36 találat a(z) nyitvatartás cimkére

Róluk, nélkülük: a vasárnapi nyitvatartásról nekik nem szóltak Cikk

Előzetes szakmai egyeztetéseket hiányol a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, amelynek elnöke szerint a vasárnapi nyitvatartásról szóló törvényjavaslat benyújtásánál ismét csak politikai megfontolásokat vett figyelembe a kormány.

Kinyithatnak vasárnap a boltok – kapitulált a kormány Cikk

„Fontosak az elemzések, fontosak a vélemények, de a legfontosabb mégiscsak az, hogyan gondolkodnak erről az emberek” - indokolta Rogán Antal a kormány döntését arról, hogy visszavonják a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló szabályokat.

Boltzár alatti leltár. Jár-e pótlék, ha berendelhetők a dolgozók? Cikk

Kiskereskedelmi üzleteket működtető vállalkozásnál a dolgozók az üzletek zárvatartása mellett vasárnap (december 27-én, illetve január 3-án) berendelhetők-e év végi leltározásra, s ha igen, milyen díjazásban, pótlékokban kell őket részesíteni? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Szombaton is intézheti nyugdíjügyeit Cikk

December 12., szombat munkanap, tekintettel arra, hogy december 24., csütörtök pihenőnap.

Május 1-jei nyitvatartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem legyen szíves az alábbi ügyben soron kívüli állásfoglalást adni! : Egy virág nagykereskedelem, mivel a ballagások szombati napon vannak, május 01-jén nyitva tarthat-e? Válaszát előre is köszönjük! Tóth Mária ügyvezető

Pénztárgéphasználat Kérdés

Ügyfelem, közhasznú nonprofit kft., múzeumi tevékenységet folytat. Főszezonban a hét minden napján, elő- és utószezonban heti 6 napos nyitvatartással üzemel. A múzeumnak van szabadtéri része is, ezért az őszi-téli szezonban kizárólag pénteken és szombaton, valamint előre lefoglalt időpontban lesz nyitva. A múzeum nyitvatartásától függetlenül a kft. alkalmazottai a helyszínen dolgoznak, oktatáson vesznek részt, a kiállítási anyagokat rendezik, jövő évi nyitásra készülnek fel. Kérdéseim: Be kell-e jelenteni a múzeum megváltozott nyitvatartását a NAV felé? Ha igen, milyen formában? Mi teendő abban az esetben, ha a péntek-szombati nyitvatartástól eltérő időpontban, előzőleg bejelentkezett csoportot fogadnak? Be kell-e jegyezni a pénztárgépnaplóba a nyitvatartási idő változását? Szükséges-e azokon a napokon is naponta, napi nyitást-zárást végezni a pénztárgépen, amikor a múzeum zárva van (hétfőtől csütörtökig) ? Azokon a napokon, melyeken nincs nyitvatartás, hogyan kell biztosítani, hogy az elektronikus kapcsolat a NAV szervere és a pénztárgép között fennálljon?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs