208 találat a(z) orosz-ukrán háború cimkére

Megjelent az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló rendelet Cikk

Az 1/2024. kormányrendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 2. számában hirdették ki január 9-én.

2025 végéig meghosszabbította egyes áruk és berendezések kiviteli tilalmát az orosz kormány Cikk

Az orosz kormány kedden két évvel, 2025 végéig meghosszabbította bizonyos áruk és berendezések kiviteli tilalmát – közölték szerdán a kormány honlapján.

Ma tárgyalja a veszélyhelyzet meghosszabbítását az Országgyűlés Cikk

Kormánypárti képviselők kezdeményezésére elfogadhatja a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló politikai nyilatkozatot szerdán az Országgyűlés, amely tárgyalja az ukrajnai háború miatt kihirdetett veszélyhelyzet jövő májusig történő meghosszabbítását, valamint a Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalását is.

Termelők kompenzációja, növekvő kamattámogatás az Agrár Széchenyi Kártyához – ezek a részletek Cikk

Írásunkban a Magyar Közlöny 129. számában szeptember 13-án kihirdetett 53/2023. AM-, valamint a 138. számban szeptember 28-án megjelent 25/2023. GFM-rendelet legfontosabb előírásait foglaljuk össze.

Megszavazta az EP a gazdasági zsarolást kivédeni hivatott új eszközt Cikk

Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett áldását adta egy új kereskedelempolitikai eszközre, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására. Az eszközhöz a legvégső esetben lehet folyamodni, és akkor is a nemzetközi jog adta kereteken belül – tette közzé az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Több több mint 50 százalékkal magasabb a csomagolóhelyi tojásár, mint egy éve Cikk

A tojás csomagolóhelyi ára több mint 50 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – írja honlapján az Agrárközgazdasági Intézet (AKI).

Lekerült az OTP a háború nemzetközi szponzorainak listájáról Ukrajnában Cikk

Pénteken még csak felfüggesztette, hétfőn azonban már véglegesen levette az ukrán Nemzeti Korrupció-megelőzési Ügynökség (NAZK) a háború nemzetközi szponzorainak listájáról az OTP-t – közölte hétfő este az Evropenszka Pravda című ukrán lap, írja a nepszava.hu.

Engedélyezték a kitermelés elkezdését a legnagyobb brit tengeri olajmezőn Cikk

Engedélyezte szerdán a brit szakhatóság a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri nyersolaj-lelőhely kiaknázását.

December 31-éig meghosszabbították a kötelező bolti akciózást Cikk

A gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosításáról szóló 440/2023. kormányrendelet a Magyar Közlöny 2023. évi 134. számában jelent meg.

Nem lehet tovább trükközni – bezártak egy kiskaput az online árfigyelőben Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a rendszert létrehozó munkacsoport fejlesztésének köszönhetően az online árfigyelőben a napi árversenyben már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, amelyek egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentették. Mostantól az egyes termékkártyákon a legalacsonyabb ár megjelenítésénél az adott üzletlánc boltjainak 80 százalékában alkalmazott árakat veszi figyelembe a rendszer a legalacsonyabb ár meghatározásához – írja honlapján a GVH.

Eddig mintegy 10 ezer cégfelszámolás történt idén Cikk

Idén eddig mintegy 10 ezer cégfelszámolás történt, míg tavaly 8111, 2021-ben pedig 4359 cég szűnt meg. Az iparágakat tekintve a tavalyi adatok alapján magas kockázatú az építőipar, az agrárium pedig a legstabilabb – közölte a Csődvédelem.hu Tanácsadó Kft. szerdán az MTI-vel.

Korlátozza az ukrán napraforgómag importját Bulgária is Cikk

Bulgária korlátozza az ukrán napraforgómag importját a tömeges gazdatüntetések nyomán – jelentette be kedden Nyikolaj Denkov miniszterelnök a mezőgazdasági termelőkkel folytatott megbeszéléseket követően.

Szállítások Oroszországba és Belaruszba – fokozott átvilágítási intézkedésekre hívja fel a figyelmet az adóhatóság Cikk

Az Európai Bizottság gazdasági szereplőknek szóló, az orosz-ukrán háború miatt elrendelt szankciók megkerülésének megakadályozását célzó, angol nyelvű útmutatót adott ki. Az Oroszországba és Belaruszba irányuló szállításoknál javasoljuk az ebben foglaltak figyelembevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Nem léphetik át orosz rendszámú járművek a balti országok határait Cikk

Észtország, Lettország és Litvánia szerdán megtiltotta, hogy az Oroszországban regisztrált járművek átlépjék a határt – közölte szerdán közleményben az észt kormány.

Kormányinfó szeptember 13-án Cikk

A szokásoktól eltérően nem csütörtökön, hanem szerdán tartotta a kormányinfót a kormányülésen történtekről Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3