17 találat a(z) mozgóbolt cimkére

NAV: friss információs füzet a jövedéki termékek kis- és nagykereskedelméről Cikk

A szabadforgalomba bocsátott, tehát adózott jövedéki termékekkel a jövedéki engedélyes kereskedők (nagykereskedők) és a jövedéki kiskereskedők kereskedhetnek – szögezi le ma közölt információs füzetében a NAV.

Mobil konténer – telephely Kérdés

Emelkedett a lejárt és a nem nyomon követhető élelmiszerek aránya Cikk

Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza, a szakemberek 1,4 millió forint értékben, mintegy 7 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. Az idén kiemelt figyelmet fordítanak a mozgóboltokra is, amelyekről eddig kedvezőek a tapasztalatok – írta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Mozgóbolt – kávéárusítás – pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely jelen pillanatban egy kávézót bérel, ahol online pénztárgépe van. A kávézó mellett elkezdett egy kismotorral – mozgóbolt tevékenység keretében – kávét árulni, ahol nyugtát állított ki az értékesítései után. Kérdésem, hogy a mozgóbolt pénztárgépköteles-e? Köszönettel: Papp Mónika

Pénztárgép mozgóboltban Kérdés

Építkezésre kivonulunk egy konténerrel, ahol szerszámokat, kötőelemeket árusítunk építőipari vevőink részére. Elégséges a szállítólevél, vagy számlát is ki kell állítani? Ha igen, kötelező-e a pénztárgép? Válaszukat előre is köszönöm. Fő TEÁOR'08 besorolásunk:4690.

Online pénztárgép – szabadidős, sporteszköz-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Újonnan alakult társaság szabadidős, illetve sporteszköz kölcsönzése tevékenységet végez (sörbicikli-kölcsönzés, melyhez italszolgáltatás is társul). A jegyzőnél bejelentett tevékenység kiskereskedelem, formája mozgóbolt. A tevékenységet különböző településeken végzik tetszőlegesen kiválasztott területen például falunap, városi programhelyszín. Kérdésem, hogy pénztárgéphasználatra kötelezett-e, illetve a nyomdai úton előállított, sorszámozott menetjegyeket milyen módon tudná felhasználni a vételár tekintetében? Amennyiben pénztárgéphasználatra kötelezett lenne, akkor a pénztárgéphasználatot számlaadással váltaná ki. Ebben az esetben a nyomdai úton előállított menetjegyekről köteles lesz számlát kiállítani? Tevékenységi körei 7721 szabadidős, sporteszköz-kölcsönzés, 4725 ital-kiskereskedelem, 5630 italszolgáltatás, 5610 éttermi mozgó vendéglátás. Tisztelettel.

Pénztárgéphasználat Kérdés

A társaság ajándéktárgyak értékesítését végzi kis- és nagykereskedelmi forgalomban. Üzlethelyiség nincs, az áru kiszállítása raktárról történik. A céges vásárlók átutalással fizetnek, a kiskereskedelmi árusítás webáruházon keresztül történik, utánvétes fizetés ellenében. Időnként – évente 1-3 alkalommal –a társaság bevásárlóközpontokban bérel 1-2 asztalnyi helyet, esetenként 1-3 hétre, ahol a vevők részére nyugtát, illetve igény szerint készpénzes számlát állít ki. Kötelezett-e a társaság pénztárgép használatára?

Pénztárgépes nyugtaadás új tevékenységekre Cikk

2017-től újabb szakasza kezdődik az online pénztárgépek szabályozásának, ugyanis ekkortól lépett életbe a hosszú ideje nem változott, pénztárgép használatára kötelezett tevékenységek bővülő és módosuló köre.

Értékcsökkenés csak az aktív hónapokra – így kell elszámolni Cikk

Lehet-e csak meghatározott hónapokra elszámolni értékcsökkenést, ha egy mozgó büfé kizárólag a nyári hónapokban üzemel – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő válaszolt.

Pénztárgép – könyvértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alapítványunk könyvkiadást is végez. A megrendelőknek számlát állítunk ki. Néhány esetben előfordulna, hogy rendezvényen mi magunk értékesítenénk a könyveket. Ebben az esetben kötelező-e a pénztárgép használata? Válaszát előre is köszönöm!

Mozgó vendéglátás esetén pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy működő kávézó bérleti szerződést kötött egy balatoni önkormányzattal, hogy bérel egy területet, ahova kihelyezi átalakított lakókocsiját, és 3-4 hónapig ott is végezné a tevékenységét. A tevékenység: kávé, üditő és alkoholtartalmú italok árusítása. Nincs ülőhely, illetve kialakított álló pihenőhely. A vendégek megvásárolják az italukat (palackban vagy műanyag/papírpohárban), és elfogyasztják ott, ahol akarják. A vállalkozás a nem balatoni kávézóját két hónap múlva, a nyári szezonra bezárja, majd a pénztárgépét a balatoni lakókocsiba vinné. Erre az időszakra nem szeretne pénztárgépet vásárolni, ha a nyugtaadási kötelezettségét nem kötelező pénztárgéppel teljesítenie (vagy számlakibocsátással helyettesítenie). 1. melléklet a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelethez 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást) tevékenység esetén szükséges a pénztárgép. A kereskedelmi törvény szerint mozgóboltként definiáltam a lakókocsit (ha itt lehet alkalmazni ezt a törvényt), és azt a megállapítást tettem, hogy NEM köteles pénztárgépet használni, és elegendő nyugtát kiállítania. Helyes az állításom? Másik kérdésem, hogy a meglévő pénztárgépét használhatja majd a lakókocsiban? Vagy van valamilyen speciális pénztárgéptípus, amit engedélyez a hatóság? Köszönettel: Kisfaludyné Nagy Zsuzsanna

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pénztárgéppel kapcsolatban szeretnék technikai segítséget kérni. A közeljövőben szeretne üzembe helyezni egy mozgó boltot (éttermet) vállalkozásunk. Éttermi szoftverrel rendelkezünk, szeretnénk hozzákapcsolni, vagy mellette üzembe helyezni egy online pénztárgépet. Milyen feltételeknek kell megfelelni, és milyen módon kell üzemeltetni, mivel nem állandóan, hanem alkalmakhoz kötötten, például fesztiválokon fogjuk használni? Nincs állandó székhelye vagy telephelye az autónak, hiszen mozgóbolt, büféétterem. Sem kézi nyugtát, sem nyomtatandó számlát nem kívánunk készíteni, mivel a tevékenységet figyelembe véve nagyon nehézkesen megoldható, ezért gondoltuk ezt a megoldást. Tudjuk, hogy nem kötelezett a mozgóbolt. Egy előadáson – amit az Önök munkatársa tartott – azt mondta, hogy offline üzemmódban kell használni. Ilyen üzemmód a számítógépeket értékesítő és szervizelő vállalkozások szerint nincs. Kérem írásbeli állásfoglalásukat a fentiekre vonatkozóan, és egy speciálisan ezzel a szakterülettel foglalkozó munkatársuk elérhetőségét, amennyiben ez lehetséges. Köszönettel és üdvözlettel: Gönczi Miklósné 06/309496170

Mozgóboltból számla nélkül árult, lebukott Cikk

Felkeltette a NAV ellenőreinek figyelmét az a mellettük elhaladó furgon, melyből hangosbemondón keresztül különféle pékáruk és cukrászkészítmények vásárlására buzdították az egyik borsodi kistelepülés lakosságát - írja a minap.hu.

Mozgó vendéglátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 48/2013. (XI. 15.) NGM pénztárgéprendelet kivételként említi a pénztárgépes kötelezettek közül a mozgó vendéglátást (tehát a melegkonyhán helyben kiszolgálás nincs, csak házhozszállítás). Értelmezésünk szerint a vállalkozásnak nyugtaadással kell bizonylatolnia az értékesítéseit. Van-e lehetősége a vállalkozásnak nyugtatömb használata helyett adómemóriával rendelkező, de nem on-line pénztárgéppel eleget tenni a kötelezettségének? Vagy csak a nyugtatömb és az elektronikus nyugta között áll fenn választási lehetősége?

Pb-gázpalack értékesítése Kérdés

Most alakult kft. kizárólag palackos gázt kíván forgalmazni. Az értékesítést gépjárműről (falvakat folyamatosan járva) végezné. Kérdésem, hogy milyen formában tehet eleget kötelezettségének, elegendő-e a kézzel írt nyugta-, illetve számlatömb használata, vagy online pénztárgépet kell használnia? A propán-bután palackok gépjárműről történő értékesítése mozgóbolti értékesítésnek minősül-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs