• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Elektronikus kedvezménykupon

Tisztelt szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségüket kérni: Egy magyar cég az eMAG webáruházon keresztül (is) értékesít. Az eMAG üzemeltetője időnként az ott vásárlóknak kedvezményre jogosító elektronikus kupont ad, mely a következő vásárlás alkalmával kedvezményre beváltható. Van, amikor termék után jár, van, amikor bizonyos összeg vásárlása felett, van, amikor csak úgy adják nekik minden feltétel nélkül. A terméket a webshopban értékesítő cég csak a megrendelés megérkezésekor látja, hogy a vásárló beváltotta a kupont és a kedvezmény összegével kevesebbet fizet, mely különbözetet az eMAG román üzemeltetője átutalással megtérít. A pénzmozgáshoz kapcsolódóan a webshop üzemeltetője csak a saját nevére kiállított "pénzbekérő nyomtatvány"-t küld, számlát nem állít ki sem az áruról, sem a kedvezményre jogosító utalványról. A vásárlónak az eladó cég állít ki számlát, s küldi meg azt az áruval együtt. A kiállított számla tartalmazhatja-e a levont kedvezményt áfásan, mint árengedmény, vagy „csak” a fizetendő végösszegből vonhatja le áfa mentesen? Hogyan kell az ilyen kedvezményes értékesítést 2019-ben áfa és számlázás tekintetében kezelni? Az eMAG által a vásárló helyett megtérített összeg hogyan kezelendő ebben az ügyletben? Utalványvásárlásnak számít-e, számlát kell-e kiállítani róla? Ha igen, kit terhel a számlakiállítási kötelezettség? Egyáltalán utalványnak minősül-e az így adott kedvezmény? Válaszukat előre is köszönöm


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close