105 találat a(z) nyugdíjemelés cimkére

Nyugdíjemelés 2015-ben Cikk

A Népszabadság birtokába került a költségvetési körirat egy része, ennek alapján a lap megszellőztetett néhány tervezett adatot, így a nyugdíjemelés várható mértékét is.

Arányos szolgálati idő Kérdés

Tisztelt Cím! Az arányos szolgálati idővel kapcsolatban szeretnék egy kérdést feltenni. Nyugdíjemeléshez kellene kitöltenem a BIKE lapot, és ott fel kell tüntetni az arányos szolgálati időt is. Kiszámoltam havi és éves szinten is, de a kettő eltér, mivel nem minden hónapban kevesebb a nyugdíjalapot képező jövedelem a minimálbérnél. A kérdésem az, hogy ilyen esetben melyik számot kell feltüntetnem, amit éves vagy havi szinten összességében számolok? Köszönöm szíves válaszát! Üdvözlettel: A. Alexa

Nyugdíjasok figyelem! Csalók csengetnek ócska szöveggel Cikk

Idős emberekhez csengetnek be csalók, azzal, hogy a nyugdíjfolyósítótól jöttek.

Szigorítás a nyugdíjemelésben - ennyit érnek az időskori ellátások Cikk

Az elmúlt években a magyar gazdaság egy helyben járt, hisz a GDP reálértéke még nem éri el a 2010-es szintet. Ennek ellenére a nyugdíjasok jól jártak, hisz januárban rendre nagyobb nyugdíjemelésre került sor, mint ami a törvények szerint jár – írja a napi.hu.

Jön a nyugdíjemelés - így kedveskedik a krímieknek Putyin Cikk

Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította a kormányt, hogy rövid időn belül emeljék az oroszországi szintre a krími lakosok nyugdíját - hangzott el az orosz kabinet szerdai ülésén.

Kiegészítő tevékenységet folytató katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiegészítő tevékenységet folytató katás egyéni vállalkozó a megfizetett 25 ezer forint tételes adó alapján jogosult-e 0,5 százalékos nyugdíjemelésre?

0,5 százalékos nyugdíjemelés Kérdés

Kérdésem: nyugdíjas egyéni vállalkozó 0,5 százalékos nyugdíjemelést milyen feltételek alapján igényelhet? A kötelező 6 660 forint egészségügyi szolgáltatási járulék alapján igényelheti-e? Válaszát köszönöm.

Holnap jön az emelt nyugdíj. És a többi hónapban? Cikk

Holnap utalja a nyugdíjfolyósító a januári emelt nyugdíjakat. Táblázatunkból megtudhatja, hogy az év többi hónapjában mikor érkezik a pénz a számlára.

Nyugdíjemelés - itt a közlemény Cikk

Kiket illet meg idén a nyugdíjemelés, mekkora az öregségi teljes nyugdíj és az árvaellátás legkisebb összege? Az erről szóló kormányrendelet főbb pontjairól az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) számolt be.

Ezek a nyugdíjak és időskori ellátások nőnek az idén Cikk

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvénynek a nyugellátások emeléséről rendelkező 62. §-a értelmében, a tárgyév január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugellátásokat – ideértve a mezőgazdasági szövetkezeti járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű járadékát és a baleseti járadékot – a megállapítás naptári évét követően minden év január hónapjában az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni.

Nyugdíjemelés 2014 - államtitkári bejelentés Cikk

Jövőre 2,4 százalékos lesz a nyugdíjemelés mértéke - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára az Idősügyi Tanács ülésén csütörtökön Budapesten - írja a napi.hu.

Célkeresztben a nyugdíjasok Cikk

Nem múlik el nap, hogy a politikusok ne értékelnék a – legnagyobb szavazói bázist tömörítő - nyugdíjasok helyzetét, a nyugdíjemelést, a „nyugdíjak megvédését”. A kormánypárt szerint az idős emberek nyertesei, míg az ellenzék szerint vesztesei az utóbbi három év politikájának.

Nyugdíjemelés 2014 Cikk

Január 1-jétől a 2014-es költségvetési törvényben előirányzott infláció mértékének megfelelően, 2,4 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak. A januári emelést a hatályos törvények szerint nem csak a nyugdíjaknál, hanem más nyugdíjszerű és egyéb ellátásoknál is végre kell hajtani.

Ezeket a nyugdíjakat és ellátásokat kellene emelni Cikk

Hivatalosan már többször is bejelentették a kormány prominensei, hogy január 1-jétől a 2014-es költségvetési törvényben előirányzott infláció mértékének megfelelően, 2,4 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak. A januári emelést a hatályos törvények szerint nem csak a nyugdíjaknál, hanem más nyugdíjszerű és egyéb ellátásoknál is végre kell hajtani.

Végleges: ennyi lesz a nyugdíjemelés Cikk

Az infláció tervezett mértékével, vagyis 2,4 százalékkal emelkednek 2014. január 1-jétől a nyugdíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkársága vasárnap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close