68 találat a(z) lakhatási támogatás cimkére

Jócskán átírták a lakhatási támogatásról szóló rendeletet Cikk

Másfél év helyett csak egy évig kaphat 2015. január 1-jétől vissza nem térítendő adómentes lakhatási támogatást az a munkavállaló, aki a lakóhelyének a betöltendő munkahelytől való távolsága miatt lakást, albérleti szállást kénytelen bérelni. Minden hónapra ugyanakkora összegű támogatás jár.

Lakhatási támogatás visszakövetelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lakhatási támogatással kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. Társaságunk lakhatási támogatás fizetésével kívánja támogatni dolgozói egy részét, akiknek az állandó lakóhelye a társaságunk székhelyétől (a munkavégzés helyétől) több mint 100 kilométerre található. A támogatás nem automatikusan járna, hanem minden esetben az ügyvezető döntése alapján. A támogatás összegét bérként számolnánk el. A kérdésünk az lenne, hogy kikötheti-e társaságunk a munkaszerződésben, hogy a lakhatási támogatás meghatározott havi része (például a 12 havi része) visszafizetendő a dolgozó által abban az esetben, ha 3 éven belül elmenne a társaságunktól? Nem ütközik ez valamilyen jogszabályi, munkajogi előírásba, hogy egy leadózott juttatásból visszafizetést köt ki a társaság? Szíves válaszukat várva, köszönettel: S. Judit

Szolgálati lakás, illetve albérleti támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségüket az alábbi témákban: A társaság "szolgálati lakás" céljára lakóingatlant bérel vagy vesz alkalmazott, vagy vezető tisztségviselő lakhatásának megoldására. Milyen adókötelezettség merül fel? További kérdésem lenne, ha társaságunk a "vidéki" dolgozóinak, vezető tisztségviselőinek albérleti támogatást ad, milyen adókötelezettsége keletkezik a társaságunknak, illetve a magánszemélyeknek? Előre is köszönöm válaszukat.

Lakhatási támogatás Kérdés

Koreai kiküldött munkatárs részére folyósított lakhatási támogatás személyi jövedelemadó és társadalombiztosítási kötelezettségére szeretnék választ kapni. Munkatársunk kiküldött munkatárs, Magyarországon nem lesz biztosított. Szja- és tb-levonás terheli-e a részére folyósított lakhatási támogatást? Pintérné

Lakhatási támogatás: mikor kell megszüntetni? Cikk

A lakhatási támogatást az a munkavállaló kérelmezhet, aki a lakóhelyének a betöltendő munkahelytől való távolsága miatt lakást, albérleti szállást kénytelen bérelni. Cikkünkből kiderül, mikor kell a folyósítást megszüntetni, s milyen igazolásokra van szükség a támogatáshoz.

Lakhatási támogatás: kinek jár? Cikk

Másfél évig kaphat vissza nem térítendő adómentes lakhatási támogatást az a munkavállaló, aki a lakóhelyének a betöltendő munkahelytől való távolsága miatt lakást, albérleti szállást kénytelen bérelni. A részletes jogszabályi előírásokat a munkába járással összefüggő terhek csökkentését célzó támogatásokról, valamint a munkaerő-toborzás támogatásáról szóló 39/1998. (III. 4.) kormányrendelet tartalmazza.

Október 1-jétől lehet lakhatási támogatást igényelni Cikk

Jövő hónapban lép hatályba a rendelet, amely alapján 18 hónapos lakhatási támogatás adható. Kinek és milyen feltételekkel?

Lakhatási támogatás és cafeteria: lehet ettől több munkahely? Cikk

A kánikulai szélcsendben felröppent egy ötlet, hogy adókedvezményt kellene bevezetni a lakóhelyüktől távol (például több mint száz km-re) munkát vállalóknak adott munkáltatói lakhatási támogatásra. Mit jelenthet ez? Miben segíthet és miben nem? S mit mond a hatályos törvény?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mérlegképes továbbképzés költségének elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs