13 találat a(z) online vásárlás cimkére

Egyre több fiatal takarékoskodik Cikk

Tíz év alatt több mint felével nőtt a takarékoskodó fiatalok aránya: a K&H csoport pályakezdők, 19-29 évesek körében végzett felmérése szerint 2012-2019-ben a megtakarításuk átlagos összege 204 ezer forintról 517 ezer forintra emelkedett, a megtakarítással rendelkezők aránya pedig 34 százalékról 57 százalékra nőtt.

Karácsonyi ajándékhajsza: erre figyeljen, ha online vásárol Cikk

A karácsonyi ajándékbeszerzési hajrában jól jönnek az online vásárlási lehetőségek. Cikkünkben fogódzót nyújtunk annak megismeréséhez, mely esetekben cserélhetik a terméket, vagy állhatnak el a vásárlástól.

Online vásárlás: akkor is visszaküldhető a termék, ha nem tetszik Cikk

Abban az esetben is el lehet állni egy online vásárlástól, ha nem tetszik a termék – hívta fel a figyelmet Böröcz Helga közjegyző ma az M1 aktuális csatornán.

A magyar online vásárlók zöme készpénzben szeret fizetni Cikk

Még mindig a készpénz a legnépszerűbb fizetési eszköz a magyar online vásárlók körében, 84 százalékuk leginkább utánvéttel, készpénzben szeret fizetni annak ellenére, hogy a webáruházak átlagosan négyféle fizetési lehetőséget kínálnak – derül ki a GKI Digital és az Árukereső mintegy 3200 webáruház bevonásával készült közös felméréséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Ennyi pénzt költöttek el tavaly a magyarok online vásárlásra Cikk

Meghaladta az 1000 milliárd forintot tavaly a Magyarországról indított internetes kiskereskedelemben elköltött vásárlások összértéke, ami nagyjából 13 százalékos növekedést jelent – derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. 2018-as e-kiskereskedelmi elemzéséből.

Európa-szerte gyakori a fogyasztók hiányos tájékoztatása online vásárláskor Cikk

Az Európai Bizottság koordinálásával 26 országban tartottak egyidejű, átfogó vizsgálatot az online kereskedelem területén az Európai Unió, illetve Norvégia és Izland nemzeti hatóságait is összefogó Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat (CPC) tagjai, köztük a Gazdasági Versenyhivatal. Az átvilágítás feltárta, hogy a fogyasztó sokszor kap hiányos információt online vásárláskor az árakról és az árengedményekről – írja honlapján a GVH.

Online vásárlás során a fogyasztók gyakran nem kapnak egyértelmű tájékoztatást Cikk

Gyakran nem tájékoztatják egyértelműen a fogyasztókat az árakról és az engedményekről az internetes vásárlások során, a vizsgált webshopok 60 százalékánál szabálytalanságokra derült fény – közölte az Európai Bizottság pénteken.

Így járhat egy lépéssel az internetes pénzvadászok előtt Cikk

A magyar online kiskereskedelem nettó forgalma tavaly átlépte az 500 milliárd forintos lélektani határt – az eNET afdatai szerint –, ez az összeg pedig magához vonzza az internetes csalókat és pénzvadászokat. Néhány alapszabály betartásával könnyen ki lehet szűrni a módszereiket – figyelmeztet a Jófogás, az egyik legnagyobb hazai online piactér.

Tilos területi alapon korlátozni az EU-ban az online vásárlást Cikk

A december 3-án életbe lépett uniós rendelet lebontja a területi korlátozásokat az online vásárlás előtt. A kereskedőknek idén év végétől biztosítaniuk kell, hogy az EU-ban minden vevő teljeskörűen és azonos feltételekkel férhessen hozzá a weboldalukhoz (online interfész).

Legyen körültekintő, ha online vásárol tűzifát! Cikk

Számos jogsértést tárt fel az utóbbi időben az interneten tűzifát hirdetők körében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih – a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletéért felelős hatóságként – kéri a lakosságot, hogy legyenek különösen körültekintőek, ha online vásárolnak tűzifát.

Ellenőrizheti, hogy érvényes-e az autópálya-matricája, ha így vette Cikk

Egy hét alatt csaknem százezer autós volt kíváncsi e-matricájának érvényességére.

Megéri online vásárolni az autópálya-matricát, biztosítás is jár mellé Cikk

Az autópálya-matrica online vásárlásának számos előnye van, az elektronikus ügyintézés, a matrica érvényességének nyomon követése egyszerű. Emellett minden vásárláshoz ingyenes balesetbiztosítás jár, és díjmentes jogi segítségnyújtás is igénybe vehető – olvasható az MTI OTS közleményben.

Számviteli bakik speciális árengedménynél Cikk

A közösségi vásárlási portálok 3-3,5 milliárd forintos árbevételű hazai piacán olyan szolgáltatásokat és termékeket kezdtek értékesíteni a közelmúltban, amelyek új – eddig inaktív – vásárlói rétegeket vonzottak az online vásárlás piacára. Éppen ezért az internetes közösségi vásárlás egyre vonzóbb terepe a vásárlásösztönzésnek. Mielőtt azonban ilyen tevékenységbe fogunk érdemes tájékozódni, ugyanis a téves jogértelmezés és gyakorlat nem csak számviteli hibákhoz vezethet, de az akció nyereségességét is veszélyeztetheti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés és adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close