13 találat a(z) távértékesítés cimkére

Távértékesítés Kérdés

Termék közösségen belüli távértékesítése Kérdés

Ismét! Az e-kereskedelem áfaszabályozása 2021. július 1-jétől – webinárium Cikk

Tartson velünk az online webináriumon 2021. szeptember 13-án 10 órakor, és az utána következő konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel előadónknak, Bonácz Zsoltnak, ezzel segítve a felkészülést a változásokra.

Útmutató az egyablakos (OSS) rendszerhez Cikk

Az elektronikus kereskedelemre vonatkozó új áfaszabályok célja, hogy megkönnyítse az adózók adófizetési kötelezettségeik teljesítését az Európai Uniós tagországokban, olvasható a BDO Magyarország elemzésében.

Megjelent! E-kereskedelem áfaszabályozása 2021. július 1-jétől – videó Cikk

Megjelent az e-kereskedelem áfaszabályozása 2021. július 1-jétől című webinárium teljes anyagának videófelvétele!

OSS/IOSS e-kereskedelmi rendszer használata Kérdés

Az e-kereskedelem áfaszabályozása 2021 július 1-jétől – webinárium Cikk

Tartson velünk az online webináriumon 2021. június 16-án 10 órakor, és az utána következő konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel előadónknak, Bonácz Zsoltnak, ezzel segítve a felkészülést a változásokra.

Távértékesítés Kérdés

Változások az e-kereskedelemben – Ön mit gondol róla? Cikk

2021-ben új alapokra helyezik az online értékesítés szabályozását az EU-ban, az unió teljes területén megváltoznak az e-kereskedelemmel kapcsolatos áfa- és vámszabályok. Az Európai Unió e-kereskedelmet érintő csomagja július 1-jén lép hatályba, így az áfatörvény témakörre vonatkozó előírásai is ekkortól élnek. Szeretnénk megtudni önnek ezekről mi a véleménye!

NAV: szankciómentesség a külföldi adóalanyok távértékesítés utáni számlaadat-szolgáltatására Cikk

2021. július 1-jétől az uniós egyablakos rendszerben (OSS) a Közösségen belüli távértékesítések után is bevallható és befizethető az áfa (hozzáadottértékadó), ha az értékesítő nem telepedett le a teljesítési hely szerinti tagállamban., olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Új áfa- és vámszabályok az e-kereskedelemben Cikk

A törvényhozók a 2021. évi adótörvény-javaslatok keretében terjesztették elő azoknak a módosításoknak a részleteit, amelyek az e-kereskedelemre érvényes áfa- és vámszabályozásokra vonatkoznak. 2021. július 1-jét követően ugyanis az EU teljes területén megváltoznak az ezzel kapcsolatos előírások, amelyeket ezért a magyar adórendszerbe is át kell ültetni – olvasható az Andersen Magyarország elemzésében.

Távértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! „A” (magyarországi) Kft. megvásárolja a termékeket a „B” (magyarországi) Zrt.-től és beszállítja az Amazon (online forgalmazó) németországi raktárába. Nem számlázza, tehát komissziós alapon. Az áru beérkezése után Amazon felkínálja a termékeket a honlapján keresztül. Az ár, a mindenkori országban érvényes forgalmi adóval jelenik meg. Amazon 15 százalékot kap (az áfával emelt értékből) mint províziót a realizált eladások után. Ezzel csökkenti a bevett árat. Továbbiakban levonásra kerül a csomagküldés költsége és a raktározási költség is. Amazon mindent automatikusan számol, küldi az elszámolásokat online és utalja az „A” Kft. bankszámlájára az elszámolt összeget. Az Amazon az elszámolásokról számlát küld (önszámla formájában). Azaz szállítóként "A" Kft. szerepel, vevőként az Amazon. Van olyan számla, amin német áfa van (19%), van, amin magyar áfa (27%), van, amin cseh áfa (21%), attól függően, hogy az értékesített termék melyik országba érkezik meg. A vevők EU-s magánszemélyek. Ha jól értelmezem, a német raktárban történő termékmozgatás nem minősül termékértékesítésnek, mert távértékesítési célból lettek kiszállítva a termékek. Az Amazon önszámlázásából pedig arra következtetek, hogy az "A" Kft.-nek, amelyik tagállamba értékesítés történik, be kell jelentkeznie és ott elszámolnia az adót. A NAV felé be kell jelenteni, mely országokban teljesíti az áfakötelezettségét. Jól gondolom ezeknek az ügyeleteknek a menetét? Válaszát előre is köszönöm.

Ekáerrendszer Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem arra vonatkozik, hogy a távértékesítés esetén adószámmal nem rendelkező magánszemélynek (végfelhasználónak közösségen belül) saját felhasználására történő, útdíjköteles járművel kiszállított áru esetén kell-e ekáerszámot igényelni? Ebben az esetben a vevő nem tartozik az áfa hatálya alá, az eladó fizeti helyette az áfát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Romániai ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs