9 találat a(z) nullás igazolás cimkére

Adóvá válik a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj Cikk

Júliustól változik a háztartási alkalmazott bejelentése után fizetendő díj nyilvántartása. A díj – amelynek összege nem változik – adónak minősül majd, , és az adózók közvetlenül is lekérdezhetik az egyenleget – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhatóság.

Nyugdíj előtti álláskeresési Kérdés

Mit keres végrehajtási bejegyzés a cégkivonaton adótartozás nélkül? Cikk

Sok cég szembesült már azzal, hogy fizetési kedvezményt biztosított számára a NAV – tehát nincs esedékes tartozása –, de ettől függetlenül a cégkivonaton mégis ott van az adóvégrehajtási bejegyzés. Hogyan lehet a cégkivonaton adóvégrehajtás, ha nincs végrehajtható adótartozása a cégnek, és még nullás igazolást is kap?

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Őstermelő munkaviszony melletti munkahelye megszűnt, és a munkaügyi központban regisztrálták, ellátást is kapott, mindez 2015-ben történt. Főállású munkanélkülinek a 1041-en a harmadik hónap leteltével jelentkezett be. Tehát arra az időszakra, amíg munkanélküli volt, ugyanúgy heti 36 óra melletti munkaviszonyosként volt a NAV-nál nyilvántartva. Nullás igazolást kért volna most, és azt a hibaüzenetet kapta, hogy ebben az időszakban heti 36 órát el nem érő munkaviszony mellett végezte az őstermelői tevékenységet, és adja be a T101-es lapot. Amíg a munkaügyi központtól ellátást kapott, és regisztrált munkanélküli volt, beadta a 1558-as járulékbevallást, és meg is fizette a járulékokat. Véleményem szerint erre az időszakra nem kellett volna járulékot fizetnie. Jól gondolom? Ha igazam van, akkor kérdés, hogy a NAV-nál ezt miért nem vették észre? Vagy mégsem, és a 36 órát meg nem haladó munkaviszony (jelen esetben munkanélküli ellátás) mellett is meg kell fizetnie a járulékokat? Köszönöm szépen.

A cégbíróság megszüntette a céget Kérdés

A cég indította a végelszámolást, a megszüntető végzés megérkezett, a NAV-nál nullás a folyószámla. Kell-e kérni a NAV-tól nullás igazolást? Közli-e valamilyen formában a NAV, hogy nincs tartozás a folyószámlán kívül? A cég minden iratát, bizonylatát meg lehet semmisíteni? Köszönöm válaszát.

Pénzt kértek nullás igazolásokért NAV-osok Cikk

A gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két ügyintézője pénzért adott úgynevezett nullás adóigazolásokat vállalkozásoknak, amelyek így közbeszerzési pályázatokon indulhattak, illetve banki hiteleket vehettek fel, hangzott el az M1 péntek esti Híradójában – írja a napi.hu.

NAV nullás igazolás II. Kérdés

Tisztelt Dr. Verbai Tamás! Fenti tárgyú kérdésre a mai napon választ kaptam, amit nagyon szépen köszönök. Ebben Ön azt írta többek között, hogy: " ha a kérdés szerinti adózó fizetéskönnyítés iránti kérelemmel (első alkalommal) fordult az adóhatósághoz, akkor ennek elbírálásáig – illetve helyt adó döntés esetén is – egyrészt szünetel a végrehajtás, illetőleg azt nem lehet megindítani vele szemben, és ilyen esetben az adófolyószámláján nincs olyan nyilvántartott adótartozás, amely a nemleges adóigazolás kiadásának akadályát képezheti". Mit jelent az, hogy első alkalommal fordult fizetéskönnyítés iránti kérelemmel az adózó a NAV-hoz? Pontosabban mit jelent a nem első alkalom, és az milyen következményekkel jár? Köszönöm szépen.

NAV nullás igazolás Kérdés

Tisztelt Címzett! Zrt.-nek áfa adónemben van adótartozása, amelynek összegére részletfizetési kérelmet afott be a NAV-hoz. Kaphat-e a társaság nullás igazolást? Köszönöm.

Márciustól 100 ezer forint feletti kifizetés csak nullás adóigazolással Cikk

A fekete gazdaság visszaszorítása céljából 2008. március 1-jétől új felelősségi szabályok lépnek érvénybe a közpénzek védelme érdekében az Adózás rendjéről szóló törvényben (Art.). A KPMG hírlevele szerint az új intézkedés a közbeszerzési eljárásokban részt vevő vállalatokat és azok alvállalkozóit érinti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed alatt felgyűlt szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Sztrájkalap mértéke

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alapítvány adó 1 százalék felhasználása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close