58 találat a(z) megtakarítás cimkére

Átlagosan 418 ezer forint megtakarításuk van a magyar fiataloknak egy felmérés szerint Cikk

Átlagosan 418 ezer forint megtakarításuk van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak a 2019 harmadik negyedévi adatok szerint, ezen belül a 19-25 évesek 220 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 évesek átlagosan 800 ezer forinttal.

A megtakarítók aránya nem nő, de többet tesznek félre Cikk

Fontosnak tartják a megtakarítást a magyarok, a többség rendszeresen tesz félre, átlagosan 22 ezer forintot havonta. A legtöbben valamilyen váratlan kiadásra spórolnak, de sokan gyűjtenek lakásra is, ugyanakkor a nyugdíjcélú öngondoskodás szerepe kisebb lett az elmúlt években. A kockázatvállalási hajlandóság csökken, kevesebben fektetnek értékpapírba, jelentősen nőtt viszont a látraszóló számlapénz és készpénzben tartott megtakarítások aránya – derül ki az IMAS International az Erste Csoport számára végzett felméréséből

Csökken az emberek öngondoskodási hajlandósága Cikk

Az OTP öngondoskodási index értéke a 2016-os csúcs óta folyamatosan csökken, így elmondható, hogy trendszerűen csökken a lakosság öngondoskodási hajlandósága – mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten, a pénzintézet sajtótájékoztatóján.

Cégként állampapír Kérdés

Cégként van-e lehetőségünk megtakarításainkból állampapírt venni, milyen tudnivalók vannak ezzel kapcsolatban?

Spórolhat, ha vár a tankolással Cikk

A Mol 9 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken – értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Növekszik az öngondoskodó fiatalok aránya Cikk

Egyre több fiatal gondol az öngondoskodásra, a K&H ifjúsági indexe szerint míg 2017 elején a 19-29 évesek mindössze 3 százaléka fordította megtakarításainak egy részét nyugdíjra, addig 2018 elején már 11 százalékuk, 2018 végén pedig 14 százalékuk tett félre öngondoskodási céllal.

Üzemanyag alapnorma megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 60/1992 (IV. 1.) kormányrendelet alapján hogyan lehet megállapítani a következő gépjármű alapnormáját (mivel a mellékletben nem szerepel)? Adatok: P1= 1364 cm3, P2=66 KW, G=1090 kg, F.1=1545 kg, J=N1, S.1=2 a forgalmi engedély adatai alapján. A gépjármű diesel, 2002 után gyártották, Toyota Yaris típusú áruszállító. Eddig szgk. átalány fogyasztással számoltuk el az üzemanyagköltséget, de szeretnénk üzemanyag-megtakarítást kifizetni. Ekkor ütköztünk a problémába. Segítségét köszönöm.

Havi 30 ezer forint megtakarítással már kielégítő nyugdíjkiegészítést ígérnek a harmincasoknak Cikk

Nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalok is egyre nyitottabbak a nyugdíjcélú megtakarításokra a City Hitelbróker Kft. (CHB) saját ügyfelei körében, 5000 fős reprezentatív mintán végzett kutatása szerint.

Leendő nyugdíjasok számára dolgoznak ki új megtakarítási formát Cikk

Még az idén kidolgozhatja az új nyugdíj-előtakarékossági lehetőséget a kormányzat – idézi Magyar Idők Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárával készült interjúját a kormány honlapja.

A háztartások húzzák a gazdaság szekerét Cikk

Alaposan átírta a háztartások fogyasztási és megtakarítási szokásait az elmúlt időszak. Az Aegon Prémium Ügyfélklubjának utóbbi előadásán elhangzott, hogy a jövedelmek szintjétől kezdve az élelmiszerre költött összegek arányán át a felvett hitelek összetételéig és a biztosításra költött kiadásokig szinte minden téren fontos elmozdulások történtek.

Állami nyugdíj: egyre kevesebb, mégis vonzó Cikk

A magyarok felét aggasztja, hogy nem lesz elég nyugdíja idős korára – ezt állapítja meg az Aegon idei nyugdíjfelkészültségi kutatása. A megkérdezettek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy rosszabb anyagi helyzetben lesz, mint a jelenlegi nyugdíjasok, ennek ellenére a nyugdíjfelkészültségünk az egyik legalacsonyabb az egész világon.

Felmérés a távmunka elfogadottságáról, hatékonyságáról és más hatásairól Cikk

A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, és 55 százalék szeretne otthonról dolgozni – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatásából.

Nyugdíjügyek: ebben is vízválasztó a 40 éves kor Cikk

Egyre inkább felismerik a fiatalabb generációk a nyugdíjcélú megtakarítás fontosságát, ugyanakkor a legtöbben továbbra is csak 40 éves koruk körül kezdenek el félretenni nyugdíjas éveikre.

Fiatalok pénzügyeit vizsgálta az Intrum Cikk

A legfiatalabb generáció a legoptimistább, ha pénzügyekről van szó; a magyar fiatalok jellemzően váratlan kiadásokra és ingatlanvásárlásra takarékoskodnak legtöbbet – derült ki az Intrum európai fogyasztói fizetési jelentéséből, amely a 18-24 év közötti fiatalok pénzügyi szokásait vizsgálta.

Üzemanyag-megtakarítás elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Üzemanyag-megtakarítás elszámolással kapcsolatban szeretném feltenni kérdéseimet! Építőiparban (földmunka végzéssel foglakozó társaság) dolgozó munkagépek vezetőinek lehet-e üzemanyag-megtakarítás címén juttatást adni? Amennyiben igen, üzemóra vagy kilométeróra alapján? A gépek, amelyeket használnak, főként kotró, forgó rakodó, lánctalpas kotró, dózer, valamint hatósági jelzéssel ellátott munkagép.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close