10 találat a(z) nyugdíj-előtakarékosság cimkére

Tíz európai ország felnőtt lakossága csaknem felének nincs önálló nyugdíjmegtakarítása Cikk

Tíz vizsgált európai ország felnőtt lakossága csaknem felének egyáltalán nincs önálló nyugdíjmegtakarítása. Magyarországon az átlagnál még rosszabb is a helyzet, derül ki egy friss európai felmérésből – írja a napi.hu.

Ne hagyja veszni az adót, ha vissza is kaphatja! Cikk

Akár 280 ezer forint adót is visszakaphat az, aki még az év végéig adóvisszatérítésre jogosító megtakarításokba fekteti a pénzét. A kedvezmény "kimaxolásához" 1 millió 400 ezer forintot kell, hogy jóváírjanak a magánszemély cikkünkben ismertetett megtakarítási számláin.

Állami nyugdíj-előtakarékosság, egyszerűbb adózás: ezt rejti a versenyképességi csomag Cikk

A kormány elé kerül szerdán a versenyképességről szóló javaslatcsomag, amelyet hétfőn fogadott el a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) – jelentette be Varga Mihály a testület ülését követő sajtótájékoztatón.

Nyugdíj-előtakarékosság: céges befizetés önkéntes kasszába Cikk

2017-től van-e lehetőség arra, hogy a nyugdíj előtt álló ügyvezetőnek – aki tagi jogviszonyára tekintettel végzi az ügyvezetést a kft.-ben, ezért jövedelmet nem vesz ki – a cég befizessen az önkéntes nyugdíjpénztárba az előző évi munkája elismeréseként egy nagyobb összeget 43,66 százalék járulék megfizetése mellett úgy, hogy a többi dolgozó nem kap ilyen juttatást? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Nyugdíj-előtakarékossági befizetések 2017-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy 2017-től van-e lehetőség arra, hogy a nyugdíj előtt álló ügyvezetőnek, aki tagi jogviszonyára tekintettel végzi az ügyvezetést a kft.-ben, ezért jövedelmet nem vesz ki, a cég befizessen az önkéntes nyugdíjpénztárba az előző évi munkája elismeréseként egy nagyobb összeget 43,66% járulék megfizetése mellett, úgy, hogy a többi dolgozó nem kap ilyen juttatást? Köszönöm a válaszát! Horváthné

Spórol, tőzsdézik? Sokat bukhat, ha nem figyel erre az szja-bevallásban Cikk

A tőkejövedelmek után jellemzően személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni; de mértékük és a kapcsolódó bevallási, önadózási kötelezettség jelentősen eltérhet az egyes kategóriákban és különböző feltételek teljesülése esetén.

Nyugdíj-előtakarékosság: mit érdemes választani? Segítünk Cikk

Az állami nyugdíj a jövő idősei közül a szakemberek szerint várhatóan majd csak keveseknek jelent majd anyagi biztonságot, ezért már aktív korban érdemes elkezdeni az öngondoskodást. Bemutatjuk a különböző nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeket, ezek egyéni és munkáltatói előnyeit, illetve költségeit.

Nyugdíjas évek: legkevésbé a magyarok spórolnak Közép-Európában Cikk

Közép-Európában leginkább a szlovákok, legkevésbé a magyarok spórolnak nyugdíjas éveikre - derült ki a prágai International Personal Finance (IPF) nemzetközi felméréséből, amelynek eredményét a Právo című cseh napilap ismertette pénteken.

Nyugdíj-előtakarékosság: kinek, mennyiért? Cikk

A nyesz a nyugdíj-előtakarékossági számlákról szóló 2005. évi CLVI. (nyesz) törvényben szabályozott számlacsomag rövidített elnevezése, a nyugdíjas évekre való felkészülésnek személyi jövedelemadó kedvezményekkel ösztönzött eszköze.

Hogyan alakítható át a nyugdíj-előtakarékossági befektetés tartós befektetéssé? Szakértői Kommentár

Mielőtt a tartós befektetésből származó jövedelemre vonatkozó kedvezményes adózás hatályba lépett, a tartós megtakarítások ösztönzésére már érvényben volt a nyugdíj-előtakarékossági konstrukció. Ennek lényege, hogy a hozzáfűzött kedvezmények csak a nyugdíjas kor elérésével válnak véglegessé, sőt kemény szankciókkal jár, ha valaki korábban veszi fel az ilyen megtakarítását. Amióta azonban lehetőség van tartós befektetési szerződések kötésére, arra is van mód, hogy a nyugdíj-előtakarékossági számlával rendelkezők e megtakarításukat tartós befektetéssé alakítsák, és ezzel már három, illetve öt év után elnyerjék a kedvezményeket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close