683 találat a(z) munkavállaló cimkére

A nyugdíj alapjául szolgáló adatok tisztázása Cikk

Az e témával kapcsolatos előző írásunkat azzal a kérdéssel zártuk, hogy a részletezett adatszolgáltatások ellenére, miért szükséges – akár a közelmúltat tekintve is – az adategyeztetési eljárás vagy a nyugellátás megállapítása során a foglalkoztatótól további adatok beszerzése vagy adott esetben ellenőrzés eljárás lefolytatása.

Patthelyzetet teremthet az egészségi okból eredően alkalmatlan munkavállaló foglalkoztatása Cikk

Cikkünkben áttekintjük, mit tehet a munkáltató és mit a munkavállaló, abban az esetben, ha a munkavállaló bár keresőképes, egészségi okból eredően nem alkalmas a munkaszerződése szerinti munkakör ellátására.

Kérhető-e a munkavállalótól a nyugdíjról szóló határozat? Cikk

A munkavállaló kor alapján megigényli az öregségi nyugdíjat. A munkáltató nyugdíj mellett is tovább akarja foglalkoztatni a munkavállalót. Kérem a segítségét, hogy ebben az esetben a munkáltató milyen dokumentumot kérhet el arra vonatkozóan, hogy a munkavállaló igazolni tudja, valóban öregségi nyugdíjasnak számít-e? Gondolnék én a határozatra, illetve nyugdíjas törzsszámra. De, megtagadható-e a határozat átadása, mivel azon a nyugdíj összege is szerepeltetve van és elvileg ahhoz a munkáltatónak semmi köze? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő válaszolt.

K&H: nem mozdulnak a pénztárcák – havonta 190 ezer forint jut a fiataloknak Cikk

A korábbi évekre jellemző növekedés után megtorpanás látható a fiatalok jövedelmében a K&H ifjúsági index szerint. Az idei első negyedévben átlagosan nettó 190 ezer forintos személyes jövedelemről számoltak be a 19–29 évesek. A fiatalok nettó jövedelme egy évvel ezelőtt emelkedett a 180 ezres szint fölé és azóta nagyságrendileg ezen a szinten maradt. Jelentős eltérés látható a nemek között: a férfiak személyes jövedelmének átlaga 220 ezer forintot tett ki, a nőké viszont csak 156 ezret – derül ki a K&H sajtóközleményéből.

USA nyugdíjas magyarországi foglalkoztatása Kérdés

Autópálya-matrica megtérítése kiküldetés esetén Kérdés

Megváltozott munkaképességű munkavállalók és vállalkozók tb-terhei 2024-ben Cikk

2024. január 1-jétől hatályos szabály alapján, a rehabilitációs-, illetve rokkantsági ellátás igénylésekor már nem kell megszüntetni a fennálló keresőtevékenységet. Nem változott az a szabály, hogy a már megállapított rehabilitációs-, illetve a rokkantsági ellátás folyósítása alatt is végezhető keresőtevékenység. Az alábbiakban ismertetjük, hogy milyen közterherfizetés mellett dolgozhat munkaviszonyban és vállalkozóként a megváltozott munkaképességű személy.

Orvosi vizsgálat munkaidőben: mire jogosult a munkavállaló, mire nem? Cikk

Amellett, hogy az állami egészségügyi ellátás romokban hever, az sem könnyíti meg a munkavállalók életét, ha napközbeni időpontot kapnak egy-egy vizsgálatra. Szabadsággal, kollégák közötti cserével, munkáltatói engedéllyel ideig-óráig megoldható a helyzet. Amennyiben azonban háromnaponta, rosszabb esetben naponta kell kontrollvizsgálatra menni délelőtt 10 órára vagy délután 14 órára, ez már nehezen kivitelezhető.

Takarékoskodás váratlan egészségügyi kiadásokra Cikk

Kiemelten fontos a váratlan egészségügyi kiadásokra történő takarékoskodás a hazai munkavállalók körében, ám a valóságban csupán mintegy felük tesz félre erre a célra – derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) megbízásából elvégzett országos reprezentatív kutatásból.

Elszámolási előleg Kérdés

Külföldön élő munkavállaló magyarországi foglalkoztatása Kérdés

Jó bér, munka és magánélet egyensúlya, értelmes tevékenység – ezek fontosak az alkalmazottaknak Cikk

Korábban nem látott gyorsasággal alakul át a munkaerőpiac, a folyamatok a cégvezetőket és az alkalmazottakat is állandó alkalmazkodásra késztetik – mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a PwC Magyarország gazdasági tanácsadó szerdai munkaerőpiaci konferenciájának szakértői Budapesten.

Munkavállaló hollandiai kiküldetésének adózása Kérdés

Munkásszállás Kérdés

Munkavállaló foglalkoztatása órabérben Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink