26 találat a(z) számla kiállítása cimkére

Közösségi adóalany felé számla kiállítása Kérdés

Online pénztárgép Kérdés

Fizetési határidő Kérdés

Alanyi adómentes vevő számlázás Kérdés

Előleg és annak visszavétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Márciusban előleget kellett kiállítani egyik vevőnknek, aki egyébként önszámlázást végez. Ennek oka az volt, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudtak hó közepén számlát kiállítani a home office miatt, így utalni is csak úgy tudtak, ha előlegszámlát állítunk ki. Április elején kiállították a márciusi számlákat (áfateljesítés: március), és a számlák összege és az előleg különbözetét a napokban utalják. Az előleg visszavételéről nekem kell számlát kiállítani. Milyen teljesítési dátummal kell az előlegszámlát helyesbíteni (stornóznom) és melyik hónapban kell az áfámat csökkenteni vele?

Bérvadászat Kérdés

Tisztelt Cím! Állásfoglalást szeretnék kérni arra vonatkozóan, hogy áfás adószámú vadásztársaság vadászatra alkalmas területét átalánydíjas bérvadászati szerződés keretében (vadászati lehetőség biztosítása díjazás ellenében) mint vadászati szolgáltatás adná bérbe. Erre a területre a bérvadászat értékesítése vadászjegy formájában történik. Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a a számlát áfásan vagy áfamentesen állíthatja-e ki?További kérdésem az lenne, amennyiben földterületén vadászati jogot adna vendégvadászok részére, annak a számlázása hogyan történhetne? Áfásan vagy áfamentesen? Köszönettel várom a válaszukat!

Magyar jármű karbantartása EU-s országban: hogyan kell számlázni? Cikk

Melyik jogszabály mondja ki, hogy a magyar tehergépkocsi ausztriai karbantartását 20 százalék áfával kell kiszámlázni? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Vadásztársaság bérvadásztatásának számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vadásztársaság a vadászati területén szlovák vadászatszervező által hozott szlovák állampolgár részére bérvadásztatást szervezett. A szlovák cég részére, amely közösségi adószámmal rendelkezik, kiállítaná a számlát. A vadászati díjat és a trófeát is szeretné kiszámlázni. A vadásztársaság általános szabályok szerinti áfaalany, közösségi adószámmal. Milyen adókulcsot alkalmazhat a vadásztársaság a vad lelövésének díja tekintetében? Milyen adókulcsot alkalmazhat a vadásztársaság a trófea eladásának tekintetében?

Fizetési meghagyással kapcsolatos költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk fizetési meghagyást indított egyik partnerével szemben. A fizetési meghagyás tartalmazza a főkövetelés összegét, a késedelmes napokra eső kamatot, eljárási díjat és ügyvédi díjat. A partnerünk kifizette a főkövetelés összegét, valamint az eljárási és ügyvédi díjnak az összegét is, a késedelmi kamatot nem. Kérdésem az, hogy a partner által megfizetett eljárási és ügyvédi díjról kell-e számlát kiállítanunk felé, és ha igen, akkor azt 0%-os áfával kell-e kiállítanunk vagy 27%-ossal. Valamint ez közvetített szolgáltatásnak minősül-e ebben az esetben? Köszönöm.

EU-s eladótól továbbértékesítés nem EU-s vevőnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét, hogy a következő gazdasági eseményről milyen számlát kell készítse magyar vállalkozás: Magyar kft. magyar EU-s adószámmal vásárol gyümölcsöt Belgiumban. Kap EU-s vásárlásról számlát. Ezt a gyümölcsöt továbbértékesít Emirátusokba. Vámolást Litvániában fognak elvégezni, ott fogják az EU-ból kiléptetni az árut. Fuvart a vevője fizeti (Emirátusok). Milyen számlát fog a magyar kft. kiállítani? Az áru nem fog Magyarországba érkezni, Belgiumból megy tovább egyenesen Emirátusokba. Köszönettel:

Pénztárgép, számla és adatszolgáltatás szálláshely-szolgáltatásnál Cikk

Adószámos magánszemélyként 552006 – Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatással foglalkozom. Ilyen esetben kötelező pénztárgépet használnom? – kérdezte olvasónk. Így folytatta: Ha igen, akkor a bizonylatkibocsátási kötelezettségemet számlával teljesíthetem-e? A kibocsátott számlákat a hónapot követő 15. napjáig a PTGSZLAH nyomtatványon kell NAV felé beküldeni? Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Számla kiállítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kerti kisgépeket értékesít áruházláncok részére. A kisgépekre garanciális kötelezettségünk van. A fogyasztók által az áruház részére visszavitt hibás gépekről eddig jóváíró számlát készítettünk. Az egyik áruházlánc az áfatörvényre és a Ptk.-ra hivatkozva új értékesítési ügyletnek minősíti a hibás gépek visszavételét és számlát készít róla. Szeretném megkérdezni, hogy kinek van számlakiállítási kötelezettsége? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Karacs Imréné

Számla kiállítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság 2017-ben áfás tevékenységet végzett, a 2018. évben alanyi mentességet választott. 2018. januárjában állítja ki a számlát 2017. decemberre. Alanyi mentesen állítja ki a számlát? Köszönöm a válaszát.

Számviteli teljesítés – áfa teljesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Szeretném tisztázni az alábbi kérdést: egy vevőnk visszaküldi a részére kiállított számlákat azzal, hogy a "számviteli teljesítés" és az "áfateljesítés" dátuma nem egyezik. Sajnos olyan folyamatos teljesítésű értékesítésről van szó, melyet a vevő által utólag megadott darabszám szerint számlázhatunk csak. Tehát nagyon gyakran előfordul, hogy a pl. a 08. havi számlákat csak 11. hónapban tudjuk kiállítani. Ez, mivel minden hónapban történik elszámolás, az áfatörvény 58. § szerinti ügylet. Véleményem szerint itt a számviteli teljesítés: 2017. augusztus 31. a számla kiállítása: 2017. november 11. (pl.) fizetési határidő: 2017. december 11. Áfateljesítés: 2017. október 30. Ezt a számlát a vevő csak úgy hajlandó befogadni, ha számviteli teljesítés: 2017. október 30. számla kiállítása: 2017. november 11. fizetési határidő: 2017. december 11. áfateljesítés: 2017. október 30. Kérdésem: melyik formátum helyes a számla kiállításakor? (Mivel mindig hónapokkal később kapjuk meg a darabszámokat, a főszabály, azaz a fizetési határidő sajnos nem jöhet szóba). Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm: Tisztelettel Anderlik István Gyuláné

Elhunyt egyéni vállalkozó ki nem számlázott bevételei Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nyugdíjas, átalanyadózó egyéni vállalkozó ügyfelünk váratlanul elhunyt. Az egyéni vállalkozást az örökösök nem kívánják folytatni. Vannak októberben olyan elvégzett munkái, amelyet már sajnos nem tudott kiszámlázni. Milyen módon fognak ezekhez az összegekhez az örökösök hozzájutni? Számlát már nem állíthatnak ki, ugye helyette. Várom mielőbbi válaszukat. Üdvözlettel és köszönettel: Márkus Lászlóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close