44 találat a(z) személyi jellegű kifizetés cimkére

Kiva alatt adózó cég egyéb módosító tételek negatív egyenlege Kérdés

Kivás cég társadalombiztosítási kötelezettségei Cikk

A kisvállalati adó két adónemet vált ki: a szociális hozzájárulási adót és a társasági adót. A kiva alanya azonban nem mentesül az egyéb társadalombiztosítási kötelezettségek alól. Cikkünkben végigmegyünk azon személyi jellegű kifizetéseken, amelyek fejtörést okoznak általában abban a tekintetben, hogy érintik vagy sem a kiva alapját.

A nap kérdése: adómentes juttatás lehet-e a futárnak bankkártyával fizetett borravaló? Cikk

Adómentes juttatás lesz-e az a bankkártyával fizetett borravaló, amelyet internetes megrendelés után bankkártyával fizet a vevő, és a kifizetett borravaló a szolgáltató számláján külön gyűjtőbe kerül. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Nyílt végű lízing lezárása, jövedelem a kijelölt vevőnél Kérdés

Nyugdíjas bére utáni kiva Kérdés

Dolgozói étkeztetés könyvelése Kérdés

Kiva – személyi jellegű kifizetések Kérdés

Koronavírus-tesztek elszámolása különböző adóalanyoknál Cikk

A járvány negyedik hulláma során ismét előtérbe kerülhet a koronavírus-tesztek alkalmazása, amely gyakran a munkáltatói juttatások között szerepel. Jelen írásunkban áttekintjük, hogy a tesztelést milyen költségként kell elszámolnia a számviteli törvény alanyának, amely a munkavállalóknak, illetve a vezető tisztségviselőknek (vagy adott esetben a felügyelő bizottsági tagoknak) is biztosíthatja az említett juttatást, illetve arra is kitérünk, hogy az említett tesztek elszámolása kisvállalatiadóalany-juttató esetén milyen módon befolyásolja, illetve befolyásolja-e egyáltalán a kiva alapját.

Kiva – személyi jellegű kifizetés tagnál Kérdés

Külföldről származó jövedelem a kiva alapjánál Kérdés

Kivás cég – járulék II. Kérdés

Számít-e a kiva alapjánál a járulékfizetési alsó határ? Itt a NAV válasza Cikk

A járulékfizetési alsó határ és a kisvállalati adó alapja címmel új adózási kérdés-választ közölt honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az adóhatóság leszögezi: a kiva alapjánál a tényleges jövedelem összegét indokolt alapul venni, a járulékfizetési alsó határt figyelmen kívül kell hagyni.

Dolgozóknak kávéautomata Kérdés

Alapítvány tao ingatlanbérbeadás esetén Kérdés

IPA megosztása kataalany esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó taxis főállású kata adózási módot választott 2018-ban. Székhelye Pest megyében van, míg a droszt engedélye miatt Budapesten telephelyet kellett bejelenteni. 2019-re mindkét városban tételes kata alapján 50-50 ezer forint IPA-t fizet, éves bevétele kb. 8 millió forint. A Pest megyei község adóelőadója szerint ez butaság, javasolja náluk a 2 százalék adó választását, megosztással. Eszközarányos megosztás nem lenne célszerű, mert az egyetlen értéke az autója, ez a Pest megyei címhez kötné a teljes bevételt. Kérdésem: miként kell értelmezni kata adózási módban a személyi jellegű ráfordítás összegét? A kata összege lenne, azaz 12 x 50 ezer forint, vagy az összes árbevétel 60, amit a NAV jövedelemnek tekint? Köszönöm válaszát! K.Katalin - Budapest

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó

Adózóna szakértő

kérdések és válaszok

Munkaköri leírás aláírása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Közszolgálati tisztségviselő / közigazgatási alapvizsga

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs