2678 találat a(z) koronavírus cimkére

Koronavírus: kötelezővé tenné a kormány a harmadik oltást a védettségi igazolványhoz Cikk

Legkésőbb január végén harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolványt, tehát elvesztik érvényességüket a két oltás után kiadott dokumentumok, ha a második oltást nem követi harmadik – közölte mai sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök. Ha a helyzet megkívánja, korlátozásokat vezet be a kormány szilveszterre, bár a Orbán egyelőre úgy látja, javulnak a járványadatok.

Ennyivel nő 2022-ben a rendőrök és a katonák bére, hat havi fegyverpénzt is kapnak Cikk

Tízszázalékos béremelésről döntött a kormány a rendőrök és a katonák esetében – közölte Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban, miután rendőri és katonai vezetőket fogadott. A miniszterelnök közlése szerint emellett hat havi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák.

COVID-19 védőoltás: jár-e fizetett szabadság, táppénz, mire kell ügyelni jutalom esetén? Cikk

A COVID-19 vírussal szembeni védőoltás lassan-lassan szinte kötelezővé válik az Európai Unió tagállamaiban, melynek első lépéseként az államok a munkáltatókat hatalmazzák fel az oltási kötelezettség előírására. Az oltási kötelezettség mind a munkáltatók, mind a munkavállalók esetén számos kérdést vet fel, cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Beleszámít-e a táppénz ideje a munkaidőkeretbe? Cikk

Az Adózóna olvasója koronavírus-fertőzés miatt táppénzre kényszerült. Kérdése arra irányult, hogy beleszámít-e a táppénz ideje a munkaidőkeretbe. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Februári szja-visszatérítés: már csak két hét van a nyilatkozat beadására Cikk

Péntek reggelig már 560 ezer adó-visszatérítési nyilatkozat érkezett az adóhivatalhoz, még két hét és lejár az adó-visszatérítés februári kiutalásához szükséges nyilatkozat benyújtásának a határideje – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Kihirdették a legújabb veszélyhelyzeti salátatörvényt Cikk

A 2021. évi CXXX. törvény december 17-én, a Magyar Közlöny 2021. évi 231. számában jelent meg, hét másik törvény és öt rendelet mellett.

VISSZADÓ Kérdés

Mától újabb oltási akció. 6 millió 200 ezer a beoltott, 5298 az új fertőzött, elhunyt 144 beteg Cikk

A beoltottak száma 6 200 040 fő, közülük 5 914 603 fő már a második oltását is megkapta, 3 043 950 pedig már a harmadik oltást is felvették. 5298 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 213 318 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 144 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 37 376 főre emelkedett, olvasható a koronavirus.gov oldalon.

Felgyorsították az oltási kampányt a spanyolok Cikk

Spanyolországban felgyorsították a koronavírus elleni oltási kampányt a közelgő ünnepi időszakra tekintettel, bővítették a harmadik, emlékeztető oltásra jogosultak körét, és elindították az 5-11 év közötti gyermekek oltását – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter.

Mintegy félmillió ember dolgozik távmunkában Magyarországon Cikk

Szükség volt a távmunka törvényi szabályozására, mert velünk fog maradni ez a foglalkoztatási forma, amelyben jelenleg is 400–500 ezer ember dolgozik az országban – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában szerdán.

Koronavírus: minden ország lekerül a brit vörös listáról Cikk

A brit kormány szerdától leveszi az összes országot a koronavírus-fertőzés szempontjából legkockázatosabbnak ítélt országok és területek vörös beutazási listájáról. A döntés kedd esti bejelentése után nem sokkal a kormány közölte azt is, hogy mindenki, aki ezekből az országokból érkezett Angliába, elhagyhatja az őrzött karanténszállodákat, amelyekben az eddigi szabályozás szerint tíz napot kellett volna eltölteniük.

NAV-tájékoztató: év végéig ezek a juttatások még szochomentesek Cikk

A munkáltatónak 2021 decemberében sem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatások, valamint a reprezentáció és üzleti ajándék után, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatójában.

Továbbra sem utazhatunk Szputnyik oltással Cikk

Oroszország az előírások különbözősége miatt még nem bocsátott minden információt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendelkezésére a Covid–19 elleni orosz Szputnyik V vakcina engedélyezéséhez – ismerte el Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Megszavazta az országgyűlés: meghosszabbodik a veszélyhelyzet, csökkennek a munkáltatói közterhek Cikk

Az országgyűlés a mai napon több törvényjavaslatot is megszavazott, többek között döntött a minimálbér és a garantált bérminimum 2022. évi emelésével összefüggésben szükséges adóintézkedésekről, valamint egyes más intézkedésekről szóló törvényjavaslatról, a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló, illetve az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a kiskereskedelmi adóról szóló 2020. évi XLV. törvény módosításáról szóló javalat ügyében is.

NAV-közlemény: a gyermeket nevelő szülők adatai nélkül nem tudja visszautalni az szja-visszatérítést Cikk

A gyermeket nevelő szülők csak akkor kaphatják meg 2022. február 15-éig az idén befizetett adójukat, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat, a szülő belföldi bankszámlaszáma vagy postacíme nélkül tehát nem tud utalni az adóhivatal – hívta fel a figyelmet a NAV keddi közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs