24 találat a(z) munkabaleset cimkére

Munkavédelmi kampány indul a mezőgazdasági dolgozók érdekében Cikk

A mezőgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttműködve – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Nőtt a munkabalesetek száma Cikk

A munkabalesetek száma 9,2 százalékkal nőtt tavaly, míg 2015-ben 21 088 dolgozó vált három napnál hosszabb időre munkaképtelenné munkabaleset következtében, 2016-ban a számuk már meghaladta a 23 ezret – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a munka.hu honlapon pénteken közzétett jelentésében.

Munkabaleset Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkabalesetben sérült dolgozó végleges kézsérülését követően baleseti járadékban részesül. Igénybe veheti-e emellett a fogyatékosoknak járó szja-kedvezményt is?

Több baleset volt a munkahelyeken Cikk

A munkabalesetek száma 7,3 százalékkal nőtt tavaly – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentésében, amelyet a tárca honlapján tettek közzé.

Munkahelyi stressz súlyos következményekkel Cikk

A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest; ebben az évben 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos - mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti Főosztályának vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet az április 28-ai munkavédelmi világnap alkalmából rendeztek.

Végkielégítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk egyik munkavállalója 2012. május 01. óta munkaviszonyban dolgozik nálunk. 2014. március 18-án munkabalesetet szenvedett. Ezt követően baleseti táppénzen volt 2014. december 07-ig, majd igazolt nem fizetett távolléten, mert táppénz jogosultsága lejárt, de az orvos szerint nem gyógyult fel, a táppénzes papírokat ezt követően is hozta. 2015. március 18-án lezárták a táppénzes időszakát. Ezt követően előző évi szabadságát töltötte. Ennek lejártát követően 2014. április 09-én a munkaviszonyát munkáltatói felmondással megszüntettük. A felmondási idő 30 nap, így a munkaviszonya ténylegesen 2015. május 09-én szűnik meg. Kérdésünk az lenne, hogy jár-e neki az 1 havi végkielégítés vagy csak a felmondási időre jutó 1 havi munkabér?

Munkabaleset miatt megbénult, a munkáltató sokallta a kártérítést Cikk

Deréktól lefelé megbénult egy villanyszerelő munkabaleset miatt, a bíróság által megítélt kártérítést a munkáltató túlzottnak találta. Az ügy végére a Kúria tett pontot.

Halálba torkollott a feketemunka: mit tehet az özvegy? Cikk

Évek óta égető probléma, hogy jottányit nem sikerült visszaszorítani a feketefoglalkoztatást a magyarországi munkaadók körében. Feltételezhetően a feketemunkának esett áldozatul az a férfi, aki Ausztriában munkavégzés közben leesett a létráról. Magyar foglalkoztatója ahelyett, hogy azonnali orvosi segítséget kért volna, a furgonjával nyolcvan kilométert autózva egy magyarországi kórházba szállította a dolgozót, aki műtét közben meghalt. Tapasztalatok szerint a munkavállalók nincsenek tisztában azzal, hogy ha kiderül, zsebbe kapják a pénzt, nemcsak a munkáltatójuk, hanem ők is jelentős bírságra számíthatnak.

Balesete volt, belebetegedett a munkába? Ezekért felel a munkaadó Cikk

A munkáltató felelősséggel tartozik a munkavállaló egészsége, testi épsége megsértésével okozott károkért, azaz a balesetért, a foglalkozási betegségért, illetve az egyéb betegségért. A munkavállaló akkor érvényesítheti eredményesen kártérítési igényét, ha a balesetet a munkaviszonyával összefüggésben szenvedte el, és ezzel okozati összefüggésben kára keletkezett.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs