8 találat a(z) lakásvásárlási támogatás cimkére

Adómentes ingatlanvásárlási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató a dolgozó lakásvásárlását támogatná az 5 millió forintos adómentes támogatással. A dolgozónak van már egy lakása, ami az új vásárlása után is megmarad. Ebben az esetben támogatható a lakásvásárlás? Köszönettel.

Így adható alkalmazottnak lakásvásárlási támogatás Cikk

Milyen formában tudnánk adómentes támogatást nyújtani dolgozónk számára? Mekkora lehet a támogatás mértéke, lehet-e egyösszegű, és milyen nyilatkozatokat kell kitöltenünk? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Adómentes lakásvásárlási támogatás – feltételek, teendők pontról pontra Cikk

A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, lakásvásárlását, -építését, -bővítését, -korszerűsítését vagy akadálymentesítését. Az akár havi 83 ezer forintos juttatás cafeteria elemként is választható – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. Melyek az államtitkár által vázolt adómentes jutattás 2018-as feltételei? Cikkünkből részletesen megtudhatja.

Munkavállaló részére adott lakásvásárlásra felvett hitel támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. munkaviszonyban lévő tagja (csak heti 4 órás) részére dönthet-e a tagság a tárgyban jelzett lakáshitel támogatásáról a korábbi évek eredménye terhére? Az év elején dönt a támogatásról (havi 80 ezer Ft), de kiderül, hogy a társaság az adott évben veszteséges, de a korábbi évek nyeresége terhére a támogatást ki tudja fizetni. Ha kifizetheti, milyen dokumentumokkal kell a társaságnak rendelkeznie, hogy a lakáshitelre jogszerűen támogatást nyújthasson? Válaszát előre is köszönöm: Molly

Lakásvásárlási cafetéria Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Következő kérdésem lenne a lakásvásárlási cafetériával kapcsolatban: adott egy bt., a tagja munkaviszonyban látja el a feladatait. A tag birtokában van egy családi ház. A jövőben szeretne egy lakást vásárolni, amire igénybe szeretné venni a lakásvásárlási cafetériát olyan módon, hogy a lakás vételárának a 30 százalékát a cég kifizetné neki. Igénybe veheti ilyen esetben a tag a lakásvásárlási cafetériát? Ha igen, akkor át kell jelentkezni neki és a családjának a megvásárolt ingatlan címére? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: H.

Lakásvásárlási támogatás új ingatlan vétele esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság szeretné 4 millió forinttal támogatni munkavállalója új családi házának felépítését, amely megfelel a vonatkozó rendeletek szerinti méreteknek. Megteheti-e a cég, hogy a támogatás összegét átutalja a munkavállalónak, aki ebből részben egyenlíti ki a generálkivitelező számláját? Ha nem, akkor milyen módon adhatja adómentesen a támogatást, ha a munkavállaló nem vesz fel hitelt pénzintézettől? Üdvözlettel: Karnitscher János

Munkáltatói lakásvásárlási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1.) Kérdésem az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatással kapcsolatban, hogy a támogatott ingatlanban tartózkodási helyként történő bejelentkezés esetén van-e kötelezettségvállalás arra, hogy meddig kell tartózkodni a támogatott ingatlanban? 2.) Eladható (kiadható)-e az ingatlan, ha munkáltatói kölcsönt kapott rá a tulajdonos(esetleg van-e időbeli korlát)? 3.) Lehetőség van-e arra, hogy az alkalmazottnak a házastársától megvett ingatlan-tulajdonrész megvásárlását támogatja a munkáltató úgy, hogy az eladó házastárs már kapott munkáltatói támogatást az érintett ingatlanra? Előre is köszönöm válaszukat!

Adómentes lakásvásárlási támogatás Kérdés

A 15/2014. NGM-rendelet 6. §-a értelmezéséhez kérek segítséget. Jól értem, hogy a korábban, 6 hónapon belül vásárolt lakáshoz (amennyiben a többi feltételnek megfelel) is adható egyösszegű munkáltatói támogatás? Hitelfelvétel nem történt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs