25 találat a(z) kutatás cimkére

Koronavírus: a válság leküzdésére irányuló kezdeményezéseket támogat az EU Cikk

Több mint kétszáz kezdeményezés részesül 60 millió euró (mintegy 21 milliárd forint) összegű uniós finanszírozásban, hogy a koronavírus-járvány okozta válság leküzdésére irányuló innovatív megoldásokat dolgozzanak ki. A támogatottak között több magyarországi intézmény és vállalkozás is szerepel – közölte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT).

Így változott a foglalkoztatottak munkahelyi helyzete Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2020. június elején egy, a multinacionális cégekre nem kiterjedő, 835 vállalkozást magába foglaló reprezentatív kutatást végzett.

Egyre többet vásárolunk és fizetünk is online Cikk

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére; az online vásárlás és az azzal kapcsolatos tevékenységek a legelterjedtebbek, tízből hét netező vett már valamit a világhálón – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) piackutatásából, amelynek részleteit szerdán közölték az MTI-vel.

Véleménye nagyon fontos számunkra! Cikk

Az Adózóna minden évben megkérdezi előfizetőit, hogy mi a véleményük az oldalról.

Egy nemzetközi kutatás szerint biztonságos az otthon szülés Cikk

Nem talált klinikailag fontos vagy statisztikailag eltérő kockázatot az otthon és a kórházban szülés között az alacsony kockázatú várandós nőknél egy nagy nemzetközi kutatás, amelyet a kanadai McMaster Egyetem kutatói vezetésével végeztek.

Nőtt a leszakadó vállalkozások aránya Cikk

Míg a szolgáltató és az építési vállalkozások húzzák a kis- és középvállalati (kkv) szektort, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok nehezebben boldogulnak a jelenlegi üzleti környezetben.

IT-szakemberek: gyakran váltanak munkahelyet, sokan mennének külföldre Cikk

Magyarországon az IT szakemberek 43 százaléka menne külföldre egy jobb munka reményében, jóval többen, mint az egyéb területeken dolgozók, ahol 35 százalékos ez az arány – derül ki a Boston Consulting Group (BCG), egy nemzetközi HR hálózat, a The Network, és a Profession.hu közös kutatásából.

Teljesítés időpontja időszakos elszámolás és teljesítésigazolás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk határozatlan idejű szerződést kötött egy vállalkozóval szakértői-kutatási szolgáltatások végzésére. A szerződés szerint a vállalkozó az adott hónapban ledolgozott és a megbízó által teljesítésigazolásban igazolt kutatási óraszám és előre rögzített óradíj alapján havonta (utólag) számlázhatja a megbízási díját. A kérdésem az, hogy tekinthető-e ez a konstrukció az áfatörvény 58. §-a szerinti időszakos elszámolásúnak, vagy pedig a teljesítésigazolásban rögzített teljesítési időpont lesz mérvadó a teljesítési időpont meghatározásakor? Köszönettel

A hálapénz utólagos elfogadását is büntetnék a magyarok Cikk

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik kutatócsoportja által végzett felmérés szerint a többség, ha rajta múlna, még a hálapénz utólagos elfogadását is büntetné, ugyanakkor azt csak kevesen tudják, hogy a hálapénz műtét előtti elfogadása ma már bűncselekmény.

Felmérés: bíznak további foglalkoztatásukban a munkavállalók Cikk

Némi megtorpanással ugyan, de tavaly év végén is magas, 68 pontos értéket vett fel a munkavállalói bizalmi index a hazai dolgozók körében. Bizakodásra ad okot, hogy folyamatosan emelkedik azok aránya, akik úgy gondolják, hogy az őket foglalkoztató cég, valamint a pozíció, amelyben dolgoznak még sokáig fennmarad, derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös szeptemberi munkaerőpiaci kutatásából.

Amerikába számlázott gyógyszerkutatás Kérdés

Tisztelt Szipszer Tamás Szakértő Úr! Az ügyfelem katás egyéni vállalkozó és tárgyi adómentes tevékenységet folytat mint orvos. Kutatással kapcsolatos számlát adott ki. A problémám egyik része az, hogy a katába nem tudtam külön beírni a 2 millió forint kiszámlázott díjat, mert nincs olyan rubrika, ahova az amerikai adószámot be lehetne írni.

12 milliárd forint támogatás felfedező kutatásokra Cikk

Csaknem 12 milliárd forinttal támogatják a felfedező kutatásokat az NKFI Hivatal idei pályázatai a természeti és társadalmi jelenségek megismerése, új módszerek és eljárások kidolgozása érdekében, emellett kutatói életpályák indulását és kutatási programok kezdeményezését is ösztönzik – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal).

Kutatási célú termesztés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kutatással foglalkozó cég, mely különböző megbízásokat kap például a kukorica toxikus gombákkal szembeni ellenálló képességének vizsgálatára. Ehhez a vizsgálatot megrendelő rendelkezésre bocsájtja a vizsgálandó kukorica vetőmagot. Ez szintén együttműködési megállapodás keretében egy parcellában elvetésre kerül, természetesen vetőmagfajtánként külön-külön táblákba (közlekedő utak biztosítása mellett). A termesztés során a kutatással megbízott cég különböző méréseket végez minták alapján. A kísérlet végeként pedig betakarításra kerül a termés. A kísérlethez kapcsolódó elszámolásokban szeretnék segítséget kérni, így. - a kísérlethez átadott vetőmag értékét ki kell-e számlázni megrendelő részéről a megbízott felé? - a termőfelületet biztosító őstermelőnek a vetőmag átadásra kerül és ő a különböző agrotechnikai műveleteket el is végzi a megbízási szerződésben vállaltak szerint. Ő itt nem számláz semmit sem, de a termés a végzett munka fejében nála marad. Szerintem itt is kellene valami számlázásnak történnie, de hogyan, kinek és mit kellene számláznia? A területet biztosító őstermelő alanyi adómentes, nyugdíjas őstermelő. Várom válaszukat köszönettel: Törökné

Ön miből él? Statisztikusok vizslatják a háztartások pénzügyi helyzetét Cikk

Egész Európára kiterjedő felmérés indul a háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól. Az Európai Központi Bank (EKB) által koordinált felmérésben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 2-ától gyűjt információkat Magyarországon – jelentette be sajtótájékoztatón Janák Katalin, a KSH életmód-, foglalkoztatás- és oktatásstatisztikai főosztályának főosztályvezetője.

Rosszul fizetik, stresszes a munkája? Ártalmasabb lehet, mint gondolná Cikk

Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne – ezt állapította meg a Manchesteri Egyetem kutatói által publikált tanulmány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Járulékok

Széles Imre

tb-szakértő

Végelszámoló személye

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close