20 találat a(z) sporttámogatás cimkére

Új előírások a csoportos társasági adó alanyaira. Korlátok és lehetőségek, példákkal Cikk

2019-ben év közben és ősszel több törvény módosította a csoportos társaságiadó-alanyokra vonatkozó előírásokat. Ezek döntő része már 2019-ben év közben hatályba lépett, de alkalmazása hat a 2020. adóévi kötelezettségekre is, illetve vannak olyan tennivalók, amelyek a 2019. adóévi adóval kapcsolatosak, de 2020-ban jelentenek feladatot.

Sporttámogatás társasági adóból: hosszabbítást kért a kormány Cikk

Változatlan formában kívánja megtartani a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást, ezért az erre vonatkozó uniós engedély meghosszabbítását kérték – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel kedden.

Szponzori szerződéses sporttámogatás elszámolása Kérdés

Társasági adó sporttámogatásra Kérdés

Sporttámogatás taofeltöltés terhére Kérdés

Sporttámogatás Kérdés

Adóvisszatérítés könyvelése Kérdés

Karate sporttámogatása Kérdés

Így használhatja ki az adóelőnyöket! Cikk

Több jelentős, a vállalkozások adózási kötelezettségeit érintő törvényi változás lép életbe 2015. január 1-jén. Az aktuális adóév végéhez közeledve a cégeknek ezért is érdemes átgondolniuk a legfontosabb adózási teendőket, illetve feltérképezniük és végrehajtaniuk a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítési lépéseket.

Még nem késő csökkenteni az adóalapot! Cikk

A 2013-as adóév végéhez közeledve zsúfolt hetek várnak a hazai vállalkozásokra, ráadásul több jelentős, adózási kötelezettségeiket érintő törvényi változás lép életbe 2014. január 1-jén. Érdemes tehát mielőbb átgondolniuk a legfontosabb adózási teendőket, illetve feltérképezniük és végrehajtaniuk a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítési lépéseket, csökkenteni az adóalapot. Az idejében megkezdett felkészülés nemcsak a decemberi, hanem a május végi bevallási időszakot is nagyban megkönnyítheti.

Sport a köbön - újabb adómódosításokat javasol a kormány Cikk

Összesen 11 zárószavazás előtti módosító indítványt terjesztett a 13082. számú törvényjavaslathoz a kormány, többek között az eredetileg benyújtott törvénycsomag címét is megváltoztatva.

Így változnak a társasági adó szabályai Cikk

Hogyan változik 2014-ben a K+F költségek elszámolása, miként alakul a látványcsapatsport, a filmalkotások és az előadó-művészeti szervezetek támogatásának szabályozása? Összefoglaltuk a tudnivalókat a HVG–Nexon múlt heti Adóváltozások 2014 konferenciájának egyik előadása alapján.

Itt az újabb adókedvezmény Cikk

Újabb jogcímen mérsékelhetnék társasági adójukat a cégek, ha az Országgyűlés elfogadja Borkai Zsolt fideszes képviselő erről szóló, ma benyújtott indítványát. A honatya egy másik javaslata a sporttal foglalkozó szakemberek további csoportjára terjesztené ki az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szerinti adózás lehetőségét.

Ezektől az adóváltozásoktól lett rosszabb vagy jobb Cikk

Az adómódosítás szezonja már régóta nem kizárólag az Országgyűlés őszi ülésszaka. Az idén is többször, több jogszabályhoz hozzányúlt a törvényhozás. Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

Több kedvezmény sporttámogatásra, mint fejlesztésre Cikk

A kimutatott nyereség mértéke csökkent a társaságoknál 2012-ben, átlagos adóterhelésük viszont 1,1 százalékponttal nőtt. Beruházás után már egyáltalán nem vehettek igénybe adókedvezményt, de fejlesztéseik után is kevesebbet érvényesítettek, mint a látványcsapatsport-támogatások után.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kivás kft. osztalék kifizetése

Szipszer Tamás

adószakértő

Napenergia-termelés visszatérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close