104 találat a(z) nyugdíjemelés cimkére

A nyugdíjasok kegyeit keresik a pártok az idősek világnapján Cikk

Tizenharmadik havi nyugdíj, 50 ezer forintos nyugdíjminimum, a svájci indexálás visszaállítása, kétpilléres nyugdíjrendszer is szerepel az ellenzéki pártok ígéretei között. A Fidesz az idősek világnapja alkalmából viszont azt közölte, hogy az ellenzék csak becsapni és sértegetni tudja az időseket.

Nyugdíjprémium is jöhet év végén – ígéri az államtitkár Cikk

Idén először – az emelésen kívül – valószínűleg prémiumot is kaphatnak a nyugdíjasok – közölte Banai Péter Benő. A Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára a Világgazdaságnak adott interjúban.

Növelné a minimálnyugdíjat, változtatna az emelési gyakorlaton az LMP Cikk

Az LMP ősszel ismételten törvényjavaslatban kezdeményezi a minimálnyugdíj 28 500 forintról 50 ezer forintra emelését.

Ki minősül nyugdíjasnak az ekhotörvény alkalmazásában? Cikk

Több szempontból is komoly jelentőséggel bír az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvény vonatkozásában a nyugdíjas státusz.

Nyugdíjasok levele Orbán Viktornak Cikk

A bíróságon támadja meg a kormányt a Nyugdíjasok Országos Képviselete, ha nem teljesül a törvényben garantált nyugdíjemelés – számolt be a Hír TV.

Nyugdíjba vonulás időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nő még az idén decemberben megszerzi a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges 40 év biztosítási jogviszonyt. Érdemes-e neki még az idén nyugdíjba mennie? Úgy tudom, ha így cselekszik, már részesülni fog a jövő évi nyugdíjemelésből. Igaz ez? Üdvözlettel várom szíves válaszát.

Nyugdíjemelés 2017: itt van Orbán nagy bejelentése Cikk

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Nyugdíjemelés: lehet, hogy rátesznek még egy kicsit? Cikk

Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre – hangzott el az a Kossuth Rádió hétfői 180 perc című műsorának adott miniszterelnöki interjú előzetesében az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Nyugdíjemelés: figyelem, itt a kormány terve 2017 januárjától! Cikk

Csupán 0,9 százalékkal emelkednek 2017. január 1-jétől a nyugdíjak, illetve a különféle rokkantsági, fogyatékossági, rehabilitációs ellátások – derül ki a kormany.hu oldalon közzétett rendelettervezetből. Ugyanilyen mértékben növekedne a rokkantsági járadék összege is.

Nyugdíjas vállalkozó? Így válasszon az adózási formákból! Cikk

Nyugdíjas vállalkozók számára milyen előnyei, illetve hátrányai vannak a kisadózásnak a kiegészítő tevékenység folytatásával szemben? Az összehasonlításkor a vállalkozási formát, a közteherfizetést, a keresőtevékenység korlátját és a nyugdíjemelést vettük alapul.

Ennyit ért a nyugdíjemelés Cikk

Az idén a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzése szerint 0,4 százalékkal nőnek a fogyasztói árak. Ennek alapján 2016-ban emelkedik a nyugdíjak reálértéke.

Nyugdíj melletti dolgozók büntetése? Kérdés

Tisztelt Dr. Winkler Róbert úr! Olvastam egy kérdést az előbb, azt, hogy ha valaki sajátjogú nyugdíj mellett dolgozik, nem jogosult a szokásos évi hatalmas (most 2 százalék) nyugdíjemelésre, csak a negyedére. Ez valóban igaz? Mert ha igen, akkor nagyon igazságtalannak tartom. Sajnos nem azért dolgozik az ember nyugdíj mellett, mert palotát kíván építeni, nyilván a megélhetéséhez szükséges. Egy ismerősöm most 74 éves, 2010 óta dolgozik nyugdíj mellett, hogy egyáltalán a rezsin és az étkezésen kívül esetleg elmehessen uram bocsá' fodrászhoz, vagy néha moziba, vagy egyszerűen csak jobb ételt ehessen időnként. Ha kéri visszamenőleg a 0,5 százalékot, akkor megvonják tőle a 2010. évtől kapott iszonyatosan nagy összegű nyugdíjemelést? Ezt valahogy nem tudom elhinni, de Ön a szakértő, ezért kérdezem Önt! Kérem válaszát, köszönettel: Anderlik Istvánné

Nyugdíjemelés 2 % Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíj mellett dolgozó (megbízási jogviszonyos) közös képviselő hol, és milyen módon kérheti a 2 százalékos nyugdíjemelést? Mi az ügyintézés menete? Köszönettel.

Özvegyi nyugdíj Kérdés

Tudomásom szerint az ideiglenes özvegyi nyugdíj az elhalt nyugdíjának a 60, az állandó pedig a 30 százaléka. Jól tudom-e? Kérdésem, hogy ezek a nyugdíjak az özvegynek attól függetlenül járnak-e, hogy mennyi a saját nyugdíja, egészen az özvegy haláláig? Továbbá, hogy az éves általános nyugdíjemelés érinti-e az özvegyi nyugdíjakat is? Köszönettel.

Öregségi nyugdíjas egyszerűsített munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: öregségi nyugdíjban részesülő magánszemély egyszerűsített munkaviszony keretében, alkalmi munkavállalóként jut jövedelemhez. Az ebben a jogviszonyában elért keresete után megilleti-e őt az úgynevezett fél százalékos nyugdíjemelés? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close