hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fővárosi Ítélőtábla: jogszerű a mozdonyvezetők sztrájkja

  • MTI-OS

Jogszerű a mozdonyvezetők sztrájkja – döntött a Fővárosi Ítélőtábla, és másodfokú végzésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát. A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV-START Zrt.-t, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat a sztrájkkövetelés teljesítéséről – írja közleményében a Mozdonyvezetők Szakszervezete.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete által meghirdetett sztrájk jogszerű, a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, így az jogerős. Az ítélőtábla megállapítása szerint az elsőfokú bíróság érdemben megalapozott döntést hozott, amikor kimondta, hogy a március elejére tervezett munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott valamennyi törvényi feltételnek.

Tehát a MÁV-START állításával szemben a meghirdetett mozdonyvezetői sztrájk követelése kellően konkrétan meghatározott, nem irányul kollektív szerződés megváltoztatására és a jelenlegi világjárványban sem veszélyezteti az életet, az egészséget, a testi épséget. A MOSZ Soproni tagcsoportja támogatja a MÁV-START mozdonyvezetőinek erőfeszítéseit és egyetért követeléseikkel, ezért szolidaritási sztrájkot hirdet a GYSEV Zrt.-nél – írja a közlemény.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tanulószerződés nyári gyakorlat

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs