32 találat a(z) nagykereskedelem cimkére

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Élelmiszer nagykereskedelem magánszemély vevőknek értékesíthet? Kérdés

A Richter eladja romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát Cikk

A Richter Gedeon Nyrt. eladja romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát – jelentette be a gyógyszeripari vállalat pénteken.

Neta 2022 Kérdés

90%-os átalányadó alkalmazása Kérdés

Exporttevékenység Kérdés

Hatósági ár alkalmazása Kérdés

Kiskereskedelmi adó alapja Kérdés

Bor kiskereskedelem bevallásai Kérdés

Gyógyszer-nagykereskedelem: vizsgálatot indított a versenyhivatal Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a legnagyobb hazai gyógyszer nagykereskedők és az általuk kialakított patikai együttműködési rendszerek között létrejött megállapodások miatt, mert azok korlátozhatják a versenyt a magyarországi gyógyszerbeszerzési piacokon. A betegek versenyképes áron elérhető készítményekkel történő ellátása és a biztonságos gyógyszerforgalmazás a járványhelyzet alatt is kiemelt cél. A Gazdasági Versenyhivatal e célhoz a torzításoktól mentes versenyfolyamatok biztosításával kíván hozzájárulni a gyógyszer-értékesítési piacokon, olvasható a hivatal honlapján.

Kiskereskedelmi adó a veszélyhelyzeten túl: gyakorlati tudnivalók Cikk

A kiskereskedelmi adó és adóelőleg bevallásával és megfizetésével összefüggésben támaszkodni kell a terhet előíró kormányrendeletre és az azt felváltó törvényre is.

Akinek kiskereskedelmi különadót kell fizetnie, és akinek nem Cikk

„Cégünk 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő kft., melynek főtevékenysége a 4673 '08 Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, azonban üzleteiben magánszemély vevőket is kiszolgál. A 109/2020. kormányrendeletben kihirdetett kiskereskedelmi különadó vonatkozik-e rá?” Olvasói kérdésre dr. Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

Dolgozói vásárlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fő tevékenysége hús-, húskészítmény nagykereskedelem. Amennyiben társaságunk magánszemélyeknek – dolgozóinak is – értékesít a termékekből, kiskereskedelmi tevékenységnek minősül-e? Ha igen akkor milyen feltételei vannak a kiskereskedelmi értékesítésnek, és milyen adózási vonzata van, amennyiben piaci áron értékesít, és ha kedvezményes áron értékesít a dolgozóknak, magánszemélyeknek? Köszönettel!

Szállítólevél! Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretnék segítséget kapni. Van egy kft., amely zöldség-, gyümölcs-kiskereskedelemmel, illetve nagykereskedelemmel foglalkozik. A kft .tagja a kiskereskedelmi zöldségüzletben dolgozik. Egy alkalmazott meg a nagybani zöldség- és gyümölcspiacon árul kiskereskedőknek. Kérdésem: Ha a nagybani piacról zöldséget v. gyümölcsöt szállít, akkor a kis üzletben elég szállítólevélen bevinni? Mivel ez az egész egy cég. Hiszen az egész egy kft.-ben van könyvelve. Úgy gondolom, hogy a bolt szállítólevélen igazolja az áru eredetét. A nagybani piacon meg a vásárlásról megtalálja a számlát az illetékes hatóság. A boltnak meg akkor bevétel, amikor eladja. Jól gondolom? Előre is köszönöm a választ: Pánti Etelka

Kiskereskedelmi tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk vegyiáru nagykereskedelemmel foglalkozik, felmerült a kérdés, hogy különböző vásárokon szeretne értékesíteni a termékéből kiskereskedőknek, az oda látogató embereknek. Kérdésem a következő lenne, hogy csak nyugtaadással ez megoldható lenne? Előre is köszönöm válaszát. BM

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NAV-határozat

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Egyszerűsített végelszámolás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs