84 találat a(z) regisztrációs adó cimkére

Regisztrációs adó és szlovák rendszám: milyen kiskapu van? Cikk

A szlovák rendszámmal kapcsolatos hercehurcát egyetlen húzással meg lehet úszni és a hatóságok sem tehetnek sok mindent. Rossz esetben azonban igen kemény szankciókra számíthat az érintett − aki eredetileg csak a regisztrációs adóján akart spórolni. Megoldást egy működő szlovákiai cég nyújthat.

Magyar vagy küföldi rendszám: melyik éri meg? Cikk

A regisztrációs adóval kapcsolatos átmenetei amensztia kapcsán felmerül a kérdés: érdemes lecserélni a külföldi rendszámot magyarra? A kérdést a Csurgay Ügyvédi Iroda munkatársai tisztázzák.

Regisztrációs adó: július 14-től már él az amnesztia Cikk

Mikortól lehet a gépjármű magyarországi forgalomba helyezését bonyolító eljárását elindítani úgy, hogy a tulajdonos részesülhessen az 50 százalékos, regisztrációs adóban érvényesíthető kedvezményben? Szakértőnk válaszol.

Kevesebbet kell adózni használt autó után - új törvénymódosítás Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. A módosítás a benyújtott törvényjavaslatnak megfelelően az avultatási skála változtatását, valamint módosító indítvány elfogadásával a jelenleg külföldi rendszámmal ellátott, ám magyar utakon használt gépjárművek magyarországi regisztrálását ösztönző átmeneti kedvezményt (az egyébként fizetendő regisztrációs adó felét kell csak megfizetni), tartalmazza, ugyanakkor nem változott a regisztrációs adótétel. Mi változott még?

Regisztrációs adó: leggyakoribb kérdések és válaszok Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. Íme a leggyakoribb kérdésekre adott válaszok. A kérdések tisztázásában a Csurgay Ügyvédi Iroda segít.

Elengedik a regisztrációs adó felét, de több feltétele van Kérdés

Mit kell tudni a regisztrációs adóval kapcsolatos amnesztiáról? Olvasói kérdésre, a Csurgay Ügyvédi Iroda, az Adózóna partnere válaszol.

Regisztrációs adó és amnesztia: változott a törvény Cikk

A parlament döntött, változik a regisztrációs adóról szóló törvény.

Adóamnesztia a regisztrációs adóban is Cikk

A nagyteljesítményű autók adója csökkenhet, a külföldi rendszámmal Magyarországon közlekedő kocsik után pedig - magyar forgalomba helyezéskor - az év végéig fele adót szednének az Országgyűlés költségvetési bizottsága javaslatainak elfogadása esetén.

Hipa: veszélyben az eltörlés a franciáknál Cikk

A kormánypárti szenátorok tiltakozása miatt veszélybe került Franciaországban Nicolas Sarkozy államfő egyik legjelentősebbnek beharangozott pénzügyi reformja, a helyi iparűzési adó eltörlése.

Elmarasztalták Magyarországot regisztrációs adó miatt Cikk

Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy módosítsa a regisztrációs adó egyes rendelkezéseit, mert azok továbbra is hátrányos megkülönböztetésben részesítik a másik tagállamból behozott használt gépkocsik vásárlását.

A VPOP alulteljesített: 40 milliárdos mínusz Cikk

Szinte minden adónemben alulteljesített az év első félévében a vám- és pénzügyőrség, bevételei híven tükrözik a gazdaság lejtmenetét - írja a szerdai Világgazdaság.

Regisztrációs adó: felével csökkent a bevétel Cikk

Egyelőre reménytelen képet mutat a hazai autópiac, amelyet pontosan leképeznek a regisztrációs adóból származó bevételek: május végéig valamivel több mint 18 milliárd forintot fizettek be az autóvásárlók ezen a címen, tavaly ilyenkor viszont 38,2 milliárd volt a büdzsében - írja a Világgazdaság keddi számában.

Vámeljárások: mi jár a megbízható ügyfeleknek? Cikk

A Vám- és Pénzügyőrség Magyarország uniós csatlakozásakor azt a célt tűzte ki, hogy minél több ügyfelet megtartson, és más, elsősorban külföldi gazdálkodókat is arra ösztönözzön, hogy Magyarországon vámkezeljék áruikat. Mi változott és hogyan?

Visszafizetik Romániában a regisztrációs adó egy részét Cikk

Visszafizeti Románia az autók forgalomba hozására felszámolt regisztrációs adó egy részét - derül ki abból a kormányrendeletből, amelyet a bukaresti kabinet várhatóan hamarosan elfogad.

Csökkenthető a regisztrációs adó április 1-től Cikk

Egyedileg is meg lehet majd állapítani a regisztrációs adót április elsejétől a regisztrációs adótörvény módosítása értelmében. Ennek köszönhetően kevesebb lehet a regisztrációs adó, ha a külföldről behozott jármű rosszabb állapotban van annál, mint amit a kora indokolna.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1