71 találat a(z) kutatás cimkére

Rosszul fizetik, stresszes a munkája? Ártalmasabb lehet, mint gondolná Cikk

Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne – ezt állapította meg a Manchesteri Egyetem kutatói által publikált tanulmány.

Csalók fókuszában: foglalkoztatási, kutatási támogatások, közbeszerzés Cikk

A közbeszerzés továbbra is vonzó terület a csalók számára, akik korrupció és offshore számlák segítségével követnek el csalásokat. A kutatási és foglalkoztatási támogatásokat is jól „jövedelmező” területnek tartják a csalók – derítette fel tavalyi tevékenysége során az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

300 millió a közép-dunántúli régió gazdasági kapcsolataira Cikk

A Budapesti Corvinus Egyetem egy sikeres pályázatnak köszönhetően 326 millió forint támogatást nyert el arra, hogy a közép-dunántúli régióban kutatásokat végezzen, és ezzel segítse a helyi vállalkozásokat gazdasági kapcsolataik javításában, illetve magasabb hozzáadott értékű termékek előállításában.

A virtuális reklámok a legirritálóbbak Cikk

Az emberek a termékmegjelenítések közül a virtuális reklámokat (ilyen például a műsor közben osztott képernyőn vagy rövid ideig megjelenő reklám) találják a legirritálóbbnak – ez az eredménye a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság Médiatanácsának megrendelésére készült kutatásnak.

8 milliárd forintos uniós támogatás két új magyar kutatási központnak Cikk

Mintegy nyolcmilliárd forinttal (26 millió euró) támogatja az Európai Bizottság két új magyar kutatási konzorcium létrehozását a termelésinformatika és termelésirányítás, valamint a molekuláris orvostudományok területén – mondta el hétfőn Budapesten Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NFKI) Hivatal vezetője.

Az iparűzési adótól a katáig: változások a helyi adókban Cikk

Kata, iparűzési adó, építményadó, telekadó, új fogalmi definíciók: az adócsomag számos ponton változtat a helyi adókról szóló törvényen.

Túlhajszolják magukat a magyarok, de pénzért még többet is dolgoznának Cikk

A magyar munkavállalók extra pénzért még többet túlóráznának – ez derült ki a Randstad Award kutatásából.

Hamis a baba – százmilliárdos károk, és az áfa is bánja Cikk

Éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi (434 milliárd forint) adóbevételtől esik el az EU a hamisított játékoknak köszönhetően. A problémát az is súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezer ember vesztette el az állását. A hazánkat érő kár évente átlagosan 3,41 milliárd forint, derül ki az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának jelentéséből.

Egy jelentős társasági adókedvezmény szűnik meg januártól Cikk

A kutatás-fejlesztési kedvezmény több mint 17 éves múltra tekint vissza Magyarországon: bevezetésekor még csökkenteni lehetett a cég adózás előtti eredményét, a tavalyi év óta a helyi iparűzési adó alapja is lefaragható az ilyen címen elszámolt költséggel. 2012-től azonban jó néhány kedvezőtlen változással kell számolniuk az innovatív cégeknek.

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

A revizorok is másképp vizsgálnák a vagyon eredetét Cikk

A vagyonosodási vizsgálatokat jogszerűnek és hasznosnak tartja a társadalom, eredményességüket viszont fenntartással kezelik, az adóamnesztiából pedig a többség nem kér - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek a vagyonosodási vizsgálatok társadalmi-gazdasági hatásairól végzett kutatásából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink