231 találat a(z) reklámadó cimkére

Így módosul a reklámadó Cikk

Csökkenne a reklámadó progressziója, nem minden kapcsolt vállalkozásnak kellene összeszámítani a reklámadó alapját – egyebek közt ezt tartalmazza a reklámadóról szóló törvény módosításának tervezete.

Adók befizetése Esemény

Adók bevallása Esemény

Google-bevétel reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk "reklámfelület ügynöki értékesítése" tevékenységet folytat a Google Ireland részére. Ügynöki jutalékot kap a havi statisztika alapján. Számlát sem kér a Google, számlát kizárólag a NAV, illetve a magyar jogszabályok miatt állít ki, de annak minden példánya itt marad (a kutya sem kéri, csak egyszer ellenőrzésnél a NAV). Kérdésem, hogy ez a magyar cég reklámadóra kötelezett-e? Éves bevétele: 60-70 millió forint. Kizárólag ebből a tevékenységéből származóan. Köszönöm előre is a válaszát.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Reklámadó: itt a kormányjavaslat Cikk

A kormány azt javasolja azt Országgyűlésnek, hogy 5,3 százalék legyen a reklámadó maximális mértéke – ismertette a kabinet előző napi döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Adók befizetése Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném, hogy vonatkozik-e a reklámadó arra a 2015. februárban alakult egyéni vállalkozóra, aki egy helyi hírportált vezet a térség anyukáinak? Ezen az oldalon hirdethetnek szolgáltatók, például szállodák, helyi vállalkozások is meghatározott hirdetési díjért. Ha a reklámadó hatálya alá tartozik, akkor – Mi alapján kell bevallani és megfizetni az adót? – Milyen gyakorisággal kell bevallani és megfizetni az adót? Köszönöm.

Rárepülhet a NAV a külföldiek reklámadójára is Cikk

A külföldi illetőségű cégeken, például a Google-on és Facebookon is behajthatja a magyar adóhatóság az 1500 eurót meghaladó reklámadó-tartozást. Az uniós jogszabályok ugyanis ekkora érték felett biztosítanak lehetőséget arra, hogy a tagállami hatóságok egymás segítségét kérjék, ha belföldön nem tudják rendezni az adótartozást – állítja a Ryan amerikai adótanácsadó cég régiós igazgatója.

Tilos a progresszív reklámadókulcs alkalmazása Cikk

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az Európai Bizottság a Magyarországon tavaly nyáron bevezetett reklámadó ügyében - közölte csütörtökön a brüsszeli testület.

Reklámadó, Google Kérdés

Egy kereskedelemel foglalkozó társaság havi 1-1,5 millió forintot fizet a Google-nek. Kell-e nyilatkozatot kérnie, vagy mivel ez a havi 2,5 millió forint alatt van, nem kell, és a reklámadó alól is mentesül? A társaságiadó-alapot sem kell megnövelni, mivel az évi 30 millió forintot nem éri el?

Körvonalazódik a reklámadó Cikk

A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje - ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János és Rogán Antal szavaiból.

A reklámadó módosításával előznék meg Brüsszel beavatkozását Cikk

A gazdasági bizottság összehívását kezdeményezi Lázár János a reklámadó módosítása kapcsán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs