1111 találat a(z) támogatás cimkére

A vírus elleni küzdelemben és a helyreállításban részt vevő innovatív vállalkozásokat támogat az EU Cikk

Az Európai Unió 314 millió euróval (mintegy 109,9 ezer milliárd forint) támogat a vírus elleni küzdelemben és a helyreállításban részt vevő 72 innovatív vállalkozást – közölte az Európai Bizottság.

18-19 milliárd forint van az aszály- és a fagykárok enyhítésére Cikk

Az idei esztendő első felének időjárása komoly károkat okoz a mezőgazdaságban. A gazdálkodók eddig 166 ezer hektáron jelentettek be aszálykárt és 82 ezer hektáron tavaszi fagykárt – olvasható a kormányportálon Nagy István agrárminiszter MTI-nek adott nyilatkozata.

Alapítványból adott támogatás Kérdés

Egyszerűsítés: a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a támogatáshoz Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor, olvasható a Nébih honlapján.

Támogatás tőketartalék javára Kérdés

Fejlesztésre kapott támogatás Kérdés

Átalányadózó őstermelő támogatása Kérdés

Mezőgazdasági őstermelői támogatás közös igazolvány esetén Kérdés

Mezőgazdasági őstermelői támogatás közös igazolvány esetén 2020.04.29., 08:30 2 Kedves Lepsényi Mária! A fenti kérdéshez kapcsolódva kérdezem, hogy az adórendszeren kívüli támogatásnak minősülő összeget nem kell a 19SZJA-12-03-as lapon 80–83. sorokban feltüntetni? Még van egy észrevételem. A válaszában azt tetszik írni, „ A 7. sor b és c oszlopát kell kitölteni, a 12-03-as lap nem tölthető ki átalányadózás esetén.” gondolom, hogy itt arra tetszett gondolni, hogy a támogatás összege nem szerepelhet a 12-03-as lapon. Üdvözlettel: K.M .

Értékcsökkenés elszámolása az szja-ban. Speciális szabályok Cikk

Az értékcsökkenési leírás elszámolásával kapcsolatosan fontos tudni, hogy egyes tárgyi eszközök esetében speciális szabályokat kell/lehet alkalmazni.

Adomány magánszemélynek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy ha a katás művészeti tevékenységet végző adóalanynak a járványhelyzet miatt utalnak pénzt a rajongók támogatás címén, akkor az adókötelezettséggel jár-e? Ha zárt csoportban történik az adakozás és ennek a csoportnak a támogatás fejében műsort közvetítenek, akkor az adóköteles-e a pénzadomány?

Értékcsökkenés elszámolása az szja-ban. Általános szabályok Cikk

Az értékcsökkenési leírás elszámolása jelentős tétel a költségek között. A gépek berendezések, felszerelések esetében többféle választási lehetőség van az általános szabály helyett. A kisértékű gépek, berendezések esetében azonnali költségelszámolást lehet alkalmazni.

Taobevallás – támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságiadó-bevallás kitöltésénél az adórendszeren kívüli támogatásokat mikor kell feltüntetni a tao-bevallásban: amikor a pályázati összeg megérkezik, vagy a pályázat hatályba lépése napján? Az adórendszerbeli támogatások – mint kamatkedvezmény és beruházásikedvezmény-támogatás – tartalma mi alapján választható vagy de minimis, vagy csoportmentességi támogatásnak? Köszönettel!

Őstermelés, támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni: abban az esetben, ha megszűnik egy őstermelés adott év januárjában, mivel az őstermelő januárban leadja az őstermelő igazolványát, de nem hosszabbítja azt meg március 20-áig, így véleményem szerint maga az őstermelői mivolta előző év december 31-én szűnik meg valójában. A megszűnést követően folyósítanak még támogatást a gazdálkodó részére, ilyenkor hogyan kell leadózni ezt a bevételt? Még őstermelői bevétel lesz vagy önálló tevékenységből származó bevétel? A támogatásra mint őstermelő volt jogosult, de a folyósítás nem történt meg a gazdálkodás ideje alatt. Hogyan járunk el helyesen esetében? Üdvözlettel: Cséva

Koronavírus-járvány: támogatási programokat hagyott jóvá Magyarország számára az EB Cikk

A vállalkozásokat segíteni hivatott 550 milliárd forint összegű magyar hitelgarancia-programot és három, összesen 320 milliárd forint értékű gazdaságtámogató intézkedést hagyott jóvá kedden és szerdán az Európai Bizottság.

Támogatás egyesületi tagoknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyesület a tagjainak (tagdíjat fizetnek) – mivel olyan a tevékenységük, hogy még a szigorítások enyhítése után sem tudnak dolgozni ("vásári vidámparki szórakoztatás") – az összegyűlt tagdíjbevételből szeretne segélyt, adományt, támogatást nyújtani. Kérdésem, hogy milyen járulékkötelezettsége van a támogatásnak, illetve melyik támogatás a legelőnyösebb az adónak, illetve annak aki kapja. Ez az összeg kb. 100 000 Ft lenne tagonként.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Apport

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs