80 találat a(z) orosz-ukrán háború cimkére

Ezek a GVH javaslatai a hőszigetelőárak csökkentésére Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta gyorsított ágazati vizsgálatát a hőszigetelő anyagok piacán. A hatóság a gyártók, a lakosság, a hulladék-kezelő szervek és a jogalkotó felé is javaslatokkal élt annak érdekében, hogy csökkenhessenek a termékárak. Az ágazat szereplőinek augusztus 15-ig van lehetőségük a vizsgálat nyilvános eredményeinek véleményezésére – írja honlapján a GVH.

Szinte az összes nagybank hiteldrágításokkal válaszolt az MNB kamatemeléseire Cikk

Mostanra szinte az összes nagybank hiteldrágításokkal válaszolt az MNB június vége óta több lépcsőben végrehajtott, nagyarányú kamatemeléseire. Hosszú idő után lépett a legnagyobb hazai pénzintézet is, de összességében a hitelkamatok növekedése jócskán elmaradt az MNB-étől – írja a bank360.hu.

Felszámolja oroszországi érdekeltségeit a H&M Cikk

A svéd H&M csoport, a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi lánca megkezdi oroszországi üzleti tevékenységének felszámolását a „jelenlegi működési problémák és a jövő kiszámíthatatlansága miatt" – közölte az MTI.

416 forint fölött is járt ma az euró Cikk

Folytatódott a forint árfolyamának esése szerda délután a bankközi piacon, újabb mélypontokat állított be a főbb devizákkal szemben, az euró 416 forint fölött is volt délután.

Leállították a norvég gázipari dolgozók sztrájkját Cikk

Az 5 százalék fölötti infláció miatt béremelést kértek a norvég gázipari dolgozók, és a termelés nagy részének leállítását helyezték kilátásba, a kormány azonban kötelezte őket és a cégeket, hogy egy független testület elé vigyék a vitájukat ahelyett, hogy rögtön abbahagynák a munkát és ezzel Európa gázellátását sodornák veszélybe – írja a hvg.hu.

Ezek a minősített kölcsönbeadókra vonatkozó részletszabályok Cikk

2022. május 31. napjáig volt hatályban a veszélyhelyzet ideje alatt a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására vonatkozó különleges szabályokról szóló 407/2021. kormányrendelet, mely rendezte a minősített foglalkoztatóként történő nyilvántartásba vétel szabályait. Június 1. napjától már az Mt. határozza meg a minősített kölcsönbeadó fogalmát. A részletes szabályokat pedig a 2022. június 28. napján megjelent Magyar Közlönyben kihirdetett 226/2022. kormányrendelet tartalmazza, mely tartalmában javarészt egyező a korábbi szabályozással.

Minősített kölcsönbeadók, utazási költségtérítés – ezek a rendeletek jelentek meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny június 28-ai, 2022. évi 105. számában több munkajogi/foglalkoztatási tárgyú rendeletet hirdettek ki, valamint megjelent egy a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló rendeletben szabályozott utazási költségtérítést módosító kormányrendelet.

7,75 százalék a jegybanki alapkamat Cikk

A június 28-ai, 2022. évi 105. számú Magyar Közlönyben megjelent a jegybanki alapkamat mértékéről szóló 24/2022. MNB rendelet.

2026. december 31-éig fennmaradhat a fordított adózás Cikk

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény alapján 2022. július 1-jétől megszűnne a fordított adózás a gabona, az üvegházhatású gázok és az acélipari termékek tekintetében. Ugyanakkor a veszélyhelyzetre tekintettel egyes általános forgalmi adóval összefüggő szabályok megállapításáról szóló 613/2021. kormányrendelet kimondja, hogy a fordított adózást 2022. június 30-át követően is alkalmazni kell.

Új beruházásfinanszírozási eszköz kkv-knak július 1-jétől Cikk

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max néven július 1-jétől új beruházásfinanszírozási eszköz áll a kis- és középvállalkozások rendelkezésére – jelentette be szerdai közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Újabb jogszabályok jelentek meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny 2021. évi 102. számában 4 rendeletet és 4 határozatot hirdettek ki június 21-én éjszaka.

Olaszországi gázszállításait is csökkentette a Gazprom Cikk

Az orosz Gazprom szerdán az előző napihoz képest mintegy 15 százalékkal csökkentette az Olaszországba irányuló gázexportját is – közölte az Eni olasz energetikai vállalat, hozzátéve, hogy nem kaptak magyarázatot a csökkentésre.

Egyhangúlag döntött a kamatemelésről a monetáris tanács Cikk

Egyhangúlag, 8 szavazattal döntött a monetáris tanács május 31-ei kamatdöntő ülésén a jegybanki alapkamat 5,90 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatának 8,90 százalékra, az egynapos betét kamatának 5,90 százalékra emeléséről – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvben.

Itt az illetékes miniszter válasza a Ryanair nyilatkozatára Cikk

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán az MTI-vel.

Újabb kormányrendeleteket hirdettek ki Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 97. számában 8 rendelet és 6 határozat jelent meg június 14-én.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzleti ajándék – ékszer

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Melyik átalányadó-kategóriába tartozik a tevékenységem?

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Átalányadózás, teszorszám

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs