114 találat a(z) nyugdíjemelés cimkére

Katás nyugdíjas egyéni vállalkozó Kérdés

Kiegészítő tevékenységet végző katás egyéni vállalkozó kérheti-e nyugdíjának 0,5 százalékkal történő megemelését? Képződik-e nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelme a katás időszakban, és ha igen, annak összege mennyi? Válaszukat előre is megköszönve, üdvözlettel: Timi

Szolgálati nyugdíj, 0,5 százalékos emelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló 2012. januárban létesített cégünknél munkaviszonyt. Szolgálati nyugdíjban részesült már előzőleg a Hjt. szerint. Mivel 2011. december 31-éig betöltötte az 57. életévét, a nyugdíját 2012. januártól már öregségi nyugdíjként folyósítják. A munkaviszonyára tekintettel igényelhet-e 0,5 százalékos nyugdíjemelést, és ha igen, akkor megigényelheti-e 2012-ig visszamenőleg? Válaszát köszönöm.

Öregségi nyugdíjas, megbízásos jogviszony, 0,5 százalékos emelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az öregségi nyugdíjban részesülő személy, ha megbízásos jogviszonyban dolgozik, akkor kérheti-e a 0,5 százalékos emelést a megbízásos jogviszony alapján? Ha igen, hány évre visszamenőleg lehet a kérelmet beadni? Válaszát köszönöm.

Nők 40 éves szolgálati idővel nyugdíjba vonulása Kérdés

Tavaly szeptember 1-jével mentem nyugdíjba, és az ellátással kapcsolatban az NYUFIG azt írta, hogy ez teljes jogú öregségi nyugdíjnak számít. Az irányadó öregségi nyugdíj rám nézve 63,5 éves koromban lenne elérhető, ennek ellenére 60,5 éves koromban mentem nyugdíjba. Akkor most ez nem teljes jogú öregségi nyugdíj? Én kiegészítő tevékenységűnek nem minősülő heti 36 órát meghaladó egyéni vállalkozó voltam, folytatom a vállalkozásomat nyugdíjasként, és ez után milyen további ellátást kérhetek, ha betöltöm a 63,5 évemet? A nyugdíjam újraszámítását, vagy az évente a 0,5 százalékos nyugdíjemelést?

Nyugellátás, nyugdíjemelés méltányossági alapon Cikk

Ki juthat nyugdíjhoz, illetve kaphat nyugdíjemelést méltányossági alapon, s mely körülményeket kellene figyelembe venni a különös méltánylást érdemlő esetek kiszűréséhez?

0,5 százalékos nyugdíjemelés Kérdés

A 0,5 százalékos nyugdíjemelés kérdésében saját jogú nyugdíjnak számít-e a (2011.12. 31-ig létezett) rokkantnyugdíj? Tehát ennek az emelése is kérelmezhető-e a befizetett járulék okán? Köszönettel.

Ezeket a nyugdíjakat és ellátásokat emelik januártól Cikk

2015. január 1-jétől 1,8 százalékkal emelik a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat. Összefoglaltuk, hogy a jogszabályok alapján ki jogosult emelésre.

Ezek a nyugellátások 9,9 százalékkal nőnek Cikk

2014. november 1-jétől 9,9 százalékkal emelik a 2014. november 1-jét megelőző időponttól megállapított egyes politikai rehabilitációs ellátások, nyugdíj-kiegészítések és a nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék összegét – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Alacsonyabb nyugdíjemelésre kell számítani? Cikk

Sokakat elbizonytalaníthat a jövő évi nyugdíjemelés mértéke, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi költségvetés kapcsán 1,8 százalékos várható inflációról beszélt.

Nyugdíjemelés 2015-ben Cikk

A Népszabadság birtokába került a költségvetési körirat egy része, ennek alapján a lap megszellőztetett néhány tervezett adatot, így a nyugdíjemelés várható mértékét is.

Arányos szolgálati idő Kérdés

Tisztelt Cím! Az arányos szolgálati idővel kapcsolatban szeretnék egy kérdést feltenni. Nyugdíjemeléshez kellene kitöltenem a BIKE lapot, és ott fel kell tüntetni az arányos szolgálati időt is. Kiszámoltam havi és éves szinten is, de a kettő eltér, mivel nem minden hónapban kevesebb a nyugdíjalapot képező jövedelem a minimálbérnél. A kérdésem az, hogy ilyen esetben melyik számot kell feltüntetnem, amit éves vagy havi szinten összességében számolok? Köszönöm szíves válaszát! Üdvözlettel: A. Alexa

Nyugdíjasok figyelem! Csalók csengetnek ócska szöveggel Cikk

Idős emberekhez csengetnek be csalók, azzal, hogy a nyugdíjfolyósítótól jöttek.

Szigorítás a nyugdíjemelésben - ennyit érnek az időskori ellátások Cikk

Az elmúlt években a magyar gazdaság egy helyben járt, hisz a GDP reálértéke még nem éri el a 2010-es szintet. Ennek ellenére a nyugdíjasok jól jártak, hisz januárban rendre nagyobb nyugdíjemelésre került sor, mint ami a törvények szerint jár – írja a napi.hu.

Jön a nyugdíjemelés - így kedveskedik a krímieknek Putyin Cikk

Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította a kormányt, hogy rövid időn belül emeljék az oroszországi szintre a krími lakosok nyugdíját - hangzott el az orosz kabinet szerdai ülésén.

Kiegészítő tevékenységet folytató katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiegészítő tevékenységet folytató katás egyéni vállalkozó a megfizetett 25 ezer forint tételes adó alapján jogosult-e 0,5 százalékos nyugdíjemelésre?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close