18 találat a(z) munkaügyi bíróság cimkére

Alkotmányellenes, ha első- és másodfokon ugyanaz a kormányhivatal jár el Cikk

Nem kötelezheti a jogalkotó az elsőfokú határozatot hozó közigazgatási szervet a másodfokú eljárás lefolytatására, kivéve, ha az adott szerven belül működik erre hatáskörrel rendelkező külön fórum – mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) ma közzétett döntésében.

Több nyugdíjat szeretett volna, neki kell milliókat visszafizetnie – a Kúriáig jutott az ügy Cikk

Megbízással közszolgálati jogviszonyban dolgozott az öregségi nyugdíjas. A társadalombiztosítási szerv, a munkaügyi bíróság, majd utóbb a Kúria is (más-más összeg) visszafizettetéséről határozott, közölte a Kúria titkársága.

Terhességi gyermekágyi segély: új eljárásra kötelezte a bíróságot a Kúria Cikk

Nem vettek figyelembe egy úgynevezett kompenzációt a társadalombiztosítási szervek a terhességi gyermekágyi segély megállapításánál. Az ügy a munkaügyi bíróságon, majd a Kúrián kötött ki.

Tévhitek a szabadság kiadásáról, a rendelkezési jogról Cikk

A munka- és pihenőidő szabályai 2012-ben több tekintetben jelentősen változtak. Sok esetben a változás pontos oka nem ismert, így azok számos esetben jogvita forrásává válnak. Az alábbiakban öt tévedést mutatunk be, amelyek munkaügyi pereket eredményezhetnek. Nem mindegyik kapcsolódik a 2012-ben elfogadott új szabályozáshoz, érdemes azonban a vitás területeket együttesen bemutatni.

Per rokkantsági nyugdíjról: öt év után vissza a startvonalra Cikk

Kissé előreszaladt a társadalombiztosítási szerv és a munkaügyi bíróság egy öt éve kezdődött rokkantsági nyugdíj megállapításánál: a még hatályban nem lévő jogszabály alapján határozott az átmeneti előírások helyett. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Ha szex, ha más, ne hagyja magát! A munkáltató felelős a zaklatásért Cikk

Ne az amerikai filmekre gondoljon, csak nézzen szét a munkahelyén! Tipikus a titkárnőt „molesztáló” főnök vagy fordítva, de a zaklatás egyéb formáit is sorra vesszük. Irányulhat védett tulajdonságok (betegség, női vagy férfi tulajdonságok, életkor stb.) ellen, de más megalázó jellegű magatartás is sérthet emberi méltóságot. Ne hagyja magát! Megmondjuk hová forduljon!

Ha hajba kap, de nem a munkaügyi bíróság dönt, lássuk a példákat! Cikk

Kiemelkedően fontos a munkajogban a munkavállalók érdekeinek védelme, amelyről többnyire munkaügyi bíróság dönt. De mi van, ha nem? Kihez fordulhatunk, ha a munkáltató nem vonja le az szja-t, ha nem a munkáltatóval, hanem a munkatárssal van vitánk, ha…? Nézzük a listát és a példákat!

Munkajogi viták: itt a lista, mikor dönt a bíróság, és mikor nem Cikk

Kiemelkedően fontos terület a munkajogban, hogy a munkavállalók milyen ügyekben tudják érvényesíteni az érdekeiket. Ezeket a kérdéseket több oldalról is érdemes megvilágítani. Elsőként azt kell tisztázni, mit is tekint a jog munkajogi igénynek. Ezt követően pedig azt nézzük meg, hogy ezeket az igényeket milyen fórumon lehet érvényesíteni.

Jogellenes felmondás: sérelemdíjat is követelhet a dolgozó Cikk

A munka törvénykönyve szerint a munkáltató köteles megtéríteni a munkaviszony jogellenes megszüntetésével összefüggésben okozott teljes kárát. Nem mindegy azonban, hogy a munkavállaló milyen jogcímen kíván kártérítési igényt érvényesíteni, hiszen a munkáltató kártérítési felelőssége limitált.

Felmondás nyugdíj előtt három évvel: ezt teheti a munkáltató Cikk

Öregségi nyugdíjra jogosultsága előtt három és fél évvel mondana fel a munkáltató dolgozójának. A védett korra vonatkozó törvény alapján van-e esély egy munkaügyi peres eljárás megnyerésére? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Korhatár előtti nyugdíj: ez lett a jogi herce-hurca vége Cikk

Ha valaki korhatár előtti ellátást, vagy öregségi nyugdíjat igényel, nem lehet biztosított. A kérdés csak az, hogy ezt a feltételt melyik napon kell teljesíteni? Az ellátás igénylése, vagy az ellátás kezdő napján? A kérdést egy konkrét jogeset kapcsán a Kúria válaszolta meg.

Nyugdíj: a tb-nél nem gondolták, hogy ez is beszámít az évekbe Cikk

Perre vitte nyugdíjazási ügyét egy nő, mert szerinte a társadalombiztosítási határozatban a szolgálati időnél nem vették figyelembe két ledolgozott évét. A munkaügyi bíróság neki adott igazat, de végül az ügy a Kúriánál kötött ki.

Szolgálati időről folyt a per, a Kúria tett pontot az ügy végére Cikk

Szolgálati időről vitázott a társadalombiztosítás szerveivel az ügyfél, aki a számára kedvezőtlen határozatot a munkaügyi bíróság elé vitte. Az eset végül a Kúrián kötött ki.

Rendkívüli felmondással távozott a főszerkesztő - fizethet a munkáltatója Cikk

Jogszerű volt a munkavállalói rendkívüli felmondása, ha a munkáltató a munkavállaló átirányítása során nem tesz eleget a tájékoztatási-, továbbá a munkaszerződés szerinti foglalkoztatási kötelezettségének - állapította meg ítéletében a Kúria.

A bíróság néhány perc alatt hagyta jóvá a jogszerűtlen kirúgást Cikk

Az ország egyik legnagyobb kulturális intézménye úgy döntött, hogy az évtizedek óta ott dolgozó és momentán szakszervezeti bizalmi közalkalmazottjának felmond, a felmondásban a nyugdíjas mivoltára hivatkoztak, de egy neki szóló levélben az intézmény vezetője a fiatalítást nevezte meg a felmondás valódi okának. Rendje módja szerint megkeresték a felsőbb szakszervezeti szervet, hogy járuljon hozzá a bizalmi felmondásához. A szakszervezet helyi elnöke azonban nem járult hozzá , amit kimerítően meg is indokolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánnyugdíjpénztári kifizetés 20 év után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Háromszögügylet

Nagy Norbert

adószakértő

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X