyvelők, figyelem: nem szabad a törlésbe azonnal belenyugodni Cikk

Nem biztos, hogy el kell fogadni a Nemzetgazdasági Minisztérium döntését, ha a könyvelő a tárca nyilvántartásából való törlésről kap határozatot – figyelmeztet facebook oldalán a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Nem jó jel: cégtörlések az építőiparban Cikk

A júniusi 609 után júliusban 474 építőipari cég szűnt meg Magyarországon, de nem lehet felhőtlen az öröm, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint ugyanis nincs vége a megszűnési hullámnak: idén és jövőre is sok vállalkozás jut erre a sorsra.

Törölt adószámú cég számlájának áfája Cikk

Egy kft. adószámát 2015. évben két évvel korábbi időponttal, azaz visszamenőleges hatállyal törölte az adóhatóság. Mit tehet az adóalany, illetve a vevő és szállító partnereire ez a tény milyen hatással van (áfa, társasági adó)? A kérdésre dr. Verbai Tamás jogász adószakértőnk, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Mikor szűnik meg a kataalanyiság? Kérdés

2013. december 30-án bejelentettem, hogy a bt. kültagja nem lesz katás. A T201T jelű lap kitöltési útmutatójában a következő szerepel: a változás hatálybalépésének időpontja az új adatváltozásokhoz kapcsolódó dátum. Ennek alapján sajnos beírtam változás napja 2014.01.01. Kaptam értesítést, hogy 2014.01.01. hatállyal töröltek, és fizessek januárra még 25 ezer forintot. Ha január 1-jével töröltek, akkor mikortól nem vagyok katás? Ha töröltek, hogyan lehetek kataalany? Előre is köszönöm a válaszokat.

Elévült adótartozás törlése Cikk

Automatikusan törli-e a NAV az elévült adótartozást? Bármilyen adó-, járuléktartozás elévülhet-e? Az Adózóna olvasójának kérdésére jogász szakértőnk, dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Kényszer - végelszámolás helyett jön a kényszer-törlési eljárás Szakértői Kommentár

Az úgynevezett kényszer-törlési eljárás 2012. március 1-jétől lépett hatályba. Mit jelent ez a gyakorlatban?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Foglaló és teljes összeg számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Pdf formátumú számla

Kelemen László

adószakértő, jogász

Jóváíró számla teljesítési ideje

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close