95 találat a(z) lakásvásárlás cimkére

Lakásvásárlás munkásszálló céljára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszát az alábbi kérdésre. A vállalkozás lakást szeretne vásárolni munkásszálló céljára. A munkásszállót azok a munkavállalók vehetnék igénybe, akik a munkahelyüktől 100 kilométernél távolabb laknak. Egyértelmű, hogy a lakásvásárlásra és -felújításra fordított anyag-, illetve kivitelezői számlákból az áfa nem vonható le. A lakásrezsi áfája levonható? Terheli a a céget más adókötelezettség (például szja, vagy eho)? A munkavállalók részére a lakhatás ingyenes lenne, a cég a rezsiköltséget sem téríttetné meg. Ebben az esetben a munkavállalókat terheli adókötelezettség? Köszönöm válaszát.

Sok áfát elbukhat, ha így vásárol ingatlant a cége Cikk

Egy vállalkozás lakást vásárolna, amelyben irodai tevékenységet folytatna. Mely esetben lehet levonni az felújítás, illetve a rezsiköltségek áfáját? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Bérbeadás költsége Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ingatlant bérbeadó magánszemély – aki a bérbeadott lakást kizárólag bérbeadás céljából vásárolta – tételes költségelszámolás esetén elszámolhatja-e költségként a lakásvásárlással kapcsolatban – felmerülő hitel megfizetett kamatát, – a hitelfedezeti biztosítást, – a lakásbiztosítást? A segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kukla Lászlóné

Lakásvásárlás utáni illeték: jelentős növekedés 2013-ban Cikk

A kormány tervei szerint jelentősen változnak a lakáspiaci illetékek, az esetek többségében jelentős növekedéssel kell számolni, de egyes esetekben könnyítések is várhatóak. Milyen hatásokkal járhatnak a tervezett lakásilleték-változások? Ezek ismeretében elhalasztani vagy éppen előrehozni célszerű a lakásvásárlást? Az Otthon Centrum a tervezett változtatások gyakorlati hatásait vizsgálta.

Áfavisszaigénylés lakásvásárlás után Cikk

Lehetséges-e az új lakás vásárlása után visszaigényelni az áfát, ha a vételről áfás számla van. Olvasói kérdésre Vira Sándor, a Saldo Zrt. áfaszakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság kiszámolása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Gyed melletti részmunkaidős munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Kedvezményszabály csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink