74 találat a(z) levonás cimkére

Gyermektartás, új munkavállaló Kérdés

Áfalevonás adószám törlése idején beszerzett készlet után Cikk

Levonásba helyezheti-e annak a terméknek az áfáját az adózó, amelyet abban az időszakban szerzett be, amikor adószáma törölt állapotú volt? Olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Letiltás munkabérből Kérdés

Végkielégítés gyermektartás esetén Kérdés

Végszámla lejelentése 2065 M lapon Kérdés

Járulék visszatérítése az elévülési időn túl Cikk

Ha a munkáltató a munkavállaltól több egyéni járulékot vont le, illetve fizetett meg, mint amennyit a jogszabály előír, akkor az elévülési időn belül lehetőség van ennek korrigálására. Mi történik azonban, ha az érintett az elévülési időn túl észleli a jogszerűtlen járuléklevonást? Cikkünk ezt a kérdést járja körbe.

Köztartozás letiltás a minimumnyugdíj ötszöröse felett Kérdés

Minimum tb-járulék Kérdés

Áfabevallás M lap Kérdés

Egyszeri juttatás orvosoknak. Kérdés

Áfa önellenőrzés Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2020_4_19_Berelt_ingatlanon_vegzett_beruhaz_vfn Tisztelt Szakértő! Köszönet a fenti hivatkozásra adott gyors és pontos válaszért! Már csak az a kérdés merült fel benenm, hogy mivel kezdő vállalkozásról van szó, amely havi áfabevalló, így az első áfabevallás már április 20-áig beadásra került a fent említett számlák áfatartalmának levonása nélkül. Van -e lehetőségem az áfabevallás önellelnőrzésére, vagy jogot vesztettem a márciusi áfa beadásakor. Köszönettel: Móricz Hajnalka

Több, egyenrangú letiltás levonásának sorrendje Cikk

Van egy dolgozónk, akinek egy napon (egyazon borítékban) öt egyenrangú (egyéb) letiltása érkezett cégünkhöz. A letiltások különböző értékűek (60 000–400 000 Ft) és különböző késedelmi kamattal terheltek (jegybanki–35 százalék). Ebben az esetben milyen százalékkal kezdem meg a letiltások levonását? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Tanulók szakmai gyakolat dijazása Kérdés

Kft.-énk megállapodást kötött az iskolával 2019. június 15-étől augusztus 31-éig tanulókat fogad szakmai gyakorlatra. 2 fő. Heti minimális dijazásuk meghatározott. (Minimálbér 15 százalékának a 3 szorosa). Az ügyvezető meg van elégedve a tanulókkal, ezért magasabb összegű dijazást szeretne adni nekik. Hogyan kell számfejteni, milyen levonás terheli, és mennyi járulékbefizetés terheli díjazásukat? Köszönettel: Farkasné Kiss Edit Beszámoló Készitő Kft.

Katás ügyvédi iroda Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás ügyvédi iroda – könyveit kettős könyvvitel szabályai szerint vezeti – tagja után havonta fizetett katát és az ennek megfelelő bruttó bért, levonásokat hogyan, és milyen összegben könyveli? köszönettel

Osztalék és szocho Kérdés

Tisztelt Hunyadné Szűts Veronika! Olvasva az "Osztalék és szochofizetési szabályok" című kérdésre adott válaszát, kétely merült fel bennem az utolsó mondatában szereplő megállapítását illetően. Jóllehet a 08-as bevallás kitöltési útmutatója elég szűkszavú a konkrét kérdésben (egészen konkrétan nincs róla egyetlen szó sem), de az új szocho törvény 18. § (3) bekezdéséből számomra az a következtetés vonható le, hogy abban az esetben, amikor csak az osztalékelőleg válik osztalékká (tehát a kifizetőnek nincs lehetősége a levonásra), akkor a szocho bevallása és megfizetése a magánszemély kötelezettsége, nem a kifizetőé, hasonlatosan az szja-hoz (melyre a 364. sorhoz fűzött magyarázat ki is tér). Üdv. Pap Attila

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ügyvezetés jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close