23 találat a(z) kupon cimkére

Kuponok számvitele Kérdés

Tisztelt szakértő! Az alábbi kérdést tettem fel: http://adozona.hu/kerdesek/2017_8_22_kuponos_ertekesites_qvj#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice, melyre választ is kaptam. Kérdésem az, hogy mi a helyes könyvelési módja (Tartozik/Követel számlaszámokkal) annak, hogy ha a cég saját maga állít elő vagy gyártat ajándékozási utalványt és beszámítja az általa nyújtott szolgáltatásba vagy termékértékesítésbe? Az ajándékutalvány csak pénzhelyettesítő eszköz, nem esik azonos elbírálás alá a kuponokkal, tehát nem csökkenti a bevételt és az áfát. Válaszát előre is köszönöm!

Kuponos értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne: egy társaság kuponokat nyomtat, melyeket - bizonyos vásárlóértéket elért - vevői között oszt ki. Ezen kuponok beválthatóak egy későbbi szolgáltatás igénybevételére. Miképpen kell könyvelni azt, hogy kuponokat bocsát ki a cég? Vagy ez nem is könyvelendő tétel, csak ha beváltásra kerül? Miképpen kell könyvelni akkor, ha a kuponokat egy reklámozással foglalkozó céggel készítteti el? Az sem egyértelmű számomra, hogy a cég amikor a későbbi szolgáltatást nyújtja és beszámolja a kupont, akkor milyen módon tudja könyvelni ezt a gazdasági eseményt?

Kuponnal történő fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Meghívást kaptunk az XY cég által rendezett fesztiválra. Társaságunk vendéglátó tevékenységet folytat, mozgó kocsinkból szendvicseket értékesítettünk. XY cég a saját területén értékesítette a fizetőeszközként használt kuponokat, melynek összegét a pénztárgépükbe beütötték. A vendégek nálunk vásárolták meg a szendvicset, üdítőt. Az ellenértéket beütöttük a pénztárgépünkbe, a kupon összegét pedig külön gyűjtőben tartottuk nyilván. Könyveinkben ez követelésként került kimutatásra. XY cég az ellenértéket csak úgy hajlandó kifizetni, ha az általunk történt értékesítés összegéről egy számlát állítunk ki. Ez viszont dupla bevételt eredményezne. Kérem sziveskedjék a helyes elszámolásról tájékoztatni. Válaszát köszönöm!

Adománykupon értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott cég adományozni szeretne, olyan formában, hogy megvásárolható lenne tőlük egy úgynevezett adománykupon, amelyet, ha megvásárol a vevő, azt az összeget továbbítja a cég meghatározott alapítványnak. Ezzel kapcsolatban a kérdéseim, hogy ezt bevételként kell kezelni? Milyen adó- és járulékterhek vannak? Köszönöm a válaszát.

Kupon a számlában Kérdés

Webáruház meghirdetne az oldalán 2000 forint értékben kupont, amelyet bizonyos napon történt vásárláskor lehet érvényesíteni. A számlában a termék, a futárszolgálat díja is terhelésre kerül. A számlában hogyan tudom érvényesíteni a kupon értékét? 1. A számla végösszegét csökkenthetem ezzel az összeggel, érint-e ebben az esetben áfát? A számlázó program a kupont csak a számla végösszegéből tudja érvényesíteni. 2. A termék árát ezzel az összeggel csökkentem, amit engedményként tudok feltüntetni a termék értékében, és a fuvarozás díja teljes összegben szerepel a számlán. Melyik változat a helyes, vagy mi a helyes megoldás áfa szempontjából ebben az esetben?

Kuponok és pontok: nincs ingyenesség adóhatás nélkül Cikk

Olvasónk a pontgyűjtő akciók lebonyolításának szabályaira volt kíváncsi. Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszában kitért a kuponnal, rabattal és más módokon elérhető kedvezmények adóelőírásaira is.

Kuponos akciót tervez? Halassza jövőre! Cikk

Érvénytelen vagy létre sem jött szerződések, pénzvisszatérítésre jogosító kuponok – az áfatörvény 77–78. §-ai módosításának köszönhetően az adóalap utólagos csökkenése miatt jövőre ezekben az esetekben sem kell a számla kibocsátójának önellenőriznie az áfa-bevallását.

Buktatók a kuponos és pontgyűjtő akciók adózása során Cikk

Számos, fogyasztási cikkek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalat alkalmaz marketingakciókat, különféle promóciókat a vásárlások ösztönzése érdekében. A cégek akcióik során sokszor egyúttal komoly adókockázatoknak teszik ki magukat, hiszen ezeknek a konstrukcióknak az adóbeli kezelésére máig nem született egységes, a hatóságok által minden esetben, garantáltan elfogadott gyakorlat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close