177 találat a(z) sztrájk cimkére

Tesco-ügy: így sztrájkoljon okosan, hogy ne veszítse el a munkáját! Cikk

Az elmúlt hétvége egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye a Tesco-dolgozók sztrájkja volt. Ennek apropójaként cikkünkben részletesen bemutatjuk, milyen szabályokat betartva illeti meg a munkavállalókat a munkabeszüntetés joga.

Tesco: újabb sztrájk jöhet Cikk

Tesco dolgozói elszántak, kitartanak a követelések mellett, akár további sztrájkot is hajlandók folytatni – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke az M1-en a szombat éjfélkor befejeződött munkabeszüntetést értékelve.

Tesco: sztrájk pénteken és szombaton Cikk

A Tesco csalódott, hogy a szakszervezetek a sztrájkot választották, és folytatni szeretné a megkezdett párbeszédet – közölte a munkáltató az MTI-vel.

Tesco-balhé: totális sztrájkot követelnek a dolgozók Cikk

Újabb egyeztetést tartanak ma a Tescónál felállított sztrájkbizottságok, amelynek egyetlen témája az, hogy mely napon és milyen menetrend szerint bonyolítsák le az első országosra tervezett munkabeszüntetést a multivállalat egységeiben – írja a Magyar Idők.

Nem minden vonat indul el ma a sztrájk miatt Cikk

Augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ezért a vasúttársaság nem biztos, hogy el tudja indítani az összes étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsit – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. sajtóügyeletese ma reggel az MTI-vel.

Vasút: sztrájkolnak ma az utasellátónál Cikk

Augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot tartanak a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ami érinti a vonatokban közlekedő étkező, háló és fekvőhelyes vasúti járműveket – közölte a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet az MTI-vel. A vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy a MÁV-Start naponta 2950-3000 vonatot közlekedtet, ebből az utasellátó esetleges sztrájkja 18-20 nemzetközi vonatot érinthet.

Továbbra is van esély Tesco-sztrájkra Cikk

Nőtt az esélye annak, hogy szeptember elején lebénul a teljes Tesco-hálózat, az áruházláncnál törvényesen létrehozott sztrájkbizottság péntek délután nem fogadta el a multicég által felkínált, és „sebtiben kommunikált” szeptemberi béremelés lehetőségét, amely 11-17 ezer forintos bruttó többletet kínál a dolgozóknak – írja a Magyar Idők pénteki online kiadásában.

Totális sztrájk jöhet a Tescónál Cikk

Megalakult a sztrájkbizottság: a boltok 80 százalékában készülnek teljes munkabeszüntetésre – írta szombati számában a Magyar Idők.

Válságkezelési ülés az El Prat repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt Cikk

Többek közt Inigo de la Serna Hernáiz spanyol közmunkügyi miniszter is megjelent ma a barcelonai El Prat nemzetközi repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt tartott válságkezelési ülésen.

Többéves börtönbüntetés sztrájk miatt félszáz rendőrnek Cikk

Fejenként három évi börtönbüntetésre ítéltek pénteken Egyiptomban ötven rendőrt, mert sztrájkoltak – adta hírül a kormány lapja, az Al-Ahram.

Rossz hír a Barcelonába utazóknak Cikk

Részleges sztrájkba kezdenek pénteken a barcelonai El Prat repülőtér biztonsági ellenőrzésért felelős dolgozói, amelyet vasárnap és jövő hétfőn is folytatnak.

Sztrájkot hirdettek az Operaházban Cikk

Az új kollektív szerződés megkötéséig sztrájkot hirdet a Magyar Állami Operaházban az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSz), a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSz) és a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete (SzMDSz). Ókovács Szilveszter, a dalszínház főigazgatója szerint az új kollektív szerződésről folyamatosan tárgyalnak, és az eddigi juttatások nagy többségét továbbra is biztosítják a dolgozóknak.

Közlekedés sztrájk lesz Olaszországban csütörtökön Cikk

Sztrájkolnak a tömegközlekedési dolgozók Olaszországban július 20-án.

Bérük növeléséért sztrájkoltak ma a közszférában Cikk

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hétfőn sztrájkolnak az önkormányzatoknál – mi lesz az ügyintézéssel? Cikk

Hétfőn reggel nyolckor száznál több polgármesteri hivatalban sztrájkolni fognak a dolgozók.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Várandós kismama külföldi ellátása, biztosítása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Gázolaj jövedéki adója

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Vagyonszerzési illeték

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close