51 találat a(z) munkaügyi ellenőrzés cimkére

Kevesli a munkaügyi ellenőrzések számát a Magyar Szakszervezeti Szövetség Cikk

Kevésnek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a hatósági munkaügyi ellenőrzések gyakoriságát, és érdemi változást sürget.

Törvényjavaslatot nyújtottak be az akkumulátorgyárak fokozott munkaügyi ellenőrzése érdekében Cikk

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvénynek az akkumulátorgyártó vegyi üzemek fokozott munkaügyi ellenőrzése érdekében történő módosításáról szóló T/6881. számú törvényjavaslatot Varga Ferenc (független), Arató Gergely (DK), Dr. Dávid Ferenc (DK), VargaZoltán (DK) és Varju László (DK) nyújtotta be.

Mire ügyeljen a munkáltató a szabadság kiadása során? Cikk

A szabadság egyik fő szezonja véget ért. Érdemes áttekinteni, hogy e téren vállalkozásként a 2023. évben milyen teendőink lehetnek a munkajogi szabályozás alapján. Lássuk a legfontosabb szempontokat egymás után!

Tb-audit és adatvédelem Kérdés

Ingyenes szolgáltatás igénybevétel Kérdés

Munkaügyi ellenőrzés: kiderült, ezeket a szabályokat nem veszik komolyan a munkáltatók Cikk

A munkaügyi felügyelet, jelenlegi nevén a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság, minden évben ellenőrzési tervet készít, melyben meghatározza az adott év ellenőrzésének irányait. Ezt követően a felügyelet jelentésben mutatja be az ellenőrzések eredményeit. Az alábbiakban ezen eredményeket a tanulságok levonása érdekében mutatjuk be.

Ezek a nyári munkavédelmi ellenőrzések adatai Cikk

A munkavédelmi ellenőrzés alá vont vállalkozások többsége betartotta az előírásokat, és munkabalesetből sem volt több a megszokottnál idén nyáron. Bár még mindig vannak extrém esetek, de összességében a munkáltatók betartják a munkavállalókat érintő és a megelőzést szolgáló előírásokat. Az edukációra a számok alapján azonban továbbra is szükség van – derül ki a Technológiai és Ipari Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztály statisztikáiból.

Jelenléti ív, munkaügyi ellenőrzés Kérdés

Fontos jogegységi döntés a Kúriától! Lazábban kell értelmezni a munkaidő-nyilvántartási kötelezettséget Cikk

A munkaidő-nyilvántartás a munkáltató alapvető kötelezettsége, melynek pontos részletszabályait azonban a munka törvénykönyve nem tartalmazza. Ezért fontos, hogy a törvényben rögzített alapvető szabályokat a bíróságok hogyan értelmezik. A Kúria Jogegységi Panasz Tanácsának friss 1/2022. JEH határozata ezen szabályokat értelmezi. Cikkünkben összefoglaljuk a döntés hátterét és megállapításait.

Targoncás jogosítvány Kérdés

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása Kérdés

Munkaügyi ellenőrzés – visszamenőleges bejelentés Kérdés

Munkaügyi ellenőrzés Kérdés

Fokozott munkaügyi ellenőrzések várhatók: itt a menetrend 2021-re Cikk

A munkaügyi hatóság kiemelt célja, hogy a rendelkezésre álló erőforrásaival minél hatékonyabban mozdítsa előre a gazdaság további fehérítését a munkaerőpiac területén, ennek érdekében 2021-ben háromszor is országos akcióellenőrzést vagy célvizsgálatot tartanak a jogkövető foglalkoztatás ellenőrzése terén, illetve az építőipari, a személy- és vagyonvédelmi, valamint a takarítási tevékenységet végző munkáltatóknál – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca keddi tájékoztatása szerint.

Munkaügyi bírság: nagyot bukhatnak a visszaesők Cikk

Rendkívül körültekintőnek kell lenniük azoknak a vállalatoknak, vállalkozásoknak, amelyeknél az elmúlt három évben munkaügyi jogsértést tártak fel. Az év elejétől ugyanis új szabályok vonatkoznak a bírság kiszabása során mérlegelendő szempontokra – hívja fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás. Azok, akik az említett időszakban már hibáztak, a korábbinál jóval tetemesebb büntetésre számíthatnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3