132 találat a(z) orosz-ukrán háború cimkére

Dinamikus ársapkát vezet be a villamos energiára a szlovén kormány Cikk

A villamos energia árának dinamikus korlátozásával a szlovén kormány versenyképes díjakat biztosít a nagyfogyasztók számára, két további törvénnyel pedig lehetővé teszi a költségek támogatását is – jelentette be Bojan Krumer infrastrukturális miniszter szerdán Ljubljanában.

Új rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjakról Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 196. számában november 29-én megjelent a 484/2022. kormányrendelet.

Földadó Hódmezővásárhelyen? Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közleményben hívta fel a figyelmet szerdán arra, hogy Hódmezővásárhelyen a városi közgyűlése elé terjesztett javaslat szerint minden szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak hektáronként mintegy 10 ezer forint adót kellene fizetnie, miközben a történelmi aszály, az elhúzódó háborús helyzet, valamint az ennek nyomán elszabadult inputanyag- és energiaárak rendkívül nehéz helyzetbe sodorták a gazdákat.

Beszakadt a forint kedd este a lengyelországi rakétatalálat hírére Cikk

A napközbeni 405-ről 410-411 környékéig gyengült az euróval szemben – írja a hvg.hu.

Általános sztrájk Görögországban és Belgiumban is Cikk

Görögországban 24 órás általános sztrájk kezdődött szerdán a magán és a közszféra szakszervezeteinek szervezésében, magasabb béreket követelve a "fojtogató mértékű infláció" ellentételezésére. Általános, országos sztrájk bénítja Belgiumot is, ahol a brüsszeli nemzetközi repülőtérről induló járatok több mint felét törölték, a magyarországi járatokat is kiszolgáló charleroi-i légikikötő egy napra bezárt, akadozik a tömegközlekedés a kiszolgálás hiánya miatt, valamint azért, mert a sztrájkolók elállják a bejáratokat, számos bolt nem nyitott ki szerdán az országban.

Növekvő, napi szintű mennyiségi korlátozás várható a független benzinkutaknál Cikk

Továbbra is nehéz helyzetben vannak a független benzinkutasok az őket tömörítő szervezet közleménye szerint – írja a hvg.hu.

A veszélyhelyzet meghosszabbítását is tárgyalja szerdán az Országgyűlés Cikk

A magyar jelnyelv napjára emlékezik szerdán az Országgyűlés, amelynek napirendjén szerepel az orosz-ukrán háború miatti veszélyhelyzet meghosszabbítása is.

Újabb négy orosz oligarchát sújtott szankciókkal a brit kormány Cikk

Négy orosz oligarchát sújtott szankciókkal szerdán a brit kormány. Az intézkedés indoklása szerint Alekszandr Abramov, Alekszandr Frolov, Ajrat Sajmijev és Albert Sigabutgyinov lehetővé tette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ipari kapacitásokat mozgósítson az ukrajnai háború katonai műveleteinek támogatására.

Versenypiaci villamosenergia-felhasználók figyelem! Mielőbb érdemes megkötni/megújítani a szerződéseket Cikk

A zavartalan és folyamatos ellátás érdekében fontos, hogy a versenypiaci villamosenergia-felhasználók minél előbb vizsgálják meg árambeszerzési szerződéseiket, és gondoskodjanak azok mielőbbi megkötéséről, illetve megújításáról – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.

Elfogadták a horgászokat terhelő 2023. évi központi díjakat és árakat Cikk

A MOHOSZ legfőbb döntéshozó szervezete, a Választmány 2022. október 28-án egyhangú döntésével elfogadta a horgászokat terhelő 2023. évi központi díjak és árak meghatározását, illetve a horgászszervezetek saját jogon történő árképzésének horgászszövetségi irányelveit.

Teljesen kivonul az orosz piacról a Mercedes-Benz Cikk

Október 26-án a német járműgyártó bejelentette, hogy teljesen kivonul az orosz piacról, és egy helyi befektetőnek adja el az ottani érdekeltségeit, köztük a Moszkva melletti gyártóüzemet is.

Módosult a villamos energia rendszerhasználati díjakról szóló rendelet Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 172. számában, október 25-én megjelent a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló 10/2016. MEKH rendeletet módosító 10/2022. MEKH rendelet.

Energiatámogatási program: csütörtökön indul a regisztráció Cikk

A nemzetközi energiaválság hatásainak leginkább kitett feldolgozóipari kis- és középvállalkozások munkahelyeinek megőrzését vissza nem térítendő támogatással segítő, idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza 2022. október 20-án, csütörtökön kezdődik meg – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Új tagdíjkedvezmény a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál Cikk

Az eddigi kedvezményeken túl idén 1 milliárd, jövőre várhatóan 2-2,5 milliárd forint tagdíjkedvezményt biztosít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – közölte az érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

Egy hét haladék a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást kérőknek Cikk

Kedd este, a 2022. évi 167. számú Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, mely módosítja az október 14-én kihirdetett, eredetileg október 18-ai jogvesztő határidőt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tanulószerződés esetén törvényes távollét

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Közvetítő által kiállított vevői számla

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Tagi kölcsön utáni kamat

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs